Αρχική / Αρχική Σελίδα / Δέκα ερωτήσεις για Ευρώπη και πλέι-οφ!

Δέκα ερωτήσεις για Ευρώπη και πλέι-οφ!

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο που έχει ετοιμάσει η ΠΑΕ ΑΕΚ στο σημερινό match programme.

Αναλυτικά το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της ΠΑΕ:

1. Πώς καθορίζουν τα πλέι οφ τα ευρωπαϊκά εισιτήρια των ελληνικών ομάδων για τη νέα χρονιά;

-Ο πρώτος των πλέι οφ θα πάρει το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για το Champions League στο δρόμο των μη πρωταθλητών, ο δεύτερος και ο τρίτος θα ξεκινήσουν από τον γ’ προκριματικό του Europa League στα τέλη Ιουλίου και ο τέταρτος από τον β’ προκριματικό με τρεις προκριματικούς και ξεκίνημα στις 13 Ιουλίου.

2. Θα παίξουν στην Ευρώπη και οι τέσσερις ομάδες των πλέι οφ;

-Από τη στιγμή που ο κάτοχος του κυπέλλου ΠΑΟΚ είναι μία από τις τέσσερις ομάδες των πλέι οφ, ναι.

3. Πότε θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη οι πέντε ελληνικές ομάδες;

-Οι τέσσερις μαζί με τον Ολυμπιακό θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου (Τρίτη-Τετάρτη 25,26 Ιουλίου ο Ολυμπιακός και ο πρώτος των πλέι οφ στα προκριματικά του Champions League και την Πέμπτη 27 Ιουλίου ο δεύτερος και ο τρίτος των πλέι οφ στον γ’ προκριματικό του Europa). O τελευταίος των πλέι οφ θα παίξει πρώτο ματς την Πέμπτη 13 Ιουλίου.

4. Ο ΠΑΟΚ με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος έχει πάρει το καλό ελληνικό εισιτήριο για το Europa;

-Καλό ελληνικό εισιτήριο για το Europa δεν υπάρχει φέτος γιατί η Ελλάδα μετέχει ως 14η χώρα στη βαθμολογία της UEFA και δεν υπάρχει ούτε υπό προϋποθέσεις απευθείας εισιτήριο στους ομίλους του Europa. Ο ΠΑΟΚ ως κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει την αποφυγή του… χειρότερου ελληνικού εισιτηρίου για το Europa και αν τερματίσει τελευταίος στα πλέι οφ, τότε η τρίτη ομάδα της ειδικής βαθμολογίας θα είναι αυτή που θα ξεκινήσει από τον β’ προκριματικό με τους τρεις προκριματικούς γύρους.

5. Εχει αξία για την ΑΕΚ η πρώτη θέση στα πλέι οφ και η συμμετοχή της στα προκριματικά του Champions League, λόγω του χαμηλού ευρωπαϊκού της συντελεστή;

-Βεβαίως και έχει γιατί ακόμα και αν λογικά της έρθει μία εξαιρετικά δύσκολη κλήρωση στον πρώτο προκριματικό των μη πρωταθλητών, το καθοριστικό ευρωπαϊκό ματς της σεζόν για την ομάδα μας δεν θα είναι στα τέλη Ιουλίου, αλλά τον… Δεκαπενταύγουστο. Και αυτό γιατί ακόμα κι αν αποκλειστεί από τον πρώτο προκριματικό που θα δώσει στο Champions League, θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Europa. Αν όμως πάρει το εισιτήριο για το Europa League και αποκλειστεί από τον γ΄ προκριματικό στα τέλη Ιουλίου, τότε αποχαιρετά άμεσα την Ευρώπη όπως έγινε πέρυσι με τη Σεντ Ετιέν. Στην ουσία το εισιτήριο για το Champions League δίνει διπλή ευκαιρία για πρόκριση στους ομίλους του Europa, ακόμα και αν δεν εξαργυρωθεί με συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, κάτι που είναι πολύ δύσκολο για κάθε ελληνική ομάδα

6. Πώς διαμορφώνεται το πλαίσιο των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ στον πρώτο προκριματικό του Champions League, αν τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ;

-Στον πρώτο προκριματικό του Champions League στο δρόμο των μη πρωταθλητών μετέχουν δέκα ομάδες που θα σχηματίσουν πέντε ζευγάρια. Και είναι η τρίτη ομάδα του γαλλικού πρωταθλήματος και οι δεύτερες των πρωταθλημάτων Ρωσίας, Ουκρανίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Τουρκίας, Ελβετίας, Τσεχίας, Ελλάδας και Ρουμανίας. Υπό προϋποθέσεις για την ΑΕΚ μπορεί στον προκριματικό του Champions League να έχει αντίπαλο ίσης δυναμικότητας με τον πιθανό αντίπαλό της στον τρίτο προκριματικό του Europa!

7. Aν η ΑΕΚ προκριθεί από τον πρώτο προκριματικό του Champions League, μπορεί να ελπίζει ακόμα και σε πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης;

-Πάρα πολύ δύσκολα γιατί τότε θα μπουν στη διαδικασία οι τριτοτέταρτες Ισπανίας, Αγγλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας. Με τη μόνη διαφορά ότι αν η ΑΕΚ προκριθεί από τον πρώτο της προκριματικό του Champions League, ακόμα κι αν αποκλειστεί στα πλέι οφ, έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Europa μαζί με το οικονομικό μπόνους των τριων εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή στα πλέι οφ του Champions League για τις δέκα ομάδες που θα αποκλειστούν.

8. Τι ισχύει για το Europa League;

-Αν η ΑΕΚ αποφύγει την τελευταία θέση στα πλέι οφ (ή την τρίτη, αν τελευταίος τερματίσει ο ΠΑΟΚ), τότε θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό του Europa League και θα πρέπει να αποκλείσει δύο ομάδες για να φτάσει μέχρι τους ομίλους της διοργάνωσης. Θα είναι ανίσχυρη και στον γ’ προκριματικό και στα πλέι οφ και βεβαίως θα χρειαστεί τύχη στις δύο κληρώσεις της στις 14 Ιουλίου και μετά στις 4 Αυγούστου.

9. Oι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες θα είναι ισχυρές;

-Ως προς το Europa League, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα είναι ισχυροί στις δικές τους κληρώσεις, ενώ ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι ισχυρός ακόμα και στον πρώτο προκριματικό του Champions League, αν πάρει το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για τη διοργάνωση. ΑΕΚ και Πανιώνιος θα είναι ανίσχυροι σε όλες τις κληρώσεις τους, εκτός από τον β’ προκριματικό του Europa, αν χρειαστεί να παίξουν εκεί.

10. Ο Ολυμπιακός θα έχει το ίδιο δύσκολο έργο;

-Δεν έχουν καμία σχέση οι δύο προκριματικοί του Ολυμπιακού στο Champions League σε σχέση με τους δύο της ομάδας που θα τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ. Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού θα είναι οι πρωταθλητές από τη 13η χώρα στη βαθμολογία της UEFA και κάτω.

Οι ευρωπαϊκές ημερομηνίες για τις ελληνικές ομάδες:

19 Ιουνίου/Κλήρωση Β’ προκριματικού Europa League
13 Ιουλίου/Β’ προκριματικός Europa League, πρώτο ματς
14 Ιουλίου/Κλήρωση Γ’ προκριματικού Champions και Europa League
20 Ιουλίου/ Β’ προκριματικός Europa League, ρεβάνς
25-26 Iουλίου/ Γ’ προκριματικός Champions League, πρώτα ματς
27 Ιουλίου/ Γ’ προκριματικός Εuropa League, πρώτα ματς
1-2 Αυγούστου/ Γ’ προκριματικός Champions League, ρεβάνς
3 Αυγούστου/ Γ’ προκριματικός Εuropa League, ρεβάνς
4 Αυγούστου/Κλήρωση πλέι οφ Champions και Europa League
15-16 Αυγούστου/ Πλέι οφ Champions League, πρώτα ματς
17 Αυγούστου/ Πλέι οφ Europa League, πρώτα ματς
22-23 Aυγούστου/ Πλέι οφ Champions League, ρεβάνς
24 Αυγούστου/ Πλέι οφ Europa League, ρεβάνς
24 Αυγούστου/Κλήρωση ομίλων Champions League
25 Aυγούστου/Κλήρωση ομίλων Europa League
12-13 Σεπτεμβρίου/Πρώτη αγωνιστική ομίλων Champions League
14 Σεπτεμβρίου/Πρώτη αγωνιστική ομίλων Europa League

18485840_10211249700230043_281089103914769806_n

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Το καλωσόρισμα του Καραλή στον κόσμο της ΑΕΚ και τα θερμά λόγια προς τον Μαύρο (vid)

Δείτε με εικόνα και ήχο όλα όσα είπε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *