Αρχική / Αρχική Σελίδα / Το πλάνο του Χιμένεθ για τον τελικό

Το πλάνο του Χιμένεθ για τον τελικό

Το πλάνο του Χιμένεθ δείχνει τους .. 10 επίλεκτους που έχει ήδη διαλέξει για το μεγάλο τελικό λείπει ένας ακόμα και σύστημα για να ολοκληρωθεί το πλάνο

Η προετοιμασία για το ματς του Σαββάτου με αντίπαλο τον παοκ ξεκίνησε απο σήμερα.Οι παίχτες της Ένωσης είχαν χτές ρεπό μετά τον αγώνα με τον Πας Γιάννινα για λόγους ξεκούρασης , βέβαια το πλάνο για τον Σαββατιάτικο τελικό ετοιμαζόταν απο την στιγμή που ανακοινώθηκε ο αντίπαλος ασχέτως αν υπήρχε ενδιάμεσα ο αγώνας με τον Πας Γιάννινα. Εξάλλου οι πολλές αλλαγές στο περασμένο αγώνα έγιναν για να φρεσκάρει την ομάδα ενόψει τελικού.

Οι 10 που υπάρχουν μέχρι στιγμής ειναι οι εξής : Ο Αραούχο, ο Μάνταλος και ο Λάζαρος, είναι οι σίγουροι της επίθεσης.Ο Σιμόες με τον Γιόχανσον στη μεσαία γραμμή. Από εκεί και πέρα κλειδωμένη είναι η τετράδα της άμυνας με Ντίντακ, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες και Γκάλο. Εκτός αν ο Βόσνιος δεν ξεπεράσει εγκαίρως το πρόβλημα στον πνεύμονα από την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Κάτι πάντως που με δεδομένη την ιδιοσυγκρασία του Βράνιες, δεν είναι πιθανό. Ενώ «κλειδωμένη» είναι και η παρουσία του Ανέστη κάτω από τα δοκάρια.

Βεβαίως το γεγονός πως υπάρχει μόλις μια θέση ανοικτή για την ενδεκάδα στην σκέψη του Χιμένεθ, δεν σημαίνει πως το πλάνο είναι σχεδόν έτοιμο. Και αυτό διότι από την απόφαση που θα πάρει ο Ισπανός τεχνικός γι αυτή την μια θέση, θα κριθεί και το σύστημα με το οποίο θα παρατάξει την ΑΕΚ στον τελικό. Αν βλέπετε τελικά ο Χιμένεθ δώσει την… ενδεκάτη θέση στον Πατίτο Ροντρίγκες, τότε ο Αργεντινός θα πάει στο αριστερό άκρο της επίθεσης, το σχήμα θα είναι 4-2-3-1. Όπως δηλαδή στους δυο ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό. Αντίθετα αν ο Ισπανός τεχνικός προτιμήσει τον Αϊντάρεβιτς για να κλείσει την ενδεκάδα, τότε ο Σουηδός θα παίξει στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, ο Μάνταλος θα πάει στα άκρα της επίθεσης και το σύστημα θα είναι 4-3-3. Όπως δηλαδή στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Για περισσότερους από έναν λόγους το 4-2-3-1 έχει το προβάδισμα. Λειτούργησε καλά στα δυο πρόσφατα ματς με τον Ολυμπιακό και ειδικά στο Καραϊσκάκη, ενώ ακόμα και ο Πατίτο έδειξε στα Γιάννενα πως είναι… ζεστός. Από την άλλη μεριά, ο Χιμένεθ είχε επιλέξει το σχήμα με τον Αϊντάρεβιτς και στα τρια ντέρμπι πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ. Και με τον ΠΑΟΚ του έφερε και μια εύκολη νίκη με 3-0. Προφανώς και μέσα από τις προπονήσεις που θα ακολουθήσουν μέχρι και τον τελικό, ο Χιμένεθ θα πάρει την οριστική του απόφαση.

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Βόλεϊ Γυναικών: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ γνωστοποίησε ότι από σήμερα τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του δεύτερου προημιτελικού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *