Αρχική / Αρχική Σελίδα / Ήττα σοκ για την ΑΕΚ, που έχασε 0-1 από τον Πανιώνιο.

Ήττα σοκ για την ΑΕΚ, που έχασε 0-1 από τον Πανιώνιο.

Η ΑΕΚ έχασε μέσα στο ΟΑΚΑ με 0-1 από τον πολύ καλό αμυντικά Πανιώνιο και θέλει μόνο νίκη την Κυριακή κόντρα στον Παναθηναϊκό για να ελπίζει στη πρωτιά. Φάνηκε η απουσία του Μάνταλου.
H AEK του Χιμένεθ κατέβηκε  με 4-3-3 έχοντας τους Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Βάργκας, Πέκχαρτ, Αραούχο. Ο Αραούχο θα είναι αριστερά και κορυφή ο Πέκχαρτ.

Πολύ λίγο κόσμο σήμερα στο ΟΑΚΑ, σχεδόν άδειο το γήπεδο. Κόσμο βλέπουμε μόνο στο κέντρο, αλλά ελάχιστο. Είναι και ο καιρός, είναι και οι απεργίες στα μέσα που δεν έκαναν εύκολη την πρόσβαση.
Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την Ένωση, καθώς δέχτηκε γρήγορα γκολ από το 10΄ λεπτό με τον Γέσιλ να ανοίγει το σκορ με ωραίο σουτ, έξω από την περιοχή της ΑΕΚ. Στη συνέχεια η Ένωση, προσπαθεί να βγάλει αντίδραση μετά το γκολ που δέχθηκε. Κυρίως με σέντρες του Γκάλο από τα δεξιά. Σε γενικές γραμμές, γυρνάει τη μπάλα η ΑΕΚ και ψάχνει κάποιο διάδρομο, δίχως αποτέλεσμα. Πολύ καλή η άμυνα του Πανιωνίου. Ήδη στα μισά του πρώτου ημιχρόνου ο Πανιώνιος έχει πολύ καλές αντεπιθέσεις ενώ είναι και πιο ταχύτατος εν συγκρίσει με την ΑΕΚ. Όσο περνάει η ώρα η ΑΕΚ έχει κατοχή μπάλας καθώς έχει φτάσει και στο 80% δίχως όμως να είναι ουσιώδης. Στο 38′ θα είναι και η πρώτη σπουδαία τελική για την ΑΕΚ. Ο Γκάλο σούταρε δυνατά εντός περιοχής, αλλά έπεσε και απέκρουσε ο Γιαννιώτης.

Το ημίχρονο θα τελειώσει και θα βρει την Ένωση να είναι πίσω στο σκορ με μια πολύ κακή εμφάνιση, κάτι που αποτυπώνεται και στις αποδοκιμασίες των φιλάθλων της ΑΕΚ. Από την άλλη ο Πανιώνιος παίζει σπουδαία άμυνα και χτύπα γρήγορα στις αντεπιθέσεις. Ο Μανόλο Χιμένεθ θαρρώ πως θα κάνει αρκετές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο ώστε να αλλάξει η εικόνα της ομάδας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δυο αλλαγές για την ‘Ένωση, Ο Λάζαρος στη θέση του Αϊντάρεβιτς και ο Πατίτο αντί Βάργκας. Δεν αλλάζει πολύ ο τρόπος παιχνιδιού ο Πανιώνιος συνεχίζει να περιμένει πίσω από τη σέντρα και θα ψάξει κάποια αντεπίθεση, ενώ η ΑΕΚ δεν έχει άλλη επιλογή από το να βγει μπροστά. Τελευταία αλλαγή για την ΑΕΚ στο 65′ , εκτός ο Πέκχαρτ, μέσα ο Αλμέιδα.

Όσο περνάει η ώρα η ΑΕΚ πιέζει τον Πανιώνιο αλλά χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς της. Ένα πολύ κακό παιχνίδι που σίγουρα βολεύει τον Πανιώνιο που έχει και το υπέρ του γκολ. Στο 73′ κεφαλιά του Αλμέιδα και η μπάλα περνάει άουτ. Καλή στιγμή εδώ για την ΑΕΚ. Στο 79′ φοβερό σουτ του Γκάλο, αλλά θα κάνει εξαιρετική απόκρουση ο Γιαννιώτης. Σχεδόν όλη η ΑΕΚ μπροστά στα τελευταία πέντε λεπτά. Μένουν πολλοί κενοί χώροι πίσω βέβαια. Τρομερή φάση για την ΑΕΚ στο 89’, μετά από γύρισμα του Σιμόες, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Οικονόμου και κατέληξε στο δοκάρι του Γιαννιώτης. Το παιχνίδι έληξε και βρήκε την ΑΕΚ να χάνει από τον πολύ καλό στημένο Πανιώνιο.
Με λίγα λόγια, η ΑΕΚ κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστη δεν λειτούργησε καθόλου αυτή τη φορά το σύστημα με τρεις στη μεσαία γραμμή. Για άλλη μια φορά Γίοχανσον και Αϊτζάρεβιτς έδειξαν πως δεν μπορούν να συνυπάρξουν στην ίδια εντεκάδα, καθώς και οι δυο είναι πολύ αργοί και στις αντεπιθέσεις υπάρχει πρόβλημα. Και η επιθετική 3άδα μπροστά ήταν κάκιστη, καθώς δεν απείλησαν καθόλου την αντίπαλη εστία. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χιμένεθ έβαλε δυο γρήγορους εξτρέμ, άλλαξε κάπως η εικόνα της ΑΕΚ, όμως δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα τις έδινε την ψυχολογία για να βάλει και δεύτερο. Είχε τεράστια ευκαιρία στο 89 με τον Σιμόες αλλά αυτή τη φορά δεν μας έκανε την χάρη.

Να πούμε πως η απουσία του Μάνταλου ήταν εμφανές σήμερα και πως η ΑΕΚ με αυτό το αποτέλεσμα κάνει βήματα πίσω για το σεντόνι και ακυρώνει δυστυχώς το τεράστιο διπλό μέσα στη τούμπα. Τώρα μένει να δούμε το αποτέλεσμα του Ντέρμπι ΠΑΟ-ΠΑΟΚ και αν ευελπιστούμε σε ένα χ. Όπως και να έχει την Κυριακή η ΑΕΚ αν θέλει να έχει ακόμα ελπίδες για την πρωτιά πρέπει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό.
ΥΓ Είναι κρίμα για τον κόσμο που παρόλο το κρύο και την βροχή βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για να στηρίξει την ομάδα.

Σχετικά με AEK PASSION

Ελέγξτε επίσης

Στην κυκλοφορία τα εισιτήρια του ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Στη διάθεση του κόσμου της Ένωσης τα ειστήρια για το μεγάλο ντέρμπι. Η ανακοίνωση της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *