Αρχική / AEKPASSION / Κοσμάς: «Τιμή για την ΑΕΚ και για το γήπεδο της, το EFDN να επιλέξει την Αγιά Σοφία ως τόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου»

Κοσμάς: «Τιμή για την ΑΕΚ και για το γήπεδο της, το EFDN να επιλέξει την Αγιά Σοφία ως τόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου»

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρθηκε στην φιλοξενία του συνεδρίου EFDN στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena», ενώ παράλληλα καλωσόρισε τους συμμετέχοντες αυτής της εκδήλωσης.

Σήμερα ξεκίνησε η πρώτη μέρα της διεξαγωγής του 20ου συνεδρίου του EFDN( European Footbal for Dvelopment Network) Making Footbal Matter Conference το οποίο φιλοξενείται στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και επίσημο συνέδριο το οποίο ξεκίνησε από το πρωί και στο οποίο είναι 250 επίσημα δηλωμένοι συμμετέχοντες και πάνω από 300 παρόντες συνολικά. Τα ονόματα των Club που ξεχωρίζουν από την πρώτη ημέρα είναι αυτά των Newcastle United, της Sheffield United και της Hearts, που μίλησαν για το πρόγραμμα Welcome through Football, στο οποίο συμμετέχει και η ΑΕΚ, ενώ στην αυριανή δεύτερη και τελευταία ημέρα αναμένεται να κάνουν παρουσιάσεις εκπρόσωποι των Manchester City, River Plate, Chelsea όπως και ένας απεσταλμένος εκπρόσωπος της Premier League.

Από πλευράς ΠΑΕ ΑΕΚ, το EFDN και τους ευρωπαϊκούς συλλόγους που συμμετέχουν στο συνέδριο καλωσόρισε επίσημα ο CEO κι αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Γιώργος Κοσμάς. Το επίσημο πρόγραμμα του συνεδρίου άνοιξε με την παρουσίαση από πλευράς ΑΕΚ η General Director της ΠΑΕ, κ. Αγγελική Αρκάδη. Παρουσιάστηκαν όλες οι δραστηριότητες της ΠΑΕ ΑΕΚ που ανταποκρίνονται στα πλαίσια αυτών που επιδιώκει από τα μέλη του το EFDN.

Τέλος να αναφέρουμε πως το συνέδριο έγινε στο αναδιαμορφωμένο κατάλληλα για την περίσταση VIP Lounge του υπερσύγχρονου γηπέδου της «Ένωσης».

Δείτε εδώ την ομιλία-καλωσόρισμα του CEO και Α’ αντιπροέδρου της ΑΕΚ, Γιώργου Κοσμά στο συνέδριο:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να σας καλωσορίσουμε στο γήπεδό μας, στο σπίτι μας, εδώ στην πόλη που εδώ και σχεδόν έναν αιώνα συνδέεται άμεσα με την ιστορική πορεία της ομάδας μας.

Σας καλωσορίζουμε όλους και είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα είναι ένα εποικοδομητικό συνέδριο, από το οποίο θα λάβουμε πολλά θετικά μηνύματα για τους συλλόγους που συμμετέχουν και για τον ποδοσφαιρικό κόσμο γενικότερα.

Καλωσορίζουμε λοιπόν τον οργανισμό EFDN, όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων που έχουν έρθει από το εξωτερικό για να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους και όσους θα παραστούν χωρίς να παρουσιάσουν πρόγραμμα.

Το ποδόσφαιρο δεν έχει να κάνει μόνο με αγώνες, πάθος και ένταση για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο με αμέτρητες διαστάσεις. Μεταδίδει πολλαπλά μηνύματα σε πολλούς διαφορετικούς δέκτες. Σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους, κράτη, κοινωνίες. Ο σύλλογός μας είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα ποδοσφαιρικού οργανισμού που τόσο από την ίδρυσή του όσο και με την ταυτότητά του όπως καλλιεργείται έκτοτε, έχει συνδεθεί και έχει εκφράσει πολλά περισσότερα πράγματα από το καθαρά αθλητικό κομμάτι.

Είναι μεγάλη τιμή για την ΑΕΚ που το EFDN επέλεξε το χώρο μας για να φιλοξενήσει αυτό το πολύ σημαντικό συνέδριο. Εξάλλου, το νέο μας γήπεδο δεν είναι απλώς ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την επίσημη ονομασία του, είναι Αθλητικό, Πολιτιστικό και Μνημιακό Κέντρο. Η ΑΕΚ είναι ένα θέμα για μελέτη για τον ρόλο του ποδοσφαίρου ως πομπού πολλαπλών κοινωνικών μηνυμάτων όπως ήδη ανέφερα. Και αυτό αντικατοπτρίζεται στο πώς συλλάβαμε και εφαρμόσαμε το σχέδιο να χτίσουμε αυτό το γήπεδο όπου βρισκόμαστε σήμερα.

Σε λίγες μέρες, ακριβώς εδώ δίπλα μας, προγραμματίσαμε τα μεγάλα εγκαίνια ενός εμβληματικού μουσείου με αναφορά στις ιστορικές ρίζες του συλλόγου μας, στην πολιτιστική κληρονομιά των ανθρώπων και των κοινωνικών ομάδων που ίδρυσαν τον σύλλογό μας και που συσπειρώθηκαν γύρω του , κουβαλώντας τις αξίες που εκφράζει και υπηρετεί η ΑΕΚ εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Γιατί όπως ήδη γνωρίζετε η ΑΕΚ είναι ένας σύλλογος με πολύ ισχυρή προσφυγική καταγωγή. Δεν ξεχνάμε ποτέ αυτό το υπόβαθρο που θεωρούμε πολύτιμη κληρονομιά μας και για τις επόμενες γενιές.

Η επιλογή του σταδίου OPAP Arena για να φιλοξενήσει αυτό το Συνέδριο του EFDN μετά από κάποια από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά γήπεδα της Ευρώπης είναι μεγάλη τιμή και μας δίνει επίσης μια αίσθηση δικαίωσης σχετικά με τους πολλαπλούς στόχους που είχαμε πάντα για την κατασκευή της OPAP Arena. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτές οι μέρες που θα είμαστε εδώ μαζί θα είναι γεμάτες ενδιαφέρουσες και υπέροχες εμπειρίες, οι οποίες θα αποδειχθούν πολύ παραγωγικές όσον αφορά τους στόχους του EFDN και θα χτίσουν ισχυρές σχέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων και θα στείλουν ισχυρά μηνύματα. Για άλλη μια φορά, σας καλωσορίζουμε στο σπίτι μας».

 

Σχετικά με Πολύαρχος Καπάλας

Γεννημένος το 2002 στην περιοχή Τούμπα στην Θεσσαλονίκη. Σπουδάζω στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Σκοπός μου είναι να ασχοληθώ ενεργά με την αθλητική δημοσιογραφία και ευχαριστώ την οικογένεια του AEKPASSION που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι ένας από τους συντελεστές του. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό για μένα αφού τα γράμματα Α.Ε.Κ. αντιπροσωπεύουν τα πάντα στην ζωή μου.

Ελέγξτε επίσης

Η ατζέντα του τριημέρου

Μείνετε συντονισμένοι στο πιο ΑΕΚτζήδικο site, για να μη χάνετε ούτε λεπτό από τους αγώνες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com