Αρχική / AEKPASSION / Η «ευαίσθητη» Ένωση Αστυνομικών Βορειοανατολικής Αττικής αμφισβητεί την ασφάλεια της Αγιά Σοφιάς

Η «ευαίσθητη» Ένωση Αστυνομικών Βορειοανατολικής Αττικής αμφισβητεί την ασφάλεια της Αγιά Σοφιάς

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Βορειοανατολικής Αττικής καταφέρεται κατά του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, αφήνοντας αιχμές τόσο για την απόφαση ανέγερσής του εντός του αστικού ιστού, όσο όμως και για το γεγονός πως, όπως υποστηρίζουν, επιχειρείται η επιστροφή αστυνομικών εντός των κερκίδων.

Ο «πόλεμος» εναντίον της Αγιά Σοφιάς και κατ’ επέκταση της ίδιας της ΑΕΚ, καλά κρατεί. Αυτή τη φορά, έρχεται η Ένωση Αστυνομικών Βορειοανατολικής Αττικής για να αμφισβητήσει με επιστολή της την ασφάλεια του γηπέδου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη διεξαγωγή των αγώνων εκεί ως «επικίνδυνη για την ασφάλεια και προστασία περιουσιακών αγαθών, κυρίως όμως της ανθρώπινης υγείας και ζωής»!!! Και όλα αυτά, για ένα γήπεδο που έχει αδειοδοτηθεί επίσημα από την Περιφέρεια Αττικής και τους αρμόδιου φορείς, με ψήφους 6-1.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση των «ευαίσθητων» αστυνομικών:

«Εγκαινιάσθηκε πρόσφατα το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. στη Νέα Φιλαδέλφεια, η «Αγιά Σοφιά». Το τι προηγήθηκε όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με τη τοποθεσία είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Όλοι μας είμαστε αψευδείς μάρτυρες της μεγάλης συζήτησης σχετικά με την αναγκαιότητα και χρησιμότητα ενός τέτοιου σύγχρονου σταδίου μέσα στον αστικό οικιστικό ιστό.

Λίγες ημέρες μετά και χωρίς να έχει ‘’φιλοξενηθεί’’ κάποια αναμέτρηση αυξημένης επικινδυνότητας, είναι κοινός τόπος ότι οι διεξαγωγές ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων εκεί εγκυμονούν τεράστια προβλήματα ασφαλείας και προστασίας περιουσιακών αγαθών κυρίως όμως της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Έτσι ξαφνικά εκ του μη όντος επιχειρείται εκ του πλαγίου και εκ μέρους των διοργανωτών ‘’άνοιγμα’’ της συζήτησης για επαναφορά των αστυνομικών δυνάμεων εντός του γηπέδου όπως άλλοτε.

Η συγκεκριμένη επιχειρούμενη παλινόρθωση παντελώς αναχρονιστική και αδόκιμη θα δημιουργήσει πλείστα προβλήματα σε σχέση μ’ αυτά που καλείται να θεραπεύσει, ιδίως στα θέματα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και υγείας των πολιτών και βεβαίως των συναδέλφων που θα καλούνται να συνδράμουν κάθε φορά.

Είχαμε ευελπιστήσει ότι a priori είχαν ρυθμιστεί όλες οι δέουσες λεπτομέρειες για την προστασία των πολιτών, των αστυνομικών που θα διατίθενται, των εργαζομένων, των εταιριών φύλαξης, των περιουσιακών αγαθών.

Σε κάθε περίπτωση είναι παγκοίνως γνωστό ότι ένα στάδιο μέσα στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας θα είχε πέραν των θετικών και σοβαρότατες παρενέργειες. Αντ’ αυτού αν επιβεβαιωθούν οι ισχυρές φήμες, γινόμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Είναι λοιπόν δικαιολογημένη η μεγάλη ανησυχία των συναδέλφων και ελπίζουμε να ενσκήψουν στο πρόβλημα όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες και να διαχειριστούν σύγχρονα και σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα το εγγενές αυτό μείζον θέμα ασφαλείας».

Σχετικά με Μπάμπης Εγγλέζος

40 χρόνια ζωής, 40 χρόνια ΑΕΚτζής! Όταν με ρώταγαν παιδί, τί θέλω να γίνω, τους έλεγα να δουλεύω στην ΑΕΚ. Πρώτη επιλογή για σπουδές η δημοσιογραφία, με απώτερο στόχο, τί άλλο, το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Αλλιώς τα έφερε η ζωή και τώρα, με λίγα χρόνια καθυστέρηση, ερασιτεχνικά πλέον, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Αφού έτσι κι αλλιώς, όλη μέρα ήμουν μπροστά σε μια οθόνη και διάβαζα για την ΑΕΚ, τώρα το κάνω και για το ΑΕΚPASSION. Και η ικανοποίηση είναι μεγάλη.

Ελέγξτε επίσης

Εξιτήριο πήρε ο Αρόλντ Μουκουντί

Ευχάριστα τα νέα για τον Καμερουνέζο στόπερ της ΑΕΚ, που ακολουθεί αγωγή ώστε να επιστρέψει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com