Αρχική / Αρχική Σελίδα / Β΄ παρατηρητής: Δεν υπάρχει περίπτωση αφαίρεσης βαθμών για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Β΄ παρατηρητής: Δεν υπάρχει περίπτωση αφαίρεσης βαθμών για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Ο β΄ παρατηρητής του τελικού κυπέλλου κ. Διακοφώτης σε συνέντευξή του στο «Metropolis» δήλωσε πως δεν υφίσταται η ποινή αφαίρεσης βαθμών για τις δύο ομάδες.

 

Την διαβεβαίωσή του πως δεν θα υπάρξει τιμωρία αφαίρεσης βαθμών για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έδωσε ο κ. Παναγιώτης Διακοφώτης, παρά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στο γήπεδο του Πανθεσσαλικού. Ο λόγος είναι πως οι ομάδες την ώρα των επεισοδίων δεν βρίσκονταν στο γήπεδο και γι΄αυτό όπως όλα δείχνουν θα γλιτώσουν την αφαίρεση βαθμών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Για τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ:

«Όταν έγιναν τα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου, γιατί μόνο σε μια τέτοια περίπτωση προβλέπει ο κανονισμός αφαίρεση βαθμών, κανένα από τα σωματεία δεν ήταν στο γήπεδο. Μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα λέει ο κανονισμός. Οι ομάδες δήλωσαν ότι θα ξεκινούσαν από τα ξενοδοχεία τους στις 6.30. Μάλιστα, δεν μπόρεσαν να έρθουν στην ώρα τους και γι’ αυτό κατατέθηκε αίτημα για καθυστέρηση ενός τετάρτου που έγινε δεκτό.

Δεν ήταν παρόντες οι δύο ομάδες όταν έγιναν τα επεισόδια. Αυτό τις απαλλάσσει από ενδεχόμενη αφαίρεση βαθμών. Πιθανό να επιβληθεί μόνο πρόστιμο. Όποιος διαβάσει το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα θα δει ότι κάνει λόγο για ευθύνη των ομάδων μέχρι μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Δε νομίζω, επομένως, ότι συντελεί λόγος για αφαίρεση βαθμών. Τα επεισόδια με την είσοδο των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και τη συμπλοκή με την αστυνομία ξεκίνησαν στις 6.15 μ.μ.. Είναι καταγεγραμμένα στην κάμερά μου και φαίνεται η ώρα που γίνονται. Είναι για την ακρίβεια στις 6.18 μ.μ.».

-Για τους λόγους που ο ταξίαρχος της αστυνομίας ήταν άφαντος και τις αιτίες των επεισοδίων:

«Επικοινώνησα μαζί του. Μου εξήγησε ότι επειδή βρισκόταν στο γήπεδο και δύναμη εκτός Βόλου πιθανώς να μην τον γνώριζαν και γι’ αυτό δεν μπορούσαμε να τον εντοπίσουμε. Δεν αλλάζει την πραγματικότητα αυτό, βέβαια. Ότι τον ψάχναμε και δεν μπορούσαμε να τον βρούμε. Μου είπε ότι βρισκόταν σε ένα μπουθ όπου σχεδίαζαν τα μέτρα. Ίσως δεν υπήρχε η πείρα για έναν τελικό τέτοιας επικινδυνότητας».

Σχετικά με Θοδωρής Μιμίκος

Ο Θοδωρής Μιμίκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998. Σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τα επόμενα χρόνια θα ασχοληθεί επαγγελματικά με την αθλητική δημοσιογραφία, που είναι και το όνειρό του. Βρίσκεται στο AEKPASSION από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του σάιτ φροντίζει για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας.

Ελέγξτε επίσης

Η Παρακάμερα της αναμέτρησης ΑΕΚ-Άρης (vid)

Δείτε μέσα από το βίντεο της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ το τελετουργικό με το επετειακό κορεό των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *