Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του επεισοδίου με τον Στεφάν Λανουά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος προχώρησε σε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ για υβριστικού περιεχομένου φράσεις που φέρονται να ακούστηκαν κατά του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στις 19 Οκτωβρίου 2025.
Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής βρισκόταν στις εξέδρες της OPAP Arena την Κυριακή και, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, δέχθηκε φραστική επίθεση από μερίδα οπαδών της Ένωσης στο ημίχρονο, γεγονός που τον οδήγησε να αποχωρήσει από το γήπεδο.
Από την πλευρά της, η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε διαψεύσει οποιονδήποτε προπηλακισμό ή ένταση, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε κανένα περιστατικό εις βάρος του Λανουά. Μάλιστα, η Super League, παρότι κάλεσε την Ένωση σε απολογία για άλλες παραβάσεις, δεν έκανε καμία αναφορά στο συγκεκριμένο συμβάν.
Η επίσημη ενημέρωση της ΕΠΟ αναφέρει:
«Από τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, νομίμως εκπροσωπούμενης, διότι στις 19-10-2025 στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκφωνήθηκαν υβριστικού περιεχομένου φράσεις κατά του κ. Στεφάν Λανουά, προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ».
Η Ένωση θα κληθεί να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες, με την υπόθεση να παραμένει στο προσκήνιο και να προκαλεί νέα ένταση στις σχέσεις της ΑΕΚ με την ΕΠΟ.
