Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Αν η συνείδηση είχε “σώμα” θα ήταν κρεμασμένη από τα κάγκελα..

Αν η συνείδηση είχε “σώμα” θα ήταν κρεμασμένη από τα κάγκελα..

Παρόλο που έχουν περάσει μερικές μέρες από το προηγούμενο Σάββατο και τον τελικό του κυπέλλου , εν τούτοις αδυνατώ ακόμα να βάλω το μυαλό μου και την σκέψη μου σε μια σωστή σειρά , για να περιγράψω αυτά που είδα και άκουσα , αλλά και να εκφράσω πως νιώθω συναισθηματικά.  

Δεν θέλω να σταθώ καθόλου στο αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού αφού για μένα ο ..τελικός – τελείωσε στο 7′ λεπτό όταν η εξ ορισμού κόκκινη κάρτα μετατράπηκε στο “τίποτα” δηλαδή ούτε καν κίτρινη!

Κάπου εκεί λοιπόν κατάλαβα το τι πρόκειται να γίνει στην συνέχεια , κάτι που άλλωστε όλη η χώρα είδε, απλά το διαιτητικό τρίο “έψαχνε” την ευκαιρία και την βρήκε προς το τέλος του παιχνιδιού..

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ 

Οι λέξεις εξοργισμένος – θυμωμένος – αγανακτισμένος – τρελαμένος – αηδιασμένος – απογοητευμένος ή όποιον άλλον χαρακτηρισμό θέλετε βάλετε , είναι πολύ λίγες για να εκφράσω το πως νιώθω εγώ αλλά φυσικά και πολύ μεγάλο μέρος (θέλω να πιστεύω) του  ελληνικού πληθυσμού.

Ζούμε σε μια χώρα που ΣΥΝΕΧΩΣ υποβαθμίζετε όχι μόνο η  ποιότητα ζωής των πολιτών της με όλα αυτά τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε οικογένεια , αλλά σε μια χώρα που ΣΥΝΕΧΩΣ υποβαθμίζετε η νοημοσύνη των πολιτών της στο μέγιστο βαθμό!

Δέχομαι  (ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΤΩΣΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ..ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ) ότι Κράτος – Πολιτεία – ΕΠΟ – Αστυνομία  όλοι οι θεσμοί που συνεργάζονται στο να διεξαχθεί ένας αγώνας  είναι ανίκανοι έως παντελώς ανίδεοι σε κάποιες περιπτώσεις.

Αυτό όμως που δεν μπορώ να δεχθώ με τίποτα και ξεφεύγει εντελώς από τα πλαίσια της λογικής του μυαλού μου, είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι συγχρόνως όπως αποδείχτηκε και “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ” αλλά και ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ πλέον στο μέγιστο βαθμό!

Είδαμε λοιπόν εικόνες ωμής ανεξέλεγκτης βίας – αίματα στις κερκίδες και γύρω από το γήπεδο – σπασμένα κεφάλια ανθρώπων – μαχαιρώματα (!!) – δακρυγόνα και μικρά παιδιά να κλαίνε- άνθρωποι οικογενειάρχες να τρέχουν να προστατευτούν -φωτιές – καταστραμένες εγκαταστάσεις μέσα και γύρω από το γήπεδο – εκατοντάδες σπασμένα καθίσματα – ανεξέλεγκτη είσοδο ανθρώπων στις κερκίδες (αλήθεια αυτό με τα αυτοκόλλητα που ήθελαν να κολλήσουν για τις μη αριθμημένες κερκίδες θα περάσει στην ιστορία σαν το πιο πετυχημένο ανέκδοτο της τελευταίας 20ετίας) επεισόδια πολύ σοβαρά και τραμπουκισμούς στα ..επίσημα…

Και τι δεν είδαμε!!

Μέσα σε όλα αυτά μια αστυνομία που να κοιτάζει σχεδόν αδιάφορη να σφάζονται στην κυριολεξία (!) πάνω στην αερογέφυρα και να μην έχει προνοήσει να βάλει μια διμοιρία ΜΑΤ σε εκείνο το σημείο !!

Αλήθεια ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ χρειάζεται για να το σκεφτεί κάποιος αυτό που ήταν το μοναδικό σημείο που ένωνε τα δυο πέταλα ;;;;;;

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να υπάρχουν πάνω από 150 με 200 τραυματίες άλλοι σοβαρότερα άλλοι λιγότερο σοβαρά , αφού αρκετοί ¨προτίμησαν” να περιποιηθούν όσο μπορούσαν μόνοι τους τα τραύματά τους όταν δεν ήταν κάτι άμεσα σοβαρό που ήθελε εισαγωγή σε νοσοκομείο!

Επίσης όποιος από το ΑΕΚ passion παρευρέθηκε(ακόμα και από τα θεωρεία)  την ίδια εικόνα μου μετέφερε και όλοι συμφωνούσαν ότι αφού γύρισαν σπίτι τους να δοξάζουν τον Θεό..

Μετά λοιπόν απ όλα αυτά τα αδιανόητα που είδαμε και βιώσαμε είχα μια μικρή ελπίδα γιατί ξέρω σε τι χώρα ζω , να βγει κάποιος και να δηλώσει την παραίτηση του  να αναλάβει την ευθύνη ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΑ ή στην τελική βρε αδελφέ να ζητήσει μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ για αυτόν τον απίστευτο εξεφτελισμό και διασυρμό όλων όσων συναίνεσαν για να γίνει αυτός ο αγώνας!

Και αφού όλοι είναι κρυμμένοι στα λαγούμια τους αφού πλέον δεν έχει αξία ούτε η ανθρώπινη ζωή , μπροστά στην “καρέκλα” και το παχυλό μισθό του μήνα , έρχεται  μια ανακοίνωση της ΕΠΟ και μιλάει ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ για μια πετυχημένη διοργάνωση για έναν ωραίο τελικό και ευχαριστεί όσους συντέλεσαν σε αυτό !!!

ΣΥΓΝΩΜΗ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ  ΤΙ ΧΩΡΑ ΖΟΥΜΕ ;;;;

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ) ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ;;

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ;;

Έχετε καταλάβει βρε παντελώς άχρηστοι και θρασύτατοι άνθρωποι , και μιλάω για ΟΛΟΥΣ τους θεσμούς ότι Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ή ήταν καθαρά ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ για να μην έχουμε όχι κάποιον νεκρό , αλλά νεκρούς(!!)  μέσα ή έξω από το γήπεδο;;;

Και αν γινόταν κάτι τέτοιο μετά ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη ;;

Και ποιος γονιός θα έκλαιγε το παιδί του ;;

Και τι θα του λέγατε ;;

Και όταν περνούσαν οι μέρες οι μήνες τα χρόνια  όλοι εσείς θα συνεχίζατε να απολαμβάνετε τις καρέκλες σας και τους παχυλούς μισθούς σας , και αλίμονο στον άνθρωπο ή την κάθε οικογένεια που θα βίωνε ένα τέτοιο γεγονός, ζώντας μέσα στην κατάθλιψη τον πόνο και τα χάπια για να μπορέσει να σταθεί όρθια ή όπως άλλωστε βιώνει μέσα από τόσα άλλα γεγονότα και καταστάσεις που έχουμε δει μέσα σε αυτό τον ατελείωτο “οίκο ανοχής” να έχουν συμβεί και έχουν ξεχαστεί..

Λυπάμαι και θλίβομαι σε πολύ μεγάλο  βαθμό για όλους μας και  για το κατάντημα αυτής της χώρας σε όλα τα επίπεδα και τομείς της ζωής μας .

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας , σαν λαός  γιατί όλα είναι θέμα παιδείας – νοοτροπίας – κοινωνικής μόρφωσης – καλλιέργειας μυαλού και το κυριότερο αρχών αξιών και ιδανικών και όλων  αυτών των  στοιχείων, που θα πάρει ο καθένας από το σπίτι του πρώτα και στην συνέχεια θα τα εφαρμόσει ή θα τα καλυτερεύσει  ακόμα περισσότερο έξω προς την κοινωνία, ή αργότερα θα τα μεταβιβάσει όταν δημιουργήσει οικογένεια.

Λυπάμαι όμως και θλίβομαι στον μέγιστο βαθμό για ΟΛΟΥΣ αυτούς που κατέχουν θεσμικές θέσεις σε οποιοδήποτε τομέα ή πόστο είναι αυτός.

Θα μπορούσα να σας αφιερώσω πολλές φωτογραφίες ή βίντεο που κυκλοφορούν και τα έχουν δει όλοι.

Δεν χρειάζεται ..

Απλά θα σας αφιερώσω αυτήν την φωτογραφία που έβαλα στο κείμενο με το  καταματωμένο παντελόνι που είναι κρεμασμένο σε κάποιο σίδερο του γηπέδου.

Εκεί που αντί του παντελονιού θα έπρεπε να έχετε “κρεμάσει” εσείς την οποιαδήποτε συνείδηση και “μπεσα” αν είχατε ..

Καληνύχτα σας..

Ηλίας Θεοδοσόπουλος.

 

 

 

 

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Ιστορική συνάντηση Μελισσανίδη- Πατριάρχη Βαρθολομαίου (pic)!

Συναντήθηκαν στη «Μεγάλη Βρετανία» για τα 100 χρόνια ύπαρξης της ΑΕΚ. Πριν από είκοσι χρόνια, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *