Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ο ΤΕΜΟΝ ΑΕΚ στον Φειδιππίδειο Δρόμο (pics)

Ο ΤΕΜΟΝ ΑΕΚ στον Φειδιππίδειο Δρόμο (pics)

Γιώργος Ζαχαριάδης – Ο Έλληνας δρομέας που έχει το παγκόσμιο ρεκόρ συμμετοχών και τερματισμών στον Μεγαλύτερο και Ιστορικότερο αγώνα παγκοσμίως, έχει 7 συμμετοχές και 7 τερματισμούς !!!

Ο Φειδιππίδειος Δρόμος, αναφέρεται στον Αθηναίο δρομέα Φειδιππίδη, ο οποίος διένυσε την απόσταση Αθήνα-Σπάρτη Αθήνα, για να ζητήσει την βοήθεια των Λακεδαιμονίων λίγο πριν από τη μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.). Επιστρέφοντας στην Αθήνα, είπε στους συμπολίτες του ότι η νίκη θα ήταν με το μέρος τους, όπως του είχε φανερώσει ο θεός Πάνας πάνω στο βουνό Αρτεμίσιο. Πήγε και ήρθε ο ημεροδρόμος Φειδιππίδης, όπως περιγράφεται από τον Ηρόδοτο και τον Παυσανία.
Έπειτα από 2.500 χρόνια, αναβίωσε για πρώτη φορά επίσημα ως αθλητικό γεγονός ο Αυθεντικός Φειδιππίδειος δρόμος 490 χλμ Αθήνα Σπάρτη Αθήνα, και ως αγώνας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από 21 έως 25 Νοεμβρίου 2015.

Έτσι, μέχρι σήμερα, πραγματοποιήθηκε για 7η χρονιά και ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων συμμετέχοντας στον μεγαλύτερο διεθνή αγώνα Υπεραπόστασης, στον 7ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο 490 χλμ, που πραγματοποιήθηκε από 24-28/11/2022, τερμάτισε σε 100 ώρες, κατέχοντας ως τώρα το παγκόσμιο ρεκόρ συμμετοχών και τερματισμών (7 τερματισμούς σε 7 διοργανώσεις). Οι γνωστοί του στο χώρο των δρομέων τον αποκαλούν «το Ποντιακό χτήνον».

Ο αγώνας φέτος είχε και έναν άλλον στόχο, να τερματίσει ο φίλος του Κωνσταντίνος Καββαδάς, από τον Πειραιά (με καταγωγή από Λευκάδα), ο οποίος θα έτρεχε για πρώτη φορά και κατάφερε, αφιερώνοντας τον αγώνα του στον Ένδοξο Πόντο και στον «δασκαλό» του όπως τον αποκαλεί, Γιώργο Ζαχαριάδη.

Φέτος στον τερματισμό, στην Αρχαία αγορά της Αθήνας, τον περίμενε ο Θωμάς Στόϊκος, ο οποίος υπηρετεί στη σχολή πυροσβεστικής Πτολεμαϊδας και αφού έμαθε σχετικά, πήγε στο σημείο και τον υποδέχθηκε.

Ο ίδιος μας λέει ότι «όταν η ψυχή θέλει το σώμα ακολουθεί, μπορεί να κάνει την υπέρβαση» ή όπως λένε και οι Πόντιοι «ο αχουλής ους να ενούντζεν΄ ατο, ο παλαλόν επήεν κι έρθεν».

Σχετικά με Μπάμπης Εγγλέζος

40 χρόνια ζωής, 40 χρόνια ΑΕΚτζής! Όταν με ρώταγαν παιδί, τί θέλω να γίνω, τους έλεγα να δουλεύω στην ΑΕΚ. Πρώτη επιλογή για σπουδές η δημοσιογραφία, με απώτερο στόχο, τί άλλο, το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Αλλιώς τα έφερε η ζωή και τώρα, με λίγα χρόνια καθυστέρηση, ερασιτεχνικά πλέον, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Αφού έτσι κι αλλιώς, όλη μέρα ήμουν μπροστά σε μια οθόνη και διάβαζα για την ΑΕΚ, τώρα το κάνω και για το ΑΕΚPASSION. Και η ικανοποίηση είναι μεγάλη.

Ελέγξτε επίσης

ο Βιτσενζούτο εντάσσεται στο τεχνικό επιτελείο της «Βασίλισσας»

Ο 33χρονος Ιταλός θα αναλάβει την θέση του βοηθού προπονητή δίπλα στον κόουτς Σάκοτα με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *