Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Πρόταση Αράπογλου για απόδοση τιμών στον Γιώργο Αμερικάνο

Πρόταση Αράπογλου για απόδοση τιμών στον Γιώργο Αμερικάνο

Απόδοση τιμών στον “Παγκόσμιο” πρότεινε το μέλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιώργος Αράπογλου και επικεφαλής παράταξης της Αντιπολίτευσης στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, έθεσε, στην “ώρα” των ερωτήσεων των επικεφαλής, θέμα απόδοσης τιμής στον Γιώργο Αμερικάνο, στον αρχηγό της ένδοξης ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ που κατέκτησε το 1968 τον πρώτο ελληνικό ευρωπαϊκό τίτλο.

Η ερώτηση έγινε όχι ως προσωπική του εισήγηση ή της παράταξής του, αλλά ως ιδέα/πρόταση προκειμένου συνολικά το δημοτικό συμβούλιο – εφόσον συμφωνεί – να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία με αφορμή τη συμπλήρωση στη χρονιά που έρχεται, 50 χρόνων από την ιστορική στιγμή και τις δράσεις που προγραμματίζονται για τον εορτασμό της.

Ο Γιώργος Αράπογλου υπενθύμισε ότι με εισήγηση της διοίκησης του δήμου και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο μεγάλος αθλητής αναπαύεται και σήμερα στα χώματα της πόλης μας.

Ο Γιώργος Αμερικάνος υπήρξε μια από τις σημαντικότερες μορφές του μπάσκετ στην Ελλάδα και αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1968, μαζί με τους Tρόντζο, Zούπα, Bασιλειάδη, Λαρεντζάκη, Xρηστέα, Tσάβα.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας – «νέο», ανέφερε τη δυνατότητα να δοθεί το όνομα του μεγάλου αθλητή σε πλατεία – ενδεχομένως – του δήμου και πρότεινε τη σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή όποιου δημοτικού συμβούλου επιθυμεί, για την εξέταση της ιδέας και την προετοιμασία εισήγησης προς το δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε την ερώτηση/πρόταση αξιόλογη και δήλωσε ότι μπορεί να διερευνηθεί.

ΠΗΓΗ: orizontes.gr

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Θρίαμβος για τον Γιώργο Ζαχαριάδη (ΤΕΜΟΝAΕΚ) στο 1ο Kefalonia Backyard Ultra (pics+vid)

Ο δρομέας των μεγάλων αποστάσεων της ΑΕΚ ανήμερα των 100ων γενεθλίων της ομάδας, αναδείχθηκε νικητής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *