Προκλητικές ήταν οι δηλώσεις του πρόεδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Οι δηλώσεις του Αλεξάντερ Τσέφεριν ήταν προκλητικές για τα όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ο πρόεδρος της UEFA στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «n1info.si», ανέφερε μεταξύ άλλων πως η απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας να μην αποκλείσει τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη ήταν σωστή, καθώς η κροατική ομάδα δεν είχε καμία σχέση με την πειθαρχική διαδικασία και δεν θα έπρεπε να αποκλειστούν για ένα γκρουπ εγκληματιών.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλεξάντερ Τσέφεριν:
«Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή Ασφάλειας της UEFA και συμφωνώ μ’ αυτή. Ως σύλλογος η Ντινάμο Ζάγκρεμπ δεν είχε καμία σχέση με την πειθαρχική διαδικασία. Πήραμε μία απόφαση με βάση στα ευρήματα των αρχών. Στην προκειμένη περίπτωση είχαμε ένα τραγικό γεγονός και η ομάδα της Ντινάμο δεν γνώριζε καν ότι αυτό το γκρουπ των οπαδών είχε ταξιδέψει στην Αθήνα. Αυτοί ήταν εγκληματίες που οργάνωσαν το ταξίδι στην Αθήνα δύο ημέρες πριν την αναμέτρηση και έκαναν ό,τι έκαναν. Θα ήταν σωστό να τιμωρήσουμε την ομάδα και το 99,9% των αθώων φιλάθλων της για μερικούς ηλίθιους που τώρα είναι στη φυλακή; Πως γίνεται να ήξερε η ομάδα ότι μερικοί χούλιγκανς και εγκληματίες νοίκιασαν ένα βαν και στις 2 τα ξημερώματα ξεκίνησαν για την Ελλάδα;».
Για το πως θα μπορούσε να καταπολεμηθεί περισσότερο ο χουλιγκανισμός: «Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί με τις αστυνομικές αρχές κάθε κράτους. Μετά το τραγικό συμβάν στην Ελλάδα, η κροατική αστυνομία ενήργησε επαγγελματικά, όπως και εκείνοι των Μαυροβουνίου και Αλβανίας. Παρακολουθούσαν συνεχώς την κατάσταση και ενημέρωναν συνεχώς τους Έλληνες συνάδελφούς τους. Είναι τραγικό που πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο για να ξυπνήσουμε όλοι μαζί. Αλλά, το κλειδί πιστεύω ότι είναι η βοήθεια των κρατών για να αναλαμβάνουμε δράση. Εάν δεν μας βοηθήσουν οι χώρες, τότε δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να τιμωρούμε τις εθνικές ομάδες».
Αναφορικά με το πότε πιστεύει ότι θα επιστρέψουν οι ρωσικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Τσέφεριν ήταν λακωνικός και ξεκάθαρος: «Μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος».