Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Παπαθεοδώρου: «Να δώσουμε στην ομάδα μια ταυτότητα αγωνιστική και να πορευτούμε σε ένα πλάνο εξέλιξης»

Παπαθεοδώρου: «Να δώσουμε στην ομάδα μια ταυτότητα αγωνιστική και να πορευτούμε σε ένα πλάνο εξέλιξης»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για τους πρώτους στόχους που έχει με τη νέα του ομάδα, ο νέος κόουτς της Βασίλισσας παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη  στην εκπομπή Pick and Roll της COSMOTE TV και τον Βασίλη Σκουντή και μίλησε για όλους και για όλα.

Αναφέρθηκε στο ρόστερ και στους στόχους που θα βάλει με την Ένωση, το παλαιότερο ενδιαφέρον του δικεφάλου και τις συζητήσεις του με τον Μάκη Αγγελόπουλο.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στην CosmoteTV και στην εκπομπή του Βασίλη Σκουντή «Pick n’ Roll»:

Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ είπε αρχικά: «Θέλω να συνεχίσω να εξελίσσομαι να κάνω αυτό που αγαπάω και να προχωράω».

Για τον ΠΑΟΚ και την διαδοχή του Μαρκόπουλου: «Είναι η στιγμή που δέχεσαι μια πρόκληση. Ο καθένας σκέφτεται διαφορετικά, υπάρχουν κάποια γκρουπ ανθρώπων που δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί σκέφτονται κάπως συγκεκριμένα. Έχω μάθει στη ζωή μου να παλεύω, να προχωράω και να είμαι καθαρός».

Για τη δήλωση του Μάκη Αγγελόπουλου: «Αυτό το θεωρώ δεδομένο. Εγώ έχω μεγάλη εκτίμηση στην οικογένειά μου και θέλω να κριθώ ως προσωπικότητα».

Έπειτα πρόσθεσε: «Έχω φιλοδοξίες και προσπαθώ να ανταποκρίνομαι στις αποφάσεις και τους στόχους των συλλόγων κι έτσι πορεύομαι.Είμαι σε ένα άθλημα που αγαπώ και είμαι σε μια ομάδα με μεγάλη δυναμική και μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Οι φιλοδοξίες και των δύο πλευρών ταυτίζονται, κάτι που το κάνει ενδιαφέρον. Έχω βρει πολλά κοινά σημεία με την ΑΕΚ κι είμαι πολύ ενθουσιασμένος από τις πρώτες ημέρες. Βλέπω ανθρώπους με μεγάλη διάθεση να κάνουν πράγματα κι αυτό μου δημιουργεί μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης».

Για το τι του ζήτησε ο Αγγελόπουλος: «Θεωρώ ότι αυτό που ζήτησε ήταν να δώσουμε στην ομάδα μια ταυτότητα αγωνιστική και να πορευτούμε σε ένα πλάνο εξέλιξης. Η ΑΕΚ έχει εκ φύσεως μεγάλους στόχους και συμφωνήσαμε ότι αυτοί δεν μπορούν να επιτευχθούν απλά μόνο με παίκτες. Πρέπει να δείξουμε υπομονή και να είμαστε πιστοί στο πλάνο μας. Δείχνει με τον τρόπο του από την αρχή τη στήριξή του και προχωράμε στον ίδιο δρόμο, από ότι φαίνεται ως τώρα, που είμαστε στον… μήνα του μέλιτος (γέλια). Όταν έρθουν οι δυσκολίες, θα δούμε».

Για το ότι είναι ο πρώτος προπονητής της ΑΕΚ που ήταν παρών ο Αγγελόπουλος στην Συνέντευξη Τύπου: «Είναι ένα ακόμα σημάδι από το πόσο καλά νιώθω. Με έχει στηρίξει με πολλούς τρόπους από την αρχή. Αυτό μού δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, αλλά κι ευθύνες, για να προχωρήσουμε μαζί».

Για παλαιότερο ενδιαφέρον της ΑΕΚ: «Ναι, από την εποχή της Κηφισιάς, είχαμε παίξει αρκετά αντίπαλοι και πάντα υπήρχε μια θετική διάθεση από τους ανθρώπους της ομάδας. Υπήρχε μια προδιάθεση για συνεργασία».

Για το ότι του είπε ο Σάκοτα ότι «η πόρτα είναι ανοιχτή»: «Ο Σάκοτα έχει αποδείξει ότι του αρέσει να δουλεύει με νέους παίκτες. Πάντα παρακολουθούσε την πορεία τους. Μού είχε πει ότι πίστευε ότι κάποια στιγμή μπορεί να υπάρξει μια συνεργασία».

Για τους Έλληνες παίκτες και την προώθηση των νέων: «Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα και το ταλανίζουμε. Είναι sos αυτό, ειδικά σε ομάδες, όπως η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Όλες οι ομάδες θέλουν αποτελέσματα και υπάρχει και πίεση από τον κόσμο από αυτό. Το να αναδείξεις παίκτες, να πάρεις αποτέλεσμα και να δημιουργήσεις και τον παίκτη δεν είναι εύκολο να γίνει. Πρέπει να υπάρχει σύμπνοια με την διοίκηση και τον προπονητή, με κλειστά τα μάτια, όμως. Γιατί όταν κάνεις δύο ήττες, η ευθύνη βαραίνει τον άνθρωπο που είναι μέσα στις 4 γραμμές. Αφορά έναν ξεκάθαρο στόχο που τον θέτει η ομάδα. Αν είσαι τυχερός και σε στηρίξουν, μπορείς να το καταφέρεις αυτό. Δεν θεωρώ ότι όλοι οι άλλοι προπονητές δεν είχαν την ικανότητα να κρίνουν ένα νέο παίκτη αν μπορεί να παίξει. Πρέπει να το δείξει και ο παίκτης. Στον ΠΑΟΚ είχα τον Αντώνη Κόνιαρη, που είχε περάσει πολλά. Είχε το χαρακτήρα να παίξει και να σταθεί. Δεν του κάναμε χάρη ούτε μου έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό. Είχε χαρακτήρα, έπαιξε. Πρέπει πρώτα ο παίκτης να θέλει και μετά να τον στηρίξει ο προπονητής και μετά η διοίκηση».

Για το 7-2 που έχει απέναντι στην ΑΕΚ: «Παίξαμε πολύ ανταγωνιστικά με την ΑΕΚ τα τελευταία δύο χρόνια. Τώρα είναι κάτι διαφορετικό τελείως. Δεν έχω καμιά κόντρα με την ΑΕΚ».

Για το γήπεδο, τον κόσμο και το τι θέλει να παρουσιάσει ο ίδιος: «Ο πρόεδρος το θέλει πάρα πολύ αυτό το “σπίτι”. Εμείς αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε είναι ξεκάθαρο. Το αν θα προσεγγίσουμε περισσότερο κόσμο είναι σχετικό. Χωρίς Έλληνες πρωταγωνιστές, ο κόσμος δεν ταυτίζεται εύκολα. Θέλουμε να παίξουμε ένα γρήγορο μπάσκετ, να έχουμε ελληνικό κορμό, να βγάλουμε νέους παίκτες, αλλά στο τέλος της ημέρας κρινόμαστε από τα αποτελέσματα».

Για τους προπονητές που ήρθαν κι έφυγαν από την ομάδα: «Αυτό πρέπει να ενοχλεί τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά ο κόσμος πρέπει να καταλάβει το εξής. Η ΑΕΚ λειτούργησε ξανά το 2014, άρα οι άνθρωποι της είναι σαν τον νέο παίκτη ακόμα, μαθαίνουν. Η διάθεσή τους να έχουν μια καλή εικόνα και να πάρουν τίλους έχουν οδηγήσει σε λάθη, αλλά μέσα από αυτά μαθαίνεις. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι τυχερός να «σπάσω» το ρεκόρ του Λούκα Μπάνκι και να «χτίσουμε» κάτι δυνατό».

Για το πόσοι θα επιστρέψουν από το περσινό ρόστερ: «Χθες ξεκινήσαμε τις επαφές, Η ομάδα είχε κάνει μια προεργασία με τους παίκτες, αλλά πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά. Θέλουμε τα στοιχεία που βοήθησαν την ομάδα να παίξει καλά και να διακριθεί ως ένα διάστημα, να μείνουν στην ομάδα».

Για το τι έλειπε από την ΑΕΚ: «Είναι μια δύσκολη ερώτηση. Η ΑΕΚ φέτος είχε κάποια στοιχεία σε υψηλό επίπεδο. Η άμυνά της, η αθλητικότητά της, η εμπειρία κάποιων παικτών και ο χαρακτήρας τους. Κι ήταν σε αυτό το επίπεδο σχεδόν για όλη τη χρονιά. Τα προβλήματα είχαν να κάνουν με την δημιουργία και την εκτέλεση στην επίθεση. Υπήρχαν παιδιά που δεν είχαν καλά ποσοστά. Πήρα πολλά πράγματα από την άμυνά της. Στο «5 εναντίον 5» δεν είχε θεωρώ τις προσωπικότητες και τις λύσεις για να πάρει τα μεγάλα παιχνίδια. Το παιχνίδι παίζεται «5 εναντίον 5», εκεί λοιπόν υπήρχαν θέματα».

Στη συνέχεια ο κόουτς συγκινήθηκε βλέποντας φωτογραφία με τον ίδιο φαντάρο και τον πατέρα του δίπλα του, ο οποίος ήταν Γενικός Αρχηγός στον ποδοσφαρικό Αθηναϊκό και είπε: «Ήταν ο άνθρωπος που μας έβαλε στον αθλητισμό. Ήταν πολύ παραδοσιακός και μας βοήθησε πολύ να μπούμε στον αθλητισμό», κι έκανε μια αναδρομή στην καριέρα του: «Η πρώτη μου δουλειά σε ομάδα ήταν στη Γ’ ΕΣΚΑ, στον Λαρισαϊκό Αγίου Παύλου. Ένας φίλος μου, τον είχα προπονητή στον Αθηναϊκό και ήμουν βοηθός του, μου είπε ότι αυτή η ομάδα ψάχνει προπονητή, έκανα μια επαφή με τον γενικό αρχηγό και ξεκίνησα. Μετά στο Μαρκόπουλο έμεινα δύο χρόνια. Εκεί με αντίπαλο την Κηφισιά, με είδε ο πρόεδρος, και το καλοκαίρι και συμφωνήσαμε. Ποτέ δεν έβαλα μακρινούς στόχους, πάντα πήγαινα βήμα βήμα».

Για το αν άλλαξε τις σκέψεις και τις φιλοδοξίες του: «Θα έλεγα ότι η παρουσία μου στην Κηφισιά με βοήθησε πολύ να μεγαλώσω κι εγώ τα όνειρά μου. Όταν φτάσαμε στην Α2, έπρεπε να δουλεύω το πρωί και να είμαι εκεί το απόγευμα. Πήρα ένα ρίσκο, ότι πρέπει να δοθώ ολοκληρωτικά σε αυτό και να δω που θα πάει. Ανεβήκαμε κατηγορία, κερδίσαμε και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (γέλια)».

Για το ότι αποφάσισε να παίξει μπάσκετ μια μέρα μετά από τον άθλο του ’87: «Ναι. Πήγα κι έπαιξα για πρώτη φορά στη ζωή μου μπάσκετ. Μου άρεσε πολύ και κόλλησα».

Για το τι έχει μάθει στην Α1: «Η διαδρομή σου δίνει τα εχέγγυα να πηγαίνεις με μεγαλύτερη ασφάλεια σοτν τελικό προορισμό. Το μπάσκετ είναι ίδιο παντού. Η καθημερινότητα και η καθαρότητα των απόψεων είναι αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν. Όλοι είναι επαγγελματίες και θέλουν το καλύτερο για τον εαυτό τους και τις ομάδες τους. Όταν είσαι ξεκάθαρος κι ευθύς, τότε όλα είναι πιο εύκολα».

Για το τι πήρε μαζί του περισσότερο από τον ΠΑΟΚ: «Είναι μια ομάδα που μου έδωσε πολλά. Καταρχάς να είμαι σε μια πραγματικά μεγάλη ομάδα, με κόσμο, με φανέλα, με γήπεδο. Η πρώτη ευκαιρία σε στιγματίζει. Θεωρώ ότι φεύγω από τον ΠΑΟΚ πετυχημένος. Είναι μια ωραία παρέα κι είναι ωραίοι άνθρωποι».

Για την όλη κατάσταση στον ΠΑΟΚ: «Είναι κάτι που δεν μπορείς να το περιγράψεις, ειδικά το τελευταίο δίμηνο, εύχομαι να μη τη ζήσει κανείς. Ο Γκος έχει αγάπη για το μπάσκετ, σέβεται το παιχνίδι. Ακόμα κι αυτοί που έμειναν, ήταν δύσκολο να πηγαίνουν στο γήπεδο».

Για τον Μάη του 2015 με τον Ομπράντοβιτς: «Θα έλεγα ότι ο επηρεασμός ο δικός μου είχε να κάνει με τα προηγούμενα χρόνια που ήταν εδώ. Είναι διαφορετικό να είσαι στο γήπεδο και αλλιώς να τον παρακολυθείς απλά. Είναι μεγάλη η σφραγίδα του που με έχει επηρεάσει πολύ. Έχω πολύ καλή επαφή με Έλληνες προπονητές και κρατάω τα θετικά».

Για το ποιος προπονητής τον… τσιτώνει: «Βλέπω πολλά στον Σάρας. Ελέγχει πολλά πράγματα και πάνω στην τρέλα του παίρνει την κατάλληλη απόφαση. Ο Ιτούδης κάνει πολύ μεγάλα πράγματα και δεν τα έχουμε εκτιμήσει. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος του Μπαρτζώκα επίσης, τον εκτιμώ βαθύτατα, οι ομάδες του παίζουν πολύ ελκυστικό παιχνίδι, έχει ξεκινήσει από χαμηλά».

Για το τι θα ήθελε να καταφέρει με την ΑΕΚ: «Πρώτος στόχος τα λόγια να γίνουν πράξεις. Θέλω στην έναρξη του πρωταθλήματος να υπάρχουν Έλληνες στο παρκέ, πιο νέα παιδιά να σταθούν και να υπάρχει η εικόνα που θα αρμόζει στην ΑΕΚ, να είναι ανταγωνιστική, μάχιμη και να έρθουν τα αποτελέσματα».

 

 

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Τα highlights του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (vid)

Τα καλύτερα στιγμιότυπα από την εκτός έδρας νίκη των «κιτρινόμαυρων» με 85-94 επί του ΠΑΟΚ. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *