Αρχική / ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΚΟΚΤΕΙΛ / Κυριάκος Χήνας: Συνετής πρόνοιας το εγκώμιον!

Κυριάκος Χήνας: Συνετής πρόνοιας το εγκώμιον!

Τα πιο ηχηρά ολισθήματα έρχονται όταν απουσιάζουν η σύνεση και ο νηφάλιος ορθολογισμός, όταν παραπαίουμε στην αλαζονική έπαρση και στη μέθη μιας επιτυχίας.

Ειδικά στην περίπτωση του ΟΣΦΠ διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες αδιανόητες σκέψεις που αναφέρονται σε δήθεν διάλυσή του,παράλυση του 20χρονου βρώμικου παρασκηνίου και περιθωριοποίησή του. Αυτή η επανάπαυση σε φαντασιώσεις όμως θα βλάψουν και την ΑΕΚ και την κάθαρση που είναι επιτέλους αναγκαία.

Αν παρατηρήσουμε πιο προσεκτικά,θα δούμε ότι ο ΟΣΦΠ διατηρεί ακόμη τα εξής βαρύνοντα πλεονεκτήματα:

1. Έχοντας ποσοτικά το πολυπληθέστερο κοινό–κατά βάση ως αποτέλεσμα των πολλών τίτλων που κέρδιζε με επονείδιστο, ανήθικο και ποταπό τρόπο–έχει τη δύναμη να πιέζει τα θεσμικά όργανα και τα θεσμικά πρόσωπα για δράσεις και αποφάσεις που τον ευνοούν πχ.εύκολα συγκαλεί υποστηρικτική συγκέντρωση 30 φίλιων βουλευτών,ενώ άλλες ομάδες έχουν βουλευτές-οπαδούς που αποστασιοποιούνται από την ομάδα τους υπολογίζοντας την απώλεια ψήφων και σταυρών.

2. Κάθε κυβέρνηση σταθμίζει με φόβο τις αντιδράσεις ενός μεγέθους σαν τον ΟΣΦΠ και ανάλογα ρυθμίζει τις κινήσεις της. Ειδικά, αν στις επόμενες εκλογές έρθει στην εξουσία η ΝΔ, δεν είναι μυστικό ότι ξεκάθαρα θα έχουν αισθητό προβάδισμα οι υποστηρικτές του ΟΣΦΠ σε κάθε βαθμίδα ισχύος,με προεξάρχοντα τον πρόεδρο της ΝΔ.

3. Η διαιτησία ασφαλώς έχει ομαλοποιηθεί,αλλά είναι φανερό ακόμη ότι τόσα χρόνια προκλητικής εμμονής στην υποστήριξη μιας ομάδας έχει δημιουργήσει ρίζες με παγιωμένη δύναμη την οποία βλέπουμε και φέτος ότι προσπαθεί να περισώσει μια πολύ αδύναμη αγωνιστικά ομάδα. Είδαμε πρόσφατα π.χ. ότι η ΟΥΕΦΑ, προφανώς μετά τις διαμαρτυρίες του ΟΣΦΠ για…αδικίες, έδωσε εντολή στην ΚΕΔ και στον κ.Περέιρα να συνεργάζονται με δύο μέλη της από το εξωτερικό.

4. Παραμένει η πιεστική κυριαρχία του ΟΣΦΠ σε πολλά ΜΜΕ. Βλέπουμε ότι οι περιγραφές αγώνων σε μεγάλο βαθμό δεν είναι αντικειμενικές–μετριοπαθής όρος–ενώ δημοσιογράφοι δυσκολεύονται να εκφραστούν κατά βούληση,για ευνόητους λόγους. Στα φιλικά μέσα της, η ομάδα του Πειραιά έχει τον τρόπο να υπαγορεύει τη γραμμή της, διαμορφώνοντας έτσι το ποθητό πειστικό κλίμα στη συνείδηση των φιλάθλων.

Απέναντι σε όλα αυτά,η ΑΕΚ έχει τον απαραίτητο δυναμισμό–και κυρίως τα ικανότατα στελέχη–για να υπερασπιστεί την πρωταγωνιστική αναδημιουργία της. Ήδη τα αγωνιστικά αποτελέσματα,αλλά και οι αλλαγές στην ΕΠΟ, τείνουν να διαμορφώσουν πολύ θετικούς συσχετισμούς απέναντι στο σαθρό 20χρονο κατεστημένο. Αυτό που νομίζω όμως ότι πρέπει να ακολουθεί κάθε σκέψη μας είναι το ότι οι εφεδρείες του συστήματος είναι ακόμη σημαντικές και απαιτούνται:

Πρώτα από όλα ΕΝΟΤΗΤΑ μεταξύ των Ενωσιτών, ώστε να είμαστε συμπαγείς σε κάθε δράση που υπερασπίζει την ομάδα.

Δεύτερο, ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ με όσες υγιείς δυνάμεις είναι αποφασισμένες να απονευρώσουν το άθλιο σκηνικό που δηλητηρίαζε την ισοτιμία και την εντιμότητα στο ποδόσφαιρο. Έχουν γνώση οι φύλακες, γνωρίζουμε ότι ο αγώνας θα είναι μακρύς και με σκαμπανεβάσματα, δεν επαναπαυόμαστε και μόνον έτσι θα χαρούμε τελικά όσα μας στερούσε τόσα χρόνια ο ετσιθελισμός των άνομων και ανήθικων.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Λαλούν πολλοί κοκόροι; Μάλλον ξημέρωσε!

14 διαφορετικούς σκόρερ μετρά πλέον η «Ένωση» στο πρωτάθλημα και συνεχίζει την καταμέτρηση. Όταν ακούει …

Ένα σχόλιο

  1. ο Μητσοτάκης μπορεί να υποστηρίζει Οσφπ, όλοι κάτι υποστηρίζουμε στο κάτω κάτω,,, αλλά σαν χαρακτήρας “δεν δίνει του αγγέλου του νερό”. Με σωστή πολιτική από πλευράς ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί πολλά, κατά την γνώμη μου. Φυσικά χρειάζεται εγρήγορση [την οποία διαθέτουμε].
    Επίσης, μπορεί να είναι περισσότεροι… όμως η ΑΕΚ παραμένει ικανότατο μέγεθος [σαν να μεγαλώνουμε μάλιστα :-]. Την διαφορά οπαδικά την κάνουν όσοι είναι κοντά στις ομάδες.. κι όχι αυτοί που δεν “νιώθουν” στην πορεία των χρόνων, ΑΕΚ μπορείς να υποστηρίζεις για μια σειρά από λόγους [συμβολικούς, ιστορικούς κ.α.] κι όχι μόνο για τις επιτυχίες. Γνωστά πράγματα που θα είναι όμως πάντα σηματωρός μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com