Αρχική / AEKPASSION / Τεσσάρων αστέρων η “Αγιά Σοφιά-Opap Arena”

Τεσσάρων αστέρων η “Αγιά Σοφιά-Opap Arena”

Η προβλεπόμενη διαδικασία ολοκληρώθηκε και η UEFA έδωσε την πιστοποίηση στην Opap Arena. Αυτό σημαίνει πως με τη βούλα πλέον μπορεί να φιλοξενήσει τον τελικό του Conference League της σεζόν 2023-24.

Παράλληλα η επίσημη πιστοποίηση σημαίνει ότι στο γήπεδο μπορεί να γίνει παιχνίδι Champions League (Play Offs και ομίλων).

Για να δώσει τα τέσσερα αστέρια η UEFA απαιτεί:

-Ελάχιστη χωρητικότητα 30.000 θέσεων.

-Κάθε κάθισμα πρέπει να είναι ατομικό και με πλάτη, δεν λαμβάνονται υπόψη οι πάγκοι.

-Ο αγωνιστικός χώρος πρέπει να έχει μέγεθος 105x68m.

-Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ του γηπέδου και εξέδρας 6 μέτρα κατά μήκος των πλευρών και 7,5 μέτρα πίσω από τα δύο τέρματα.

-Οχι περιμετρικές περιφράξεις γύρω από το γήπεδο (επιτρέπονται οι τάφροι).

-Top class αποδυτήρια ποδοσφαιριστών και διαιτητών, πανομοιότυπα για κάθε ομάδα, με επιφάνεια τουλάχιστον 100 m2.

-Απευθείας, προστατευμένη και ασφαλής διαδρομή πρόσβασης για παίκτες και διαιτητές από το πάρκινγκ στα αποδυτήρια και από εκεί στο γήπεδο.

-Επαρκές και καλά εξοπλισμένο δωμάτιο για έλεγχο ντόπινγκ και αναλογικά για τον εκπρόσωπο της UEFA.

-Προβολείς όχι λιγότερο από 1.400 lux για την κύρια θέση της κάμερας και όχι λιγότερο από 1.000 lux για άλλα μέρη του σταδίου. Επίσης, εφεδρικό σύστημα προβολέων ικανό να εκκινείται κάθε φορά και να παρέχει τις ίδιες παραμέτρους.

-Σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα δημόσιων διευθύνσεων που επιτρέπει τη μεταφορά πληροφοριών τόσο στις εξέδρες, κάτω από αυτές και γύρω από το στάδιο. Ο ήχος πρέπει να είναι καθαρός και κατανοητός και να ακούγεται ανεξάρτητα από το επίπεδο θορύβου του πλήθους. Εφεδρικό ανεξάρτητο σύστημα για περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

-Έγχρωμο σύστημα παρακολούθησης (CCTV), που καλύπτει όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γηπέδου και γύρω απ’ αυτό. Το σύστημα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει σαφείς φωτογραφίες των περιοχών που παρακολουθούνται, ανά πάσα στιγμή.

-Αίθουσα ελέγχου με οθόνες, ηχεία, βίντεο και πληροφορίες. Η αστυνομία και οι πυροσβεστικές υπηρεσίες πρέπει να έχουν τους εκπροσώπους τους μέσα στο δωμάτιο ή ακριβώς δίπλα σε αυτό, ενώ η αίθουσα ελέγχου πρέπει να παρέχει άμεση και ανεμπόδιστη θέα.

-Διεθνώς κατανοητή σήμανση σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γηπέδου και γύρω από αυτό.

-Τουλάχιστον δύο τμήματα της εξέδρας, από 50 θέσεις το καθένα, ειδικά διαμορφωμένα για άτομα με ειδικές ανάγκες και τους συνοδούς τους. Τα καθίσματα να είναι καλυμμένα και να έχουν πρόσβαση σε άρτια εξοπλισμένες τουαλέτες.

-Οι τουαλέτες για τους οπαδούς και των δύο φύλων να παρέχονται σε επαρκή αριθμό και αξιοπρεπή στάνταρ. Οι τουαλέτες χωρίς καθίσματα δεν γίνονται αποδεκτές.

-Υψηλή ποιότητα χώρου εργασίας για τους εκπροσώπους του Τύπου, συμπεριλαμβανομένων άρτιων θέσεων για κάμερες, τηλεοπτικά στούντιο και άλλων παροχών για τις ανάγκες μετάδοσης. Ο αριθμός των θέσεων Τύπου ποικίλλει ανάλογα με το ματς.

-Το γήπεδο να προσφέρει υψηλότερη ποιότητα στους VIP χώρους, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 200 θέσεων στο VIP lounge.

-Πρόσθετος χώρος φιλοξενίας για 400 άτομα, ικανός να φιλοξενήσει εκδηλώσεις και για τις δύο ομάδες (2×200 θέσεις).

Σχετικά με Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Ο Κωνσταντίνος Κουτλιάνης, σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και αποφοίτησε το 2018. Το 2019 πραγματοποίησε την 6μηνη πρακτική του άσκηση στην ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη. Είναι δημιουργός και συντάκτης του αθλητικού site Kseperasetous.com. Έχει εργαστεί επίσης και σε άλλο αθλητικό site, για 3 χρόνια αρθρογραφούσε σε μουσικό blog και συνεργάζεται με ραδιοφωνικό σταθμό. Διαχειρίζεται τα social media,αρθογραφεί και κάνει συνεντεύξεις για το AEKPASSION ως μέλος του.

Ελέγξτε επίσης

Κληρώνει σήμερα για τα πλέι-οφ και τα πλέι-άουτ

Στις 15:00 το μεσημέρι. Η κανονική διάρκεια της φετινής Super League έχει πλέον ολοκληρωθεί και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *