Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση την ΠΑΕ ΑΕΚ έπειτα από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά. Αιτία ήταν οι φθορές που προκλήθηκαν σε περίπου 60 καθίσματα στις θύρες 4, 5 και 6 του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς, στη διάρκεια της αναμέτρησης της 3ης αγωνιστικής της Super League (14/09/2025).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα καθίσματα αποκολλήθηκαν και καταστράφηκαν, χωρίς ωστόσο να πεταχτούν στον αγωνιστικό χώρο ή σε άλλες κερκίδες. Παράλληλα, έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές η ταυτοποίηση των δραστών ώστε να εφαρμοστούν οι κυρώσεις του άρθρου 9 του ν. 5085/2024.
Η ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου 2025, με την ΑΕΚ να καλείται να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:
«Καλεί σε ακρόαση, στις 23/09/2025, την ΠΑΕ ΑΕΚ αναφορικά με φαινόμενο βίας που σχετίζεται με τον αθλητισμό και φέρεται ότι έλαβε χώρα, εντός της αθλητικής εγκατάστασης του «ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ», κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα, που διεξήχθη σε αυτό στις 14/09/2025, μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΕ ΑΕΚ, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της SuperLeague, αγωνιστικής περιόδου 2025-2026, από φιλάθλους της ομάδας της, με βίαιη πρόκληση φθοράς εξήντα (60) περίπου πλαστικών καθισμάτων από τις θύρες 4, 5 και 6 του ανωτέρω Σταδίου, (αποκόλληση και καταστροφή, χωρίς ρίψη αυτών εντός του αγωνιστικού χώρου ή στις κερκίδες του Σταδίου). Επισημαίνεται ότι έχει ζητηθεί, από τις αρμόδιες Αστυνομικές αρχές, η ταυτοποίηση των φυσικών προσώπων-δραστών, προκειμένου να επιβληθούν και κατ’ αυτών οι διοικητικές κυρώσεις του άρθρου 9 του ν. 5085/2024 Εφαρμογή άρθρου 9 του ν. 5085/2024».