Αρχική / Αρχική Σελίδα / Γιώργος Ζαχαριάδης (Τεμόν ΑΕΚ): ΜΟΥΡΙΚΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Γιώργος Ζαχαριάδης (Τεμόν ΑΕΚ): ΜΟΥΡΙΚΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Στον 10ο Ορεινό Μουρίκιο δρόμος, 25 χλμ. συμμετείχε ο δρομέας Μεγάλων αποστάσεων της ΑΕΚ, Γιώργος Ζαχαριάδης (ΤΕΜΟΝΑΕΚ), ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή 11/6/2017 στο δάσος του Εμπορίου Πτολεμαϊδας.

unnamed

Ένας πανέμορφος αγώνας μέσα στο καταπράσινο δάσος του χωριού, τον οποίο διοργάνωσε για 10η συνεχή χρονιά ο Βετεράνος δρομέας της περιοχής Εορδαίας Αθανάσιος Δανιηλίδης (Καθηγητής στις σχολές ΟΑΕΔ Πτολεμαϊδας).

Φέτος ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στον δρομέα Παναγιώτη Παναγιωτίδη από την Θεσνίκη, (με ρίζες από το χωριό του Γ. Ζαχαριάδη την Άρδασσα), ο οποίος βγήκε Νικητής στον δύσκολο αγώνα που έδωσε για να απαλλαγεί από την πιο δύσκολη ασθένεια που κυκλοφορεί… και τα κατάφερε με θέληση, πίστη και αγώνα για Ζωή και τώρα απολαμβάνει τη ζωή ξανά και στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας!

Ο Γ. Ζαχαριάδης ευχαριστεί τον διοργανωτή κ. Σάκη Δανιηλίδη, ο οποίος εκτιμώντας τις προσπάθειες – δραστηριότητές του, τόσο για την διαδρομή στον Πόντο, όσο και τους τερματισμούς του στον Αυθεντικό Φιδιππείδιο Άθλο, 500 χλμ, (1ος Έλληνας και 2ος γενικής 2015 – 2016), στον Δόλιχο δρόμο, 255 χλμ, στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 246 χλμ, Ευχίδειο Υπεράθλο 215 χλμ, κλπ, τίμησε τον δρομέα προσφέροντάς του αναμνηστικό δώρο έναν «δρομέα».

unnamed (2)

Να σημειωθεί ότι ο 6ος ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΜΟΥΡΙΚΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, το έτος 2012, ήταν αφιερωμένος στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, ως Σπαρταθλητής 2012.

unnamed

Σχετικά με Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης είναι δρομέας της ΑΕΚ & Σ.Δ.Ο.Εορδαίας. Κατάγεται από την Άρδασσα Πτολεμαϊδας του Ν. Κοζάνης, είναι ποντιακής καταγωγής (Αργυρούπολη Πόντου) και εργάζεται στην ΕΛ. ΑΣ. Τα τελευταία χρόνια έχει επιδοθεί στις Υπεραποστάσεις και τρέχει σε όλη την Ελλάδα πάντα με την βαριά φανέλα της ΑΕΚ. Είναι ο 1ος Έλληνας που έτρεξε σε επίσημη διοργάνωση την διαδρομή του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη, Αθήνα Σπάρτη Αθήνα 500 χλμ σε 84 ώρες και το μετάλλιο με το κύπελλο του είναι αφιερωμένα στου μουσείο της ΑΕΚ. Έχει στο ενεργητικό του πολλές διαδρομές και το μεγάλο του επίτευγμα είναι η διαδρομή που έτρεξε το έτος 2015, από την Παναγία Σουμελά Καστανιάς Βέροιας μέχρι Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, τρέχοντας επί 27 ημέρες, διανύοντας 1924 χλμ, Στις ελεύθερες ώρες του ασχολείται με θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό. Η ΑΕΚ είναι η κινητήριος δύναμη των διαδρομών του και έχει γίνει πλέον το δέρμα του. Τρέχει με το προσωνύμιο ΤΕΜΟΝΑΕΚ, (ποντιακή ορολογία «η δική μου ΑΕΚ»)

Ελέγξτε επίσης

Ο Μάκης Αγγελόπουλος απαντάει στις ερωτήσεις του κόσμου (pic)

Η ενημέρωση για τη συνέντευξη Τύπου του διοικητικού ηγέτη της «Βασίλισσας». Για όλους και για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *