Συγχωνεύονται από το 2026 τα ”παράθυρα” για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων

Μια σημαντική αλλαγή πρωθείται από τη FIFA σχετικά με τα υποχρεωτικά διαλείμματα των πρωταθλημάτων λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η FIFA αλλάζει το διεθνές ημερολόγιο των αγώνων για την περίοδο 2026-2030, συγχωνεύοντας τις υποχρεωτικές διακοπές του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου από δύο σε μία.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι υπάρχουν ξεχωριστά ”παράθυρα” για διεθνείς αγώνες που ξεκινούν την πρώτη πλήρη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και τη δεύτερη πλήρη εβδομάδα του Οκτωβρίου, όπως συμβαίνει με την τρέχουσα περίοδο. Σε αυτά τα διαστήματα η κάθε Εθνική ομάδα παίζει το πολύ δύο αγώνες σε κάθε μία διακοπή.

Από το 2026 και μετά, αυτό αλλάζει και θα συμπυκνωθεί σε μία περίοδο που θα καλύπτει την τελευταία πλήρη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Οκτωβρίου, κατά την οποία κάθε Εθνική ομάδα θα μπορεί να παίζει έως και τέσσερις αγώνες. Η αλλαγή σημαίνει ότι οι σύλλογοι θα έχουν ένα υποχρεωτικό διάλλειμμα από τα εγχώρια πρωταθλήματα περίπου τριών εβδομάδων συνολικά, που θα ξεκινάει από το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρώνεται στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Αν και η αλλαγή δεν θα αλλάξει τον συνολικό αριθμό των διεθνών αγώνων που διεξάγονται και με το τρέχον πρόγραμμα (4 αγώνες), θα μειώσει τη συνολική διάρκεια του διαστήματος που θα υπάρξει διακοπή στα εγχώρια πρωταθλήματα.

- Advertisement -

Με άλλα λόγια ενώ τώρα υπάρχουν δύο διακοπές δύο εβδομάδων η κάθε μία, στο άμεσο μέλλον θα υπάρχει μία που θα διαρκεί συνολικά 3 εβδομάδες. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα υπάρξει επιπλέον χρόνος για τους αγώνες των συλλόγων στις εγχώριες διοργανώσεις και θα μειωθεί η ταλαιπωρία για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές αφού πλέον θα ταξιδεύουν μία και όχι δύο φορές σε μικρό χρονικό διάστημα.

πηγή: The Athletic

 

 

Λάκης Κοντσιώτης
Λάκης Κοντσιώτης
Από μικρός, όταν πρωτοπάτησα το πόδι μου στη Νέα Φιλαδέλφεια στα τέλη του '70, κατάλαβα ότι η ΑΕΚ ήταν, είναι και θα είναι η μεγάλη μου αγάπη.Μια μπάλα ή μια κιτρινόμαυρη φανέλα με το δικέφαλο ήταν διαχρονικά τα καλύτερα δώρα για μένα!Μεγαλώνοντας και αφού ΄΄έφαγα'' τα γόνατά μου στα ξερά γήπεδα των τοπικών πρωταθλημάτων της Αθήνας,προσπάθησα μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας,να παραμείνω κοντά στην ΑΕΚ και στους αγωνιστικούς χώρους.Πλέον έχω αυτή την ευκαιρία μέσα από τη φιλόξενη παρέα του aekpassion και στόχος μου είναι να μεταφέρω στους φίλους της Ένωσης εικόνες,κλίμα και συναισθήματα από την αγωνιστική δράση της ομάδας της καρδιάς μας!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -