Αρχική / Αρχική Σελίδα / Αποκάλυψη Μαϊστόροβιτς για τον Γιόχανσον!

Αποκάλυψη Μαϊστόροβιτς για τον Γιόχανσον!

Την αποκάλυψη ότι η ομάδα θέλει να κρατήσει τον Γιάκομπ Γιόχανσον και ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του έδωσε ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς μιλώντας στη σουηδική ιστοσελίδα “expressen.se”…

Ο Σουηδός παράγοντας την Ένωσης μίλησε και για άλλα σημαντικά ζητήματα της ΑΕΚ αλλά και για την επιδίωξη να κυνηγήσει το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν η ομάδα.

Αναλυτικά, η συνέντευξή του:
«Είναι μια πολύ καλή και πολύ έντονη περίοδος. Πολύ νέα για τη ζω, αλλά την ίδια στιγμή ήξερα γιατί ήρθα εδώ. Ήξερα το κλαμπ από την εποχή που ήμουν παίκτης και γνώριζα τις απαιτήσεις στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Ήταν μια ευχάριστη πρώτη περίοδος και ταυτόχρονα υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο και μια στρατηγική για την επόμενη σεζόν, με ξεκάθαρο στόχο να παλέψουμε για τον τίτλο στην Ελλάδα και να παίξουμε στην Ευρώπη».

-Είστε στο κλαμπ οκτώ μήνες και συνεργάζεστε με τρίτο προπονητή. Τι πιστεύετε γι’ αυτό;
«Έτσι είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Η υπομονή είναι μικρή γιατί μετρούν τα αποτελέσματα. Είχαμε τον Ζοσέ Μοράις που ανέλαβε από τον Τιμούρ Κετσπάγια και τα αποτελέσματα δεν πήγαιναν όπως θέλαμε. Είχαμε μιασκληρή πτώση με τα πολύ άσχημα αποτελέσματα. Έπρεπε να βρούμε μια άλλη λύση. Πήραμε τον Μανόλο Χιμένεθ που άρχισε να χτίζει πάνω στην υπάρχουσα κατάσταση και με τη δουλειά του τα αποτελέσματα ήρθαν. Φτάσαμε στον τελικό κυπέλλου και παλεύουμε για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν».
-Πώς βλέπετε το πρώτο διάστημά σας ως τεχνικός διευθυντής; Οκτώ μήνες ίσως φαίνονται σημαντικό διάστημα για την Ελλάδα;

«Νομίζω ότι ήταν καλό. Τα πάντα σχετίζονται με το να έχεις ένα καθαρό πλάνο, μια καθαρή στρατηγική στο τι θέλεις να κάνεις. Για εμένα το σημαντικό ήταν καταρχήν να δω το ρόστερ. Την ποιότητα του αλλά και το… μείγμα των παικτών. Το μείγμα είναι σημαντικό. Από τη μια πλευρά να έχεις το σωστό χαρακτήρα και τη σωστή νοοτροπία ως παίκτης και από την άλλη να είναι σωστό το μείγμα νέων και έμπειρων παικτών. Να βρεις την ισορροπία και να καταλήξεις τι χρειάζεται να προσθέσεις για να πετύχεις τους στόχους σου την επόμενη σεζόν».
Πήρατε δύο προπονητές, τι ποσοστό των αποφάσεων ήταν δικό σας;
«Υπάρχει ένας εκτελεστικός διευθυντής (σ.σ.: Μπάγεβιτς) και ένας τεχνικός διευθυντής. Όμως φυσικά είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα αυτό, οπότε μιλάς και με άλλα πρόσωπα – κλειδιά στο κλαμπ. Δεν είναι ποτέ ευχάριστο να πεις σε έναν προπονητή ότι πρέπει να φύγει. Όμως, είναι μια σκληρή δουλειά, που ζεις κάτω από μεγάλη πίεση και υψηλά στάνταν και κρίνεσαι από τα αποτελέσματα».
-Τι ήταν το πιο δύσκολο για εσάς ως τώρα;
«Σας είπα ότι ήξερα σε πιο κλαμπ ήρθα. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι πιθανότατα ότι όλοι περιμένουν να δουν αποτελέσματα άμεσα, όμως την ίδια στιγμή είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια πιο μακροπρόθεσμη προσέγγιση στο πλάνο σου. Είναι δύσκολο να βρεις ισορροπία, αλλά είμαστε στον σωστό δρόμο».

-Πώς βλέπετε την απόκτηση του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς;
«Ο Αστρίτ τα έχει πάει καλά από τη στιγμή που ήρθε και έχει κρίνει μεταξύ άλλων ένα ντέρμπι (σ.σ. πέτυχε το γκολ της νίκης απέναντι στον Ολυμπιακό). Το στιλ παιχνιδιού του και η νοοτροπία του ταιριάζουν εδώ».
-Ο Γιάκομπ Γιόχανσον έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο, σκέφτεστε να το ανανεώσετε;
«Ο Γιάκομπ τα πάει πολύ καλά και είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Θέλουμε να τον ανανεώσουμε, είναι ξεκάθαρο αυτό και είμαστε αυτή τη στιγμή σε συζητήσεις μαζί του. Είναι ένας παίκτης με τον σωστό χαρακτήρα που ταιριάζει πολύ καλά στην ομάδα».
-Θα αποκτήσετε κι άλλους Σουηδούς παίκτες; Επηρεάζεστε από τα πρωτοσέλιδα;
«Θα δούμε. Όλα είναι πιθανά και δεν κλείνω ποτέ πόρτες. Τα πάντα σχετίζονται με το πώς τεριάζουν οι παίκτες στη στρατηγική μας».
-Χάσατε τον τελικό κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ. Πόσο δύσκολο ήταν;
«Είχαμε στόχο να κατακτήσουμε το κύπελλο. Δεν συνέβη και είναι προφανές ότι ήταν κάτι που μας απογοήτευσε».
Πώς είδατε τα επεισόδια που έγιναν στον τελικό;
«Είναι κάτι τραγικό να συμβαίνει και δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το ποδόσφαιρο. Είδα τα επεισόδια και το πρώτο συναίσθημα ήταν ότι πρόκειται για κάτι τραγικό. Έχουμε τεράστια υποστήριξη από τον κόσμο μας και έχουμε μια φανταστική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, όμως όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, παίρνει κάποια από τη χαρά»…

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Με Σλοβένο διαιτητή το ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Ο Ματέι Γιουγκ ορίστηκε για το ντέρμπι της Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια. Γνωστοί έγιναν οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *