Αρχική / ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΚΟΚΤΕΙΛ / 1968, χρονιά ανατροπών…

1968, χρονιά ανατροπών…

Ο πλανήτης σε αναταραχή, ο κόσμος σε παροξυσμό και τα παιδια των λουλουδιών ετοιμάζονται για το Γούνστκοκ…..

Στην Αμερική, σειρά έχει ο Ρόμπερτ, να πάει να συναντήσει τον αδερφό του εκεί ψηλά και φυσικά ο Μάρτιν Λούθερ, γιατί έκανε το λάθος, να έχει ένα όνειρο…. Η ρόκ μουσική είναι στο ζενίθ, αλλά μέσα στην επόμενη τριετία, αρκετοί θα πάνε να σολάρουν με τον Άγιο Πέτρο….

Οι δικτατορίες έχουν γίνει της μόδας και κινήματα ή ρεύματα επαναστατικά, ανθίζουν για λίγο στην Πράγα και σε όλη την Ευρώπη….. Στο Μεξικό, γίνεται η περίφημη Ολυμπιάδα των θρυλικών Παγκόσμιων ρεκόρ , λόγω του μεγάλου υψόμετρου. Μετά τον τελικό.των 200 μέτρων, βγήκε αυτή η φωτογραφία που βλέπετε , από τις πλέον γνωστές παγκοσμίως … Ο Σμίθ και ο Κάρλος, αποφασίζουν να δώσουν ένα πολιτικό – κοινωνικό μήνυμα σε όλο τον κόσμο.” Όταν κάνουμε κάτι καλό , είμαστε απλά Αμερικάνοι , όταν κάνουμε κάτι λάθος , είμαστε γαμημένοι νέγροι…..”

Ο Αυστραλός Νόρμαν, τους στήριξε από την αρχή μέχρι το τέλος , πράγμα που τον στιγμάτισε μία ζωή ολόκληρη . Ούτε στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ δεν κλήθηκε από την ίδια του την χώρα, να τους παρακολουθήσει ….. Δικαιώθηκε μετά θάνατον , αν θυμάμαι καλά…. Μέσα σε αυτή την παγκόσμια αναταραχή, στην υπό δικτατορία Ελλάδα, μία ομάδα, η ΑΕΚ, έδωσε σε ένα ολόκληρο λαό ελπίδα . Του έδωσε όραμα και διέξοδο. Του έδωσε ζωή. Έστω για λίγο…..

Και αυτό είναι η ιστορική προσφορά και παρακαταθήκη του Σωματείου προς την Ελλάδα . Προς τους Έλληνες…. Γιατί σε μια χρονιά παγκόσμιων ανατροπών, η δική μας άφησε όλο τον κόσμο άφωνο…..

Κώστας Σταματιάδης.

Σχετικά με Κώστας Σταματιάδης

Ελεύθερος Επαγγελματίας, Συμβουλευτική Επιχείρηση Αθλητής στίβου στην ΑΕΚ, στα 100, 200, 4×100. Συμμετοχή στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, στο τεχνικό τιμ και στις κατασκηνώσεις 1992- 1996. Εθελοντής Δασοπυροσβέστης στον ΣΥΝΠΑ 1999- 2001. Μέλος ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ 2005-2008. Εκ των ιδρυτών του τμήματος Χάντμπολ και υπεύθυνος τμήματος. Τεχνικός Διευθυντής της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ 2008-2011. Τεχνικός Διευθυντής ΚΑΕ ΑΕΚ 2011-2012. Μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ 2012- 2014. Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ 2014-2017 Αναπληρωματικό μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής 2017 -2020. Μέλος της Επιτροπής Be Active 2015-2017. Μέλος της Επιτροπής Ισοτιμίας της ΓΓΑ 2014-2017. Διοργάνωση Αθλητικών Εκδηλώσεων με παράλληλες κοινωνικές δράσεις , αλληλεγγύης, στήριξης και βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. ΥΓ. Όλες οι δραστηριότητες αυτές, στην ΑΕΚ, στην ΟΧΕ και γενικά, γίνονται εθελοντικά και αφιλοκερδώς.

Ελέγξτε επίσης

Το ένα εξάποντο ήρθε, ώρα για το δεύτερο!

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος ΑΕΚ, πέρασε επιτυχώς από τον σκόπελο του Άρη και πλέον στρέφει την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *