Αρχική / ΓΗΠΕΔΟ / Τα Μουσεία της «Αγιάς Σοφιάς-OPAP Arena» επισκέφθηκε ο υιός του Αιμίλιου Ιωνά (pic)
Πηγή Εικόνας: Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ / AEK FC History Museum FB Page

Τα Μουσεία της «Αγιάς Σοφιάς-OPAP Arena» επισκέφθηκε ο υιός του Αιμίλιου Ιωνά (pic)

Ο 89χρονος Θάνος Ιωνάς, γιος ενός εκ των ιδρυτών της ΑΕΚ, βρέθηκε σήμερα στο Μουσείο τους συλλόγου όπως αντίστοιχα και στο Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού σε μία συγκινητική επίσκεψή.

Μία αναπάντεχη επίσκεψη περίμενε σήμερα τα δύο μουσεία που στεγάζονται εντός των εγκαταστάσεων της «Αγιάς Σοφιάς-OPAP Arena καθώς ο Θάνος Ιωνάς υιός του Αιμίλιου Ιωνά που αποτέλεσε έναν από τους ιδρυτές της ΑΕΚ ξεναγήθηκε στο Μουσείο Ιστορίας του «Δικεφάλου» και στο Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού.

Η σχετική ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

«Μία επίσκεψη που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση δέχθηκαν σήμερα τα Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ και Προσφυγικού Ελληνισμού. Ο 89χρονος Θάνος Ιωνάς, γιος του εκ των ιδρυτών της ΑΕΚ Αιμίλιου Ιωνά, βρέθηκε στην OPAP ARENA, συνοδευόμενος από τον εγγονό του που φέρει το ίδιο ονοματεπώνυμο με αυτόν.

Ο κ. Ιωνάς στάθηκε με συγκίνηση μπροστά στις προθήκες, στις οποίες υπήρχαν αναφορές στον σπουδαίο πατέρα του, και περιεργάστηκε με ενδιαφέρον και θαυμασμό την αναπαράσταση του καταστήματος αθλητικών ειδών «Ιωνάς-Δημόπουλος», στο οποίο είχε γίνει η ιδρυτική συνέλευση της ΑΕΚ στις 13 Απριλίου 1924. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να θυμηθεί πολλές ιστορίες, ακόμα και από τα προπολεμικά χρόνια, όταν ήταν η «μασκότ» της ομάδας!

«Θυμάμαι ένα ταξίδι με τρένο στη Θεσσαλονίκη που με κρατούσε στην αγκαλιά του ο προπονητής της ομάδας Κώστας Νεγρεπόντης» έλεγε χαρακτηριστικά, ενώ συγκινήθηκε ιδιαίτερα όταν είδε φωτογραφίες του παλιού γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας, με τις χαμηλές εξέδρες και τον χωμάτινο αγωνιστικό χώρο από τις δεκαετίες του 1940 και του 1950. Εξέφρασε επίσης την επιθυμία να παρακολουθήσει έναν αγώνα της ΑΕΚ στην OPAP ARENA».

Δείτε εδώ την ανάρτηση:

Σχετικά με Πολύαρχος Καπάλας

Γεννημένος το 2002 στην περιοχή Τούμπα στην Θεσσαλονίκη. Σπουδάζω στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Σκοπός μου είναι να ασχοληθώ ενεργά με την αθλητική δημοσιογραφία και ευχαριστώ την οικογένεια του AEKPASSION που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι ένας από τους συντελεστές του. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό για μένα αφού τα γράμματα Α.Ε.Κ. αντιπροσωπεύουν τα πάντα στην ζωή μου.

Ελέγξτε επίσης

«Bella Ciao» και… ραντεβού στις 21:00! (pic)

Απόψε στην Αθήνα για την ΑΕΚ ο Έρικ Λαμέλα. Η Ένωση έκανε το μεγάλο «μπαμ» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *