Αρχική / Αρχική Σελίδα / ‘Ενα όνειρο τρελό….όνειρο ΑΕΚτζήδικο

‘Ενα όνειρο τρελό….όνειρο ΑΕΚτζήδικο

Είναι ευρύτατα εδραιωμένη η άποψη ότι το δίδυμο Αραούχο Σκόκο είναι το πιο τρελό όνειρο κάθε ΑΕΚτζή.  Ένα όνειρο που μέρα με την μέρα παίρνει σάρκα και οστά και αναμένεται να στείλει πολύ κόσμο στο… ψυχίατρο. 

Ο πρώτος αποτελεί την καψούρα κάθε κιτρινόμαυρου φιλάθλου, που με το καλήμερα  μάγεψε με την τεχνική του αλλά και την άριστη επαφή που έχει με το γκολ. Ο Αραούχο αν και έμεινε ελάχιστα στην ΑΕΚ, κατάφερε να δεθεί τόσο που οι δυο τους χώρια δεν μπορούνε. Ο Ένας ανεβάζει ακόμα στο προσωπικό του λογαριασμό στο instagram με αναφορές στην κιτρινόμαυρη αγάπη, ενώ η ΑΕΚ από την άλλη κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να είναι και του χρόνου στο ρόστερ της. Μια αγάπη που ευελπιστώ ότι θα έχει αίσιο τέλος! Με την άφιξη του Αραούχο στην  Ελλάδα έγινε λόγος από μια μερίδα φιλάθλων πως επρόκειτο για παίκτη που θα αναστάτωνε την παραλιακή. Ωστόσο τούτο δεν έγινε και μάλιστα ο παίκτης αναστάτωσε για τα καλά της αντίπαλες άμυνες, κλείνοντας στόματα παντού.

Από την άλλη ο δεύτερος αποτελεί τον μεγάλο έρωτα, που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν θα ξεχαστεί από το φίλαθλο κοινό. Ο Σκόκο έπαιξε σε δύσκολες συνθήκες και όμως ο υδραυλικός, όπως συνηθίζεται να λέγεται τρέλανε κόσμο με τα καμώματα του. Η κίνηση που έκανε με την μπάλα στα πόδια ήταν το κάτι άλλο, κίνηση που ζάλιζε κάθε αμυντικό. Ο ΑΕΚτζής δεν θα ξεχάσει πότε και το δυνατό σουτ του Αργεντινού. Ένα σουτ που πήγαινε σε σημείο που ο τερματοφύλακας ήταν ανήμπορος να κάνει κάτι, δηλαδή σε πιο λαϊκή γλώσσα ήταν άπιαστο. Ουδείς δεν ξεχνά το γκολ μέσα στο Χαριλάου, όπου η Ένωση επικράτησε με 0-4, αλλά και το γκολ στο Καραϊσκάκη που με δικά  του τέρματα η ΑΕΚ πήρε το διπλό.

Απο εκεί και μετά ακολουθούν τα γνωστά σε όλους.  Η ΑΕΚ ανήμπορη να τον κρατήσει, τον πουλάει για ψίχουλα και ο κόσμος θα μείνει με το παράπονο. Ο ίδιος ο παίκτης κατά καιρούς έχει μιλήσει για την ΑΕΚ και έχει εκφράσει την αγάπη του για αυτήν. Ως εκ τούτου, ο ίδιος είχε αποκαλύψει παλιότερα πως αν γύριζε στην Ελλάδα θα γύριζε μονάχα για την ΑΕΚ. Αυτό το είχε πει με αφορμή στα πολλά δημοσιεύματα κατά καιρούς, που έκαναν λόγω για κίνηση του Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ προς τον παίκτη.

Γεγονός είναι πάντως πως αυτή την χρονική στιγμή, είναι η κατάλληλη για την μεγάλη επιστροφή του Σκόκο στην ΑΕΚ. Μια περίοδος που δεν θυμίζει σε τίποτα την περίοδο που είχε φύγει ο Σκόκο από την ΑΕΚ αλλά και την κατρακύλα που ακολούθησε μετά. Πλέον η ΑΕΚ επί εποχή Μελισσανίδη είναι οικονομικά δυνατή, δίχως κανένα οικονομικό πρόβλημα στην ομάδα και όπως είναι γνωστό ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να κτίσει και το δικό της γήπεδο. Όλη αυτή η περιρρέουσα κατάσταση δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να επιστρέψει ο υδραυλικός στην αγαπημένη του ομάδα. Σε συνδυασμό λοιπόν και με τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα του στην Αργεντινή, η επιστροφή του παίρνει σάρκα και οστά.

Το όνειρο αυτό με τους δυο Αργεντινούς, έχει και δυο παράγοντες που αυτή τι στιγμή η ΑΕΚ τα διαθέτει και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει υπέρ της. Ο ένας είναι ο Χιμένεθ, ο Ισπανός τεχνικός έχει πολύ καλή σχέση και με τους δυο, με αποτέλεσμα να υπάρχει η αμοιβαία εκτίμηση στο πρόσωπο του.  Ο άλλος παράγοντας είναι το Champions League, ο Ευρωπαϊκός  όμιλος! Εκεί που θέλουν σαν τρελοί να παίξουν οι Σκόκο και Αραούχο. Και επί της ουσίας η ΑΕΚ είναι η ομάδα που αυτή τι στιγμή μπορεί να τους καλύψει απόλυτα. Η προοπτική της Κίνας η των Αραβικών Εμιράτων δεν δελεάζει κανέναν από τους δυο. Αμφότεροι επιθυμούν Ευρώπη και μια προοπτική με μέλλον και καταξίωση.

Γίνεται, επομένως, εύκολο αντιληπτό πως επρόκειτο για ένα όνειρο που με τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η ΑΕΚ αυτή την χρονική στιγμή διαθέτει όλες τις συνθήκες για να ντύσει στα κιτρινόμαυρα αυτούς του παικταράδες, αρκεί να μην έχουμε ευτράπελα. Τα οποία είναι, κάποια πρόταση από μεγάλο Ευρωπαϊκό σύλλογο, που θα βάλει την Ένωση σε δεύτερη μοίρα. Όσο λοιπόν δεν προκύπτει κάτι τέτοιο το όνειρο αυτό μέρα με την μέρα έρχεται και πιο κοντά στη πραγματικότητα και μένει να δούμε και μάλιστα σύντομα όσο αφορά τον Σκόκο αν θα έχει αίσιο τέλος. Από την άλλη λίγες μέρες έμειναν, από την πραγματοποιήσει του μεγαλύτερου ονείρου μας, αυτού του Γηπέδου. Ένα γεγονός που αναμένεται με ενθουσιασμό και που θα βάλει τέλος στην γκρίνια ( θέλω να πιστεύω) του κόσμου.

Ερρίκος Σουλολλάρι

Σχετικά με AEK PASSION

Ελέγξτε επίσης

Μια μεγάλη νίκη βγαλμένη από την ψυχοσύνθεση και το DNA του Αλμέιδα

Με αφορμή τον απόηχο του ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, θα ταυτίσουμε σημεία της νίκης της «Ένωσης» με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *