Αρχική / Αρχική Σελίδα / Επιτέλους τα κλειδιά της ΑΕΚ στο κατάλληλο άτομο!!

Επιτέλους τα κλειδιά της ΑΕΚ στο κατάλληλο άτομο!!

Η Χθεσινή είδηση για την παραμονή του Χιμένεθ, σκόρπισε χαμόγελα στις τάξεις των οπαδών, καθώς ο Ισπανός τεχνικός είχε κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη του κόσμου. Η κίνηση αυτή έμελλε να είναι σημαντική και άκρως στρατηγικής σημασίας για την συνέχεια, διότι επί της ουσίας μόνο τυχαία δεν είναι η χρονική στιγμή της απόφασης, για την παραμονή του Χιμένεθ στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

 
Μια απόφαση που άπαντες περίμεναν, καθώς κάθε άλλη κίνηση θα ήταν έγκλημα έως ”αυτοκτονία” για το μέλλον της ομάδας. Εν συγκρίσει με τα λάθη του παρελθόντος, που στοίχησαν σε μεγάλο βαθμό την κακή πορεία της Ένωσης, η κίνηση αυτή ήταν αναπόφευκτη και μονόδρομος για την ΑΕΚ. Και αν μη τι άλλο, ο Μανόλο Χιμένεθ το άξιζε και το κέρδισε με το σπαθί του. Ουδείς δεν αμφιβάλλει πως ο Ισπανός τεχνικός όταν αφίχθη εκ νέου στο πάγκο της ένωσης, παρέλαβε μια ομάδα δίχως αγωνιστική ταυτότητα και μια κακώς καμωμένη κατάσταση, που με μαθηματική ακρίβεια έμελλε να είναι καταστροφική για την Ένωση.

 
Η επιλογή Χιμένεθ στην δεδομένη χρονική στιγμή αποτέλεσε το ”σωσίβιο” για να σωθεί η ΑΕΚ από τον σίγουρο ”πνιγμό”. Η δουλειά του αλλά και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και η ΑΕΚ κατάφερε να βρεθεί εκ νέου σε έναν τελικό κυπέλλου αποκλείοντας τον Ολυμπιακό και παράλληλα να πάρει μέρος στα πλέι οφ. Πράγματα τα οποία έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα για το μέγεθος της ΑΕΚ, αλλά με τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι σε όλα τα επίπεδα, αλλά πρωτίστως στο θέμα του προπονητή κόστισαν ακριβά στην ομάδα. Δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω του πως φτάσαμε στο σημείο να κυνηγάμε την είσοδο στα πλέι οφ. Θαρρώ πως στην ΑΕΚ κατάλαβαν και έμαθαν τα λάθη τους για αυτό και ο Χιμένεθ ξεχώρισε σαν την μύγα μες στο γάλα εν συγκρίσει με τους προκάτοχους του, οι οποίοι όπως αποδείχθηκαν ήταν επικίνδυνοι.

 
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η ομάδα θα πάει στη προετοιμασία με τον κατάλληλο άνθρωπο, ο οποίος θα οικοδομήσει μια δική του ΑΕΚ, με την προοπτική του πρωταθλήματος να είναι ήσσονος σημασίας. Ο άνθρωπος αυτός παρέλαβε τα κλειδιά της ομάδας και πίσω από την δουλεία του διακυβεύονται πολλά για το μέλλον της ΑΕΚ. Προσωπικά, εκτιμώ πως εφόσον η ομάδα διαθέτει κανονικό προπονητή μπορεί να πετύχει πολλά την επόμενη σεζόν. Συνεπώς, γίνεται κατανοητό ότι για να φτάσουμε και στο κυρίαρχο στόχο που είναι το πρωτάθλημα, θα πρέπει από την μεριά της διοίκησης να γίνουν και οι ανάλογες μεταγραφικές κινήσεις. Ευελπιστώ πως η διοίκηση της ΑΕΚ θα κινηθεί προσεκτικά και με σχέδιο για να έρθουν οι κατάλληλοι και δεν θα υπάρξουν άλλες σπασμωδικές κινήσεις τύπου Ντίαζ.

 
Είναι ευρύτατα εδραιωμένη η άποψη ότι ο Ισπανός τεχνικός έχει αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του. Είναι πιο ώριμος και εμπιστεύεται πολύ την κρίση του και το έργο που κάνει στην ομάδα, κάτι που φαίνεται ότι αρέσει ιδιαίτερα στον Μελισσανίδη. Ο Ισπανός τεχνικός εκτός από τον ισχυρό άντρα της Ένωσης, κέρδισε και την εμπιστοσύνη των Μπάγιεβιτς και Μαϊστόροβιτς, οι οποίοι τάσσονται σύσσωμοι υπέρ του Μανόλο. Ωστόσο, όσο περνούσε ο χρόνος δημοσιεύματα έκανα λόγο για άλλους προπονητές και για αυτό αυτή η κατάσταση είχε βάλει λίγο πολύ τον Χιμένεθ στη πρίζα. Μια κατάσταση που δεν ωφελούσε κανέναν μέσα στην ΑΕΚ για αυτό και χθες έγινε και ξεκαθαρίστηκε ότι στην ΑΕΚ υπάρχει μόνο ο Χιμένεθ.

 
Προφανώς μια τέτοια κίνηση μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς δείχνει ότι λίγο πριν την έναρξη των πλέι οφ και μάλιστα με πρεμιέρα στη Τούμπα ο Μελισσανίδης φρόντισε να δείξει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Χιμένεθ, έτσι ώστε ο προπονητής να ”ελευθερωθεί” από την πίεση των πλέι οφ και να αφοσιωθεί στην ομάδα και τον στόχο της που είναι η πρωτιά και η έξοδος στην Ευρώπη.

 
Είναι γνωστό επίσης και ότι ο Χιμένεθ είναι σημαντικός παράγοντας για να έρθουν αξιόλογοι και ποιοτικοί παίκτες στην ΑΕΚ κυρίως από την Ισπανία. Εδώ αξίζει να σημειωθεί, πως η χθεσινή κίνηση λειτούργησε και αυτόματα υπέρ της ΑΕΚ σε ότι έχει να κάνει με τον Αραούχο. Ο Χιμένεθ, κατά κοινή ομολογία έπαιξε το ρόλο του για την έλευση του ποδοσφαιριστή και η σχέση τους είναι εξαιρετική. Αυτό αποτυπώνεται και περίτρανα στην πολύ σημαντική δουλειά που έχει κάνει έτσι  ώστε ο 25χρονος επιθετικός να δεθεί με την ΑΕΚ. Σίγουρα η παραμονή του χαροποίησε τον Αραούχο που βρήκε ασφάλεια και τον κάλο του εαυτό στο πρόσωπο του Χιμένεθ.

 

 

Η περίπτωση του Αραούχο δεν είναι η μόνη καθώς ο Χιμένεθ και στην προηγούμενη θητεία του είχε φέρει αρκετούς καλούς και αξιόλογους παίκτες, όπως ο Κάλα, Ντίοπ, Ματέος, Μίτσελ οι οποίοι ξεχώρισαν με την φανέλα της ΑΕΚ , ο καθένας με τον τρόπο τους , και παράλληλα την περίοδο εκείνη και κατέκτησαν το κύπελλο Ελλάδος. Το ίδιο πεπεισμένος είμαι ότι θα κάνει και φέτος, καθώς ο Χιμένεθ γνωρίζει πολύ καλά την Ισπανική λίγκα και ξέρει τι μπορεί να φέρει και πρωτίστως να ταιρίαξει στην ΑΕΚ. Για αυτό και η διοίκηση οφείλει να τον στηρίξει στα μεταγραφικά ώστε να δούμε μια ισχυρότερη ομάδα από τη νέα σεζόν.

 
Αβίαστα, λοιπόν, συνάγεται το συμπέρασμα πως η διοίκηση έκανε το σωστό και εμπιστεύτηκε τα κλειδιά της ομάδας στον καταλληλότερο άνθρωπο. Αυτό αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα του Χιμένεθ αλλά και στην καλή σχέση που έχει με τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας , οι οποίοι χθες άπαντες έδιναν συγχαρητήρια στην διοίκηση για την κίνηση να δέσει τον Χιμένεθ. Ο ίδιος το κέρδισε με το σπαθί του και θα φανεί στην πορεία και στη νέα σεζόν, όπου και θα κριθεί πιο αυστηρά για το έργο του στην ΑΕΚ. Όλοι λοιπόν του ευχόμαστε από καρδίας του χρόνου να οικοδομήσει μια ΑΕΚ που ονειρευόμαστε και να την οδηγήσει στο πολυπόθητο πρωτάθλημα.

 
vamos bien Manolo…

 

Ερρίκος Σουλολλάρι

Σχετικά με AEK PASSION

Ελέγξτε επίσης

Σιμάνσκι: «Όνειρό μου να παίξω με την ΑΕΚ στο Champions League, είμαστε μια μεγάλη οικογένεια»

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι παραχώρησε συνέντευξη στην οποία μίλησε για την ΑΕΚ του παρόντος και του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *