Ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης της ΑΕΚ στη League Phase του UEFA Conference League αφού η «Ένωση» επικράτησε επί της Άντερλεχτ με 2-0.
Ο διεθνής Μαυριτανός εξτρέμ στις δηλώσεις του ανέφερε πως η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο καθώς αυτός και οι συμπαίκτες είχαν την κατάλληλη συγκέντρωση. Τέλος ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος που βοήθησε τον «Δικέφαλο» με το γκολ και δήλωσε πως ελπίζει να πετύχει περισσότερα τέρματα στο μέλλον.
Οι δηλώσεις του Αμπουμπακαρί Κοϊτά:
«Ξέραμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και προετοιμαστήκαμε κατάλληλα. Γνωρίζαμε ότι είναι μόνο ένα ματς και δεν είχαμε επιλογή από το να πιέσουμε και να προχωρήσουμε. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και τα καταφέραμε».
Αναφορικά με την πρόκριση και τις πιθανότητες που έδιναν στην ΑΕΚ είπε:
«Έτσι είναι το παιχνίδι πλέον. Υπάρχουν αναλύσεις από τους υπολογιστές αλλά τελικά πρέπει να παίξεις στον αγωνιστικό χώρο. Δείξαμε στο χορτάρι ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Δεν ήταν εύκολο αλλά καταφέραμε να περάσουμε και ελπίζω ότι θα κάνουμε μια καλή πορεία».
Για το γκολ του ανέφερε:
«Ναι ήταν σημαντικό, το έψαχνα καιρό. Το πιο σημαντικό όμως είναι η ομάδα. Αν η ομάδα παίζει καλά είμαι ευτυχισμένος. Φυσικά είναι πάντα όμορφο να σκοράρεις. Είμαι χαρούμενο που βοήθησα την ομάδα και ελπίζω να έρθουν πολλά ακόμα γκολ».
 
            