Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κυριάκος Χήνας: Στόχοι και προοπτικές της ΑΕΚ στην αγωνιστική περίοδο που αρχίζει

Κυριάκος Χήνας: Στόχοι και προοπτικές της ΑΕΚ στην αγωνιστική περίοδο που αρχίζει

Στόχοι και προοπτικές της ΑΕΚ στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Φυσιολογική και εύλογη η έμφαση που δίνουν πολλοί στην αγωνιστική διάσταση  κάθε ομάδας, με τις μετεγγραφές,το σύστημα παιχνιδιού, την απόδοση κάθε παίκτη κ.λ.π. Αλλά οι μεγάλοι οργανισμοί με εμβέλεια Ευρώπης και απαιτητικές διεκδικήσεις, οφείλουν να εστιάζουν όχι μόνο στο βραχυπρόθεσμο παρόν,αλλά κυρίως στο μέλλον διαχέοντας στο σχεδιασμό τους όλες τις εξωαγωνιστικές δημιουργίες που απαιτούνται.

Ας επιχειρήσουμε μια ανάλογη απόπειρα να εντοπίσουμε στόχους και προοπτικές με σοβαρό υπόβαθρο: 
 
     1.Μακράν πιο σημαντικό το θέμα του γηπέδου. Σε αυτό πρέπει να είμαστε φανατικά προσηλωμένοι, ώστε να εμποδίσουμε τους γνωστούς θλιβερούς ουραγούς των φαντασιώσεων. Ακόμη κι αν δεν είναι εφικτό να αγωνιστούμε στην Αγια-Σοφιά από την αρχή της περιόδου 2019-2020, οι πρωτοβουλίες για την οικονομική αρωγή-συμμετοχή του κόσμου στην ολοκλήρωσή του, για το Μουσείο που θα στεγαστεί εκεί,για τους χώρους που θα περιλαμβάνει, για τη στελέχωση με πρόσωπα αφοσιωμένα και ικανά κ.α.πρέπει να ξεκινήσουν έγκαιρα.
 
     2. Συναφές ζήτημα με το γήπεδο είναι η συγκρότηση ενωτικού νικηφόρου ψηφοδελτίου για τις εκλογές της 26ης Μα’ί’ου 2019 στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Ο νέος Δήμαρχος θα αποκαθάρει το άγος Βασιλόπουλου και εύλογα θα αξιοποιήσει το γήπεδο, το άλσος και τους όμορους χώρους για την επενδυτική εκτόξευση της περιοχής, όπως εύλογα γνωμοδοτεί και η γνωστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 
     3. Η αφελέστατη επανένταξη του ΠΑΟΚ στον ερυθρόλευκο φεουδαρχικό δυνάστη, με την ουτοπική αναζήτηση στήριξης και προστασίας ως ταπεινός υποτακτικός, ασφαλώς πρέπει να μας διατηρεί σε εγρήγορση για τα κρούσματα που θα δούμε–πρώτο δείγμα η διαιτησία στον αγώνα ΠΑΟΚ-Αστέρα.Έχω τη βεβαιότητα ότι η  διοίκηση έχει το δυναμικό σφρίγος και την τεχνογνωσία να αποτρέψει τη σκύλευση του πρωταθλήματος.
 
      4. Αν και δεν είναι άμεση προτεραιότητα, πρέπει να ενισχύσουμε τα ερείσματά μας στα πολιτικά κόμματα και προσωπικότητες ενόψει εκλογών. Να ξεκαθαρίσουμε ποιοι θα είναι δίπλα μας και ποιοι απέναντι. Ήδη ο ΟΣΦΠ έχει επενδύσει ξεκάθαρα και…αναμένει. Η ΑΕΚ δεν είναι βέβαια πολιτικό κόμμα, αλλά η ζωή έχει δείξει με σαφήνεια ότι οι κυβερνήσεις επηρεάζουν δραστικά το αθλητικό γίγνεσθαι–σαφή τα παραδείγματα του 2003, όταν το γήπεδό μας εξοβελίστηκε από τον ολυμπιακό σχεδιασμό ή του ΠΑΟΚ που απολαμβάνει διαχρονικά σκαναδαλώδεις βοήθειες από τους τοπικούς υπουργούς ή της Αγια-Σοφιάς που ανεγείρεται με τη συμβολή έντιμων παραγόντων που αποκαθιστούν με νόμιμο τρόπο μια κραυγαλέα αδικία.
 
    5. Πιο σοβαρά και οργανωμένα αξίζει ως οπαδοί να μεριμνήσουμε για τη συγκρότηση μιας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Συνδέσμων. Δεν έχει πειστική εμβέλεια μια εκδήλωση ή ανακοίνωση ενός μεμονωμένου συνδέσμου,όσο παταγώδες κύρος θα είχε κάτι αντίστοιχο ενιαία από 100 συνδέσμους από όλη τη χώρα και την ομογένεια. Αυτό δεν απαιτεί να συμφωνούμε όλοι σε όλα,αλλά να έχουμε δυναμική κοινή φωνή σε κρίσιμα θέματα όταν χρειάζεται να υπερασπιστούμε την ομάδα. Δεν είναι θέμα της ΠΑΕ,θα είναι δική μας βούληση και πρωτοβουλία, εμάς των οπαδών. 
 
     ΥΓ. Συντάσσοντας αυτό το πόνημα το απόγευμα της Παρασκευής, δεν ήταν εφικτό να σχολιαστούν τα μετεγγραφικά και ο αγώνας της Τρίπολης. Πάντοτε με νηφαλιότητα που αρμόζει ύστερα από την ιστορική πρωταγωνιστική αναδημιουργία, τους θριάμβους της σύνολης ΑΕΚ, θα δούμε την επόμενη ημέρα, με πρόταγμα την ενότητα και την εμμονή στην υπεράσπιση των 94χρονων Συμβόλων.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Θέμα στην ιστοσελίδα της UEFA ο τελικός του Conference League στην “Αγιά Σοφιά-OPAP Arena”

Αναλυτικά όσα αναφέρει το άρθρο στο site της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αναφορικά με το αθλητικό event …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com