Αρχική / AEKPASSION / Το EFDN έκανε ειδική αναφορά στο σεμινάριο της ΑΕΚ και του ΙΑΣΙΣ σχετικά με τον εκφοβισμό

Το EFDN έκανε ειδική αναφορά στο σεμινάριο της ΑΕΚ και του ΙΑΣΙΣ σχετικά με τον εκφοβισμό

Το European Football for Development Network έκανε ειδική αναφορά στο σεμινάριο που διοργάνωσε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ με την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, σχετικά με την καταπολέμηση του εκφοβισμού μέσω του αθλητισμού.

Την πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού ΑΕΚ και ΙΑΣΙΣ προέβαλε σε δημοσίευμα του το EFDN (European Football for Development Network).

Στην επίσημη ιστοσελίδα του δικτύου έγινε ειδική αναφορά στο σεμινάριο που διοργανώθηκε στην OPAP Arena, με θέμα το πώς μπορεί να καταπολεμηθεί το φαινόμενου του εκφοβισμού μέσω του αθλητισμού.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) ΙΑΣΙΣ εγκαινίασαν στις 6 Μαρτίου τη συνεργασία τους για το σχεδιασμό νέων δράσεων κοινωνικής ευθύνης με στόχο την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εφηβικής βίας και την ενίσχυση της ενδυνάμωσης των νέων μέσω της εκπαίδευσης και του αθλητισμού.

Η συνεργασία είναι πολυεπίπεδη και το 2024 αναμένεται να υλοποιηθούν σημαντικές πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και προγράμματα ενίσχυσης της κοινότητας με κύριο στόχο την καλλιέργεια της κουλτούρας της μη βίαιης επικοινωνίας και του αλληλοσεβασμού μεταξύ των εφήβων.

Η πρώτη τους κοινή δράση ήταν το σεμινάριο “Οι αξίες μέσω του αθλητισμού είναι ένα όπλο κατά του εκφοβισμού”, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Τύπου του OPAP ARENA.

Το σεμινάριο άνοιξε με θέμα “Το φαινόμενο της νεανικής βίας στην Ελλάδα: Από την κατανόηση στην πρόληψη”, με παρουσίαση για τον σχολικό εκφοβισμό και τη νεανική βία και ακολούθησε παρουσίαση για τον ρόλο της οικογένειας.

Την πρώτη αυτή συνεδρία ακολούθησε η “Καλές πρακτικές και προτεινόμενο σχέδιο παρέμβασης”, δεύτερη θεματική συνεδρία της ημέρας.

Κλείσιμο του σεμιναρίου ήταν η ανάπτυξη του θέματος “Το ποδόσφαιρο ως μέσο ατομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ενδυνάμωσης”».

Σχετικά με Κυριάκος Μαντζακίδης

Γεννημένος στο Περιστέρι, είμαι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχοντας μεταπτυχιακό στη Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Με οικογενειακές καταβολές από τον Πόντο και παππούδες πρόσφυγες δεν θα μπορούσα να υποστηρίζω άλλη ομάδα πέρα από την προσφυγομάνα ΑΕΚ. Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά για την αξιέπαινη προσπάθεια που κάνουν στο aekpassion.gr και να τους ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσαν, ώστε να συμπορευτώ μαζί τους σε αυτό το υπέροχο «κιτρινόμαυρο» ταξίδι.

Ελέγξτε επίσης

Την προσεχή Τετάρτη (24/4) ανοίγει τις πύλες του για το κοινό το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ!

Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ενημέρωσε ότι το Μουσείο του συλλόγου θα ανοίξει τις πύλες του για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *