Αρχική / Αρχική Σελίδα / Η υπομονή που θέλει η περίπτωση Αραούχο και τα παιχνίδια της Λας Πάλμας

Η υπομονή που θέλει η περίπτωση Αραούχο και τα παιχνίδια της Λας Πάλμας

 Η περίπτωση Αραούχο στην ΑΕΚ ήταν εξ αρχής δύσκολη, αλλά με επιμονή και υπομονή όλα μπορούν να γίνουν, καθώς το θέμα παραμένει ζεστό, ενώ παράλληλα το  μυαλό του παίκτη βρίσκεται στην καψούρα του, την ΑΕΚ.

Αποτελεί πραγματικότητα το γεγονός ότι η ΑΕΚ, κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να φέρει πίσω τον Αραούχο. Σύσσωμοι στην ομάδα γνωρίζουν τι εστί Αραούχο και πόσο ντελίριο ενθουσιασμού θα προκαλέσει η επιστροφή του στην ΑΕΚ. Ειδικότερα αν αναλογιστούμε και το σενάριο, σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη επιστροφή του Σκόκο τότε θα χρειαστούμε φάρμακα για να αντέξουμε. Ένα σενάριο, που όπως έχω γράψει επανειλημμένα  δεν αποκλείεται να γίνει πραγματικότητα.

Σε αντίθεση με την περίπτωση Σκόκο, που φαντάζει πιο εύκολη, και θα ξεκαθαρίσει άμεσα και θέλω να πιστεύω θετικά, η περίπτωση Αραούχο θέλει υπομονή. Από την άλλη, παράλληλα θέλει και  τεράστια προσοχή, για να μην την πατήσουμε όπως πέρσι, όπου χάσαμε την Ευρώπη καθώς άργησαν να γίνουν οι ανάλογες κινήσεις. Σε αυτό θαρρώ, πως προπονητής και διοίκηση έχουν πλήρης αντίληψη και δεν θα πέσουν στην ίδια παγίδα. Εξάλλου, είναι ευρύτατα εδραιωμένη η άποψη ότι,  η συμμετοχή της Ένωσης σε Ευρωπαϊκό όμιλο ισούται με τεράστια επιτυχία. Διότι επί της ουσίας εκτός από την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια, κάτι που αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου, η ΑΕΚ μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει σε όλα τα επίπεδα.

Επί του συγκεκριμένου θέματος λοιπόν, η ΑΕΚ θα έχει από κοντά τον παίκτη και παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις που γίνονται γύρω από το όνομα του. Εξελίξεις που άλλοτε είναι ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. Η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη, εφόσον επιθυμεί να αποκτήσει τον παίκτη,  να παίζει στα παιχνίδια της Λας Πάλμας, καθώς αυτή έχει το πάνω χέρι και είναι αναπόφευκτο να βγαίνουν διάφορα σενάρια περί παραμονής του Αραούχο στα Κανάρια νησιά. Μολαταύτα, η διαμορφωθείσα κατάσταση οδηγεί στο εξής γεγονός! Ο Παίκτης και ιδιαίτερα η ίδια η Λας Πάλμας εφόσον δεν έχουν στα χέρια τους μεγάλη και δελεαστική πρόταση στα χέρια τους από ομάδα με βαριά φανέλα, τότε η επιστροφή του στην Ένωση φαντάζει πιθανή. Διότι, αναμφισβήτητα και ο ίδιος αλλά και η Λας Πάλμας θα ήθελαν να έχει και αλλά παιχνίδια στα πόδια του, πόσο μάλλον Ευρωπαϊκά.

Αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή το τοπίο παραμένει όπως έχει και όλοι μας βρισκόμαστε σε μια κατάσταση αναμονής, η οποία πιστεύω αξίζει τον κόπο. Το κάλο είναι ότι η ΑΕΚ συνεχίζει από την μεριά της, να οργανώνεται σε όλα τα επίπεδα και νομίζω πως δεν θα αργήσουν να έρθουν λίαν συντόμος και οι πρώτες μεταγραφές. Μεταγραφές, οι οποίες συμφωνά με τις τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρωτοκλασάτους παίκτες, και όχι προχειρότητες. Κάτι τέτοιο αποτυπώνεται και περίτρανα, και αυτές τις μέρες που Ένωση δεν παραπέμπει σε βιαστικές κινήσεις αλλά σε συνεργασία με τον προπονητή ψάχνουν καλά τους εκλεκτούς. Λίγοι θαρρώ πως θα διαφωνήσουν με αυτή την κατάσταση, καθώς νομίζω κάθε σοβαρή ομάδα που έχει στόχους, πρέπει να κάνουν τα αυτονόητα.

Είναι σαφές ότι, ο Μελισσανίδης όπως έχουμε πει, έχει αναλάβει προσωπικά την περίπτωση του και κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να πείσει την Λας Πάλμας. Από την άλλη μεριά, βγαίνουν συνεχώς δηλώσεις που κάνουν λόγο για παραμονή του παίκτη στην ομάδα, καθώς φαίνεται ότι τον υπολογίζουν, όμως οι καταστάσεις αντιφάσκουν. Κι αυτό διότι ο Αραούχο, επί της ουσίας θεωρείται τρίτο τέταρτος επιθετικός. Νομίζω είναι γνωστό, πως δεν είναι από τις βασικές επιλογές του προπονητή κάτι που θα φάνει πιστεύω και στην προετοιμασία. Εδώ λοιπόν ο Αραούχο μπορεί να κάνει την εξής μαγκιά, αν όντως επιθυμεί σαν τρελός να επιστρέψει στην ΑΕΚ. Μπορεί κατά την διάρκεια της προετοιμασίας να είναι φλύαρος δίχως καλές εμφανίσεις, κάτι που θα αναγκάσει τον προπονητή να τον παραχωρήσει δανεικό, όπως γίνονται συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις. Μια τέτοια κατάσταση βολεύει την ΑΕΚ, που περιμένει στην γωνιά για να αρπάξει εκ νέου τον παίκτη, στο ρόστερ της. Το μόνο αρνητικό σενάριο είναι και το τονίζω για να γίνει σαφές, το μπάσιμο νέας ομάδας με προοπτικές καλύτερες από την ΑΕΚ. Κάτι τέτοιο ευτυχώς δεν έχει γίνει και από τι φαίνεται πολύ δύσκολα θα προκύψει.

Ως εκ τούτου, μένει να δούμε πως θα παρουσιαστεί ο Αραούχο στην προετοιμασία της Λας Πάλμας και αν δεν πείσει τον νέο προπονητή, τότε νομίζω πως τα παιχνίδια της Λας Πάλμας θα λάβουν τέλος και θα εισέλθει σε νέες συζητήσεις. Διότι είναι φανερό πως ούτε την ίδια  συμφέρει να κρατήσει ένα ταλέντο στο πάγκο. Η Λας Πάλμας στο τέλος, θα αναγκαστεί να βρει δίαυλο επικοινωνίας με την ΑΕΚ και νομίζω πως θα έρθουν σε συμφωνία, εφόσον το ξανά λέω δεν υπάρχει κάτι άλλο πιο δυνατό από την Ένωση.

Συνεπώς, γίνεται κατανοητό πως η περίπτωση Αραούχο είναι ακόμη ανοικτή, με τον ισχυρό άντρα της Ένωσης να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να φέρει εκ νέου τον παίκτη στην ομάδα. Τα παιχνίδια της Λας Πάλμας γύρω από το όνομα του θα λάβουν τέλος κάποια στιγμή και εφόσον ο παίκτης συνεχίζει να μην βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του προπονητή τότε η επιστροφή φαντάζει πραγματική. Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ, κάνει υπομονή και συνεχίζει ακάθεκτα τις προσπάθειες για να φέρει πρωτοκλασάτους παίκτες που θα πλαισιώσουν το είδη υπάρχουν ρόστερ.

Ερρίκος Σουλολλάρι.

Σχετικά με AEK PASSION

Ελέγξτε επίσης

Επιμένει η Τσίβας για Πινέδα!

Συνεχίζει να ασχολείται με τον χαφ της «Ένωσης» η ομάδα της Γουαδαλαχάρα, σύμφωνα με μεξικανικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *