Αρχική / Αρχική Σελίδα / Μανόλο Χιμένεθ το μεγάλο όπλο της ΑΕΚ

Μανόλο Χιμένεθ το μεγάλο όπλο της ΑΕΚ

Σήμερα και επίσημα ο Μανόλο Χιμένεθ υπέγραψε την τυπική συμφωνία της επέκτασης της συνεργασίας του με την ΑΕΚ για την ποδοσφαιρική σεζόν 2017-18, και είναι έτοιμος να γράψει την δική του ιστορία στο σύλλογο που αγάπησε πριν από μερικά χρόνια. 

Ο Ισπανός τεχνικός με τον ερχομό του εκ νέου στην ΑΕΚ, κατάφερε να ξεχωρίσει με το καλημέρα πάντα σε συγκρίσει με τους πρώην τεχνικούς της Ένωσης και έδειξε με την δουλεία του τι εστί να έχεις κανονικό προπονητή στο πάγκο. Μια κατάσταση που η Ένωση υστερούσε πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, καθώς κατά εμέ η ΑΕΚ του ερχόμαστε και του Μελισσανίδη αυτά τα χρόνια είχε μόνο έναν κανονικό προπονητή επιπέδου ΑΕΚ, και αναφέρομαι στο Πογιέτ.

Πιο συγκεκριμένα ο Δέλλας, ο οποίος είναι ένα  καλό παιδί έκατσε στα δύσκολα έβγαλε την ομάδα από τα χωράφια της Γ και Β εθνικής αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο προπονητής που θα μπορούσε να εμπνεύσει  και να καθοδηγήσει την ΑΕΚ ψηλά. Το σημαντικότερο θαρρώ πως για ένα προπονητή  είναι να έχει σχέδιο και να ξέρει ποίους και τι χρειάζεται η ομάδα του. Από την άλλη θεωρώ και δεδομένο ότι οφείλει να γνωρίζει από τακτική και άρτιο διάβασμα αντιπάλου αλλά ταυτόχρονα να είναι και μετρ της ψυχολογίας, χαρακτηριστικά που ο Δέλλας τα είχε σε μέτριο βαθμό. Μα θα μου πείτε ο Δέλλας ανέβασε την ομάδα τρένο! Η γνώμη σε αυτό είναι πως η ΑΕΚ ανέβηκε τρένο καθώς ο ισχυρός άντρας της Ένωσης κατάφερε από την Β εθνική να φέρει στο ρόστερ παίκτες μεγάλης αξίας και ποιότητας που ακόμα και σήμερα είναι βασικοί, οπότε αν και δεν ήταν εύκολο, η ΑΕΚ με τον κόσμο της δίπλα  έφτασε χωρίς περιπέτειες εκεί που ανήκει.

Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και πλέον η ΑΕΚ βρίσκεται σε μια πολύ καλή συγκυρία έχοντας στον πάγκο έναν προπονητή που ξέρει την ομάδα και τις φιλοδοξίες της και πλέον έχει τις καλύτερες συνθήκες για να δουλέψει πάνω σε αυτή. Συνθήκες που δεν τις είχε σε καμία περίπτωση στη πρώτη του θητεία, αλλά παρ΄ όλα αυτά κατάφερε να πάρει ένα κύπελλο και να κρατήσει την ομάδα σε ένα υψηλό επίπεδο για εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και η ΑΕΚ δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη την ομάδα που χρωστούσε παντού και αδυνατούσε να πράξει τα αυτονόητα με αποτέλεσμα  η ομάδα ψυχολογικά αλλά και αγωνιστικά να παίρνει την κάτω βόλτα.

Σήμερα ο Χιμένεθ έχει όλες τις συνθήκες για να χτίσει κάτι δυνατό  και  να αφήσει την δική του ιστορία στον σύλλογο που έχει στην καρδία του. Η διοίκηση τον εμπιστέυεται περίτρανα και του έχει δώσει επί της ουσίας τα κλειδιά της ομάδας, τα οποία τα κέρδισε με το σπαθί του. Διότι ενώ ήρθε ως καμένο χαρτί, όπως βίαστηκαν να τον αποκαλέσουν κάποιοι, αποδείχθηκε τελικά ως τον ιδανικό άτομο για το κιτρινόμαυρο πάγκο. Και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς με το καλημέρα βρεθήκαμε να τρίβουμε τα μάτια μας  με τα αποτελέσματα που έφερνε η ομάδα αλλά και με την μπάλα που έπαιζε κατά καιρόυς με ομάδες που λίγες μήνες πρίν αδυνατούσε να πάρει αποτέλεσμα.  Πιο συγκεκριμένα η ομάδα με τον Χιμένεθ βρήκε γρήγορα ρυθμό και κατάφερε να φτάσει ως το τελικό κυπέλλου πετώντας έξω τον Ολυμπιακό, με ένα σπουδαίο διπλό. Όμως  το σημαντικότερο που  κατάφερε ο Ισπανός τεχνικόες είναι αμφισβήτατα  να βγάλει πρώτη στα πλέει οφ την ομάδα  με αποτέλεσμα πλέον να έχει βάσιμες ελπίδες για κάποιον Ευρωπαϊκό όμιλο.

Η πρωτιά στα πλέι οφ ήταν μια προσωπική νίκη του Χιμένεθ, ο οποίος διαχειριστικέ όσο μπορούσε πιο σωστά το υπάρχον ρόστερ της ομάδας και με την κατάλληλη ψυχολογία κατάφερε έστω και την τελευταία στιγμή να πετύχει αυτόν τον σημαντικό στόχο που είχε θέσει η ΑΕΚ  μετά την εισοδό της στο μίνι πρωτάθλημα. Με δεδομένα όσα είδαμε από τον Χιμένεθ καταλαβαίνει κανείς τι εστί να έχεις κανονικό προπονητή και πόσο πιο απλά γίνονται κάποια πράγματα. Βέβαια ουδείς αλάνθαστός! Ο Χιμένεθ και ο κάθε Χιμένεθ θα κάνει λάθη, και είναι λογικό κάτι τέτοιο, απλά το θέμα είναι να μαθαίνει από αυτά και να γίνεται καλύτερος.

Αναμφισβήτητα λοιπόν, ο Χιμένεθ αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ.  Διότι η ΑΕΚ έχει στα χέρια της έναν προπονητή που ξέρει τι θέλει από την ομάδα και πως αυτό μπορεί να το πετύχει. Σημαντικό γεγονός είναι πως ο Χιμένεθ μπορεί να φέρει παίκτες μεγάλης αξίας και ποιότητας  στην ομάδα που θα κάνουν την διαφορά στο Ελληνικό  Ποδόσφαιρο. Κάτι τέτοιο έκανε και στη πρώτη του θητεία με παίκτες όπως ο Ντιοπ, Μιτσελ, Χοσε Καρλος, Καλα. Το ίδιο έκανε και φέτος με τον Αραούχο! Καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε τον δανεισμό του Αραούχο στην ΑΕΚ το χρωστάμε στο Χιμένεθ, που κατάφερε και έπεισε αυτή την παικτούρα να φορέσει τα κιτρινόμαυρα αλλά και να τον αναδείξει μέσα από την ΑΕΚ. Είναι γεγονός πως στην Ισπανία κάνουν λόγο για αναγέννηση του Αραούχο υπό την καθοδήγηση του Χιμένεθ, καθώς ο παίκτης αυτός θεωρήθηκε από πολλούς τελειωμένος.

Ως εκ τούτο αυτό κάνει πιο εύκολη την μεγάλη επιστροφή του Αραούχο στην ΑΕΚ, καθώς ο παίκτης κατάφερε να δεθεί με τον Χιμένεθ και την ομάδα.Ωστόσο μέχρι να τελειώσει όμως η προετοιμασία της Λας Πάλμας θα είμαστε όλοι σε μια κατάσταση αναμονής. Για αυτό και ο Χιμένεθ μαζί με τους ανθρώπους της ΑΕΚ έχουν σηκώσει  μανίκια και έχουν πιάσει δουλεία, έτσι ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη στα Ευρωπαϊκά της ραντεβού. Μέτα από καιρό λοιπον, η Ένωση θα βρεθεί στη προετοιμασία με έναν προπονητή που δεν είναι καινούργιος και θα έχει την τύχη να έχει μαζί του δυο εξαιρετικούς φορ. Ο ένας είναι ο Γιακουμάκης, ο Έλληνας φορ που φέτος έβγαλε μάτια με τον Πλατανιά και ο δεύτερος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Λιβάγια. Μια μεταγραφή που για την ΑΕΚ θεωρείται από το πάνω ράφι και σίγουρα θα βοηθήσει στο μέγιστο. Έτσι λοιπόν θα μπορεί να δουλέψει καλύτερα τον τομέα της επίθεσης, έχοντας   και τον Κλωναρίδη μαζί του, έναν παίκτη που ο ίδιος  τον πιστεύει πολύ και δεν κρύβει την χαρά του που θα ξανά συνεργαστεί μαζί του.

Η ΑΕΚ όμως δεν σταματά εδώ, και θα συνεχίσει πάντα ταυτόχρονα με συνεννόηση με τον Μανόλο να ψάχνει τους κατάλληλους που θα πλαισιώσουν την υπόλοιποι ομάδα και θα ανεβάσουν το πήχη ψηλά. Από τι φαίνεται η διοίκηση είναι σε θέση σε ένα μεγάλο βαθμό να κάνει πράξει τα θέλω του Ισπανού τεχνικού και να φέρει παίκτες από το πάνω ράφι, έτσι ώστε ο Χιμένεθ να έχει ένα πλήρες ρόστερ στα χέρια του.

Εν τέλει τα πράγματα κοίλανε ομαλά δίχως ευτράπελα και η ομάδα αυτή τι φορά έχει τις βάσεις για να κάνει μια σωστή προετοιμασία έτσι ώστε με την καθοδήγηση του Χιμένεθ να είναι έτοιμοι για τα Ευρωπαϊκά της ραντεβού. Εκτιμώ πως το όπλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ θα πιάσει και σύντομα θα δούμε και τα αποτελέσματα που περιμένουμε τόσο καιρό και μαζί με μια τυχερή κλήρωση μπορούμε να κάνουμε όνειρα και για τα αστέρια.

Ερρίκος Σουλολλάρι

 

Σχετικά με AEK PASSION

Ελέγξτε επίσης

Ο Αλμέιδα θέλει να κρατήσει τον Χατζισαφί

Η ΑΕΚ αναμένεται να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Ιρανό με τις ευλογίες του Ματίας Αλμέιδα. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *