Ορμπελίν ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις…και καλή τύχη όπου κι αν πας!

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ο Ορμπελίν Πινέδα κλείνει την εντυπωσιακή του καριέρα στην ΑΕK για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ο Πινέδα δεν θα είναι πλέον κάτοικος Αθηνών, αφού βρέθηκε ομάδα από το Μεξικό να πληρώσει τη ρήτρα των 8εκ.€ που προέβλεπε το συμβόλαιό του. Η Μοντερέι του Ματίας Αλμέιδα θα πραγματοποιήσει την επιθυμία του προπονητή της, για να συνεργαστεί και πάλι μαζί του.

Πλέον ο Ριμπάλντα καλείται να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά και να φέρει κάποιον (ή κάποιους) για να καλύψει το μεγάλο κενό του Ορμπελίν στον άξονα. Ίσως ο Νίκολιτς επιλέξει να αλλάξει κάπως τον τρόπο παιχνιδιού του και να αφήσει για παράδειγμα το αγαπημένο του 4-4-2, έχοντας τους Καϊρίνεν-Μαρίν βάση στα χαφ. Όλα αυτά είναι θεωρίες και θα τα δούμε σύντομα.

Το δεδομένο είναι ότι πρόκειται για μία μεγάλη απώλεια που είχε πάρει την πορεία της και δεν πρέπει να επηρεάσει την πορεία της ομάδας που έχει στόχο την ευρωπαϊκή υπέρβαση. Χρειάζεται λοιπόν να καταγραφούν όλα τα κενά και να γίνουν άμεσα οι κινήσεις που θα τα καλύψουν. Τόσο για αυτό του Πινέδα, όσο και για άλλα που μπορεί η παρουσία του Μεξικάνου να τα κάλυπτε κάπως.

- Advertisement -

Ο ΜVP της περσινής Super League, όπως και της σεζόν 2022-23, χάρισε στον κόσμο μερικές εντυπωσιακές στιγμές σπάνιας ποδοσφαιρικής ομορφιάς αλλά και ουσίας. Ένας παίκτης – ”εργάτης πολυτελείας” που έπαιζε στις περισσότερες από τις 11 θέσεις, κάτι που το είδαμε έντονα στη θητεία Αλμέιδα, όταν δεν ήταν λίγες οι φορές που τελείωσε ένα ματς σαν δεξί μπακ! Απίστευτη φυσική κατάσταση που τον κρατούσε σε άριστο αγωνιστικό ρυθμό ακόμη και μετά τα (συχνά) υπερατλαντικά ταξίδια του λόγω Εθνικής. Παίκτης ομάδας που στήριζε τους συμπαίκτες του και δεν δίσταζε να θυσιαστεί για το καλό του συνόλου.

Από πέρσι που είχε φύγει ο Αλμέιδα υπήρχε η ανησυχία. Φέτος επιβεβαιώθηκε καθώς βρέθηκε η Μοντερέι να καλύψει τη ρήτρα του και απ’ότι φαίνεται κουράστηκε κι ο ίδιος με τα ”πήγαινε-έλα”. Κανείς δεν αιφνιδιάστηκε ωστόσο και αυτό είναι σημαντικό.

Το θέμα τελείωσε και προχωράμε. Πάνω απ’όλα η ομάδα. Ο Νίκολιτς σίγουρα έχει plan b και θα το δούμε στο β’στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία (23/7-2/8). Η ΑΕΚ καλείται να είναι έτοιμη στις 12/8 για τον τελικό του Σούπερ Καπ με τον ΟΦΗ και πολύ περισσότερο στα play-off του Champions League(18-19/8). Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να καλυφθεί το γρηγορότερο δυνατό το κενό του Πινέδα αλλά και να διορθωθούν οι υπόλοιπες ”ανορθογραφίες” που επισήμανε ο Νίκολιτς μετά το φιλικό με τη Φίτεσε. Η κουβέντα για τον αντικαταστάτη του Μεξικανού θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα γιατί δημιουργεί θέμα στην πνευματική προετοιμασία της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Επιπλέον επειδή εισπράττουμε έναν αρνητισμό για την παρουσία των νεαρών στην προετοιμασία, θα πρέπει να γνωρίζει κανείς ότι όλα θέλουν τον χρόνο τους. Με άλλα λόγια μην τους ”κάψουμε” πριν καν πάρουν τις ευκαιρίες τους. Οι περισσότεροι έχουν καλά στοιχεία που με την ανάλογη δουλειά θα τα αναδείξουν.

Πιο πολύ προβληματίζει η εικόνα παικτών όπως ο Σαχαμπό που υποτίθεται θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής πριν το τέλος του περσινού πρωταθλήματος και βλέπουμε στην προετοιμασία να χρησιμοποιείται ακόμη και σέντερ φορ για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Για τον Πένραϊς τα έχουμε πει. Για τον Γκεοργκίεφ υπάρχει σύγχυση ως προς το ποια είναι η θέση που θα παίζει και συνδέεται με το back up του Ρότα.Παράλληλα και κάποια άλλα θέματα τώρα με την αποχώρηση Πινέδα που έχουν να κάνουν με τη συνοχή της μεσαίας γραμμής, ίσως φανούν εντονότερα και δεν θα είναι καθόλου ελπιδοφόρο να περιμένουμε πολλά από τον Μάνταλο, παρά την καταπληκτική απόδοση που είχε την περσινή περίοδο.

Η ομάδα χρειάζεται να βρει άμεσα την ισορροπία της και να συνεχίσει τη σοβαρή δουλειά που γίνεται εδώ και δύο εβδομάδες περίπου στο Άπελντορν.

Όσο για τον Ορμπελίν Πινέδα τον ευχαριστούμε γιατί είχαμε την τύχη να τον δούμε να αγωνίζεται με τον Δικέφαλο στο στήθος και του ευχόμαστε τα καλύτερα για τη συνέχεια της καριέρας του.

Και όπως λέει το γνωστό τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα στο ρεφραίν:

Μίσος δεν σου κρατώ …και καλή τύχη όπου κι αν πας”!

Λάκης Κοντσιώτης
Λάκης Κοντσιώτης
Από μικρός, όταν πρωτοπάτησα το πόδι μου στη Νέα Φιλαδέλφεια στα τέλη του '70, κατάλαβα ότι η ΑΕΚ ήταν, είναι και θα είναι η μεγάλη μου αγάπη.Μια μπάλα ή μια κιτρινόμαυρη φανέλα με το δικέφαλο ήταν διαχρονικά τα καλύτερα δώρα για μένα!Μεγαλώνοντας και αφού ΄΄έφαγα'' τα γόνατά μου στα ξερά γήπεδα των τοπικών πρωταθλημάτων της Αθήνας,προσπάθησα μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας,να παραμείνω κοντά στην ΑΕΚ και στους αγωνιστικούς χώρους.Πλέον έχω αυτή την ευκαιρία μέσα από τη φιλόξενη παρέα του aekpassion και στόχος μου είναι να μεταφέρω στους φίλους της Ένωσης εικόνες,κλίμα και συναισθήματα από την αγωνιστική δράση της ομάδας της καρδιάς μας!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -