Αρχική / Αρχική Σελίδα / Μόρας: Παίκτης της “σχολής Σάρι” ο Τσόσιτς

Μόρας: Παίκτης της “σχολής Σάρι” ο Τσόσιτς

Ο άλλοτε αμυντικός ΑΕΚ Βαγγέλης Μόρας μίλησε στο ΣΠΟΡ FM για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης Ούρος Τσόσιτς, χαρακτηρίζοντάς τον μαθητή της αμυντικής σχολής του μετρ του είδους Μαουρίτσιο Σάρι.

 

Πιο αναλυτικά:

Για τις αμυντικές αρετές του: «Προέρχεται από μία ομάδα που στο αμυντικό κομμάτι είναι καλή. Είναι της σχολής Σάρι. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο δουλεύεται αυτό το σύστημα στην Ελλάδα και γενικά στις ομάδες. Προέρχεται από μια σχολή που ο αμυντικός παίζει με τη μπάλα και ακολουθεί την πορεία της και όχι τον αντίπαλο. Αυτό δουλεύεται κάθε μέρα στην προπόνηση και είναι πολύ ξεχωριστός ο τρόπος με τον οποίο το μαθαίνει ένας παίκτης. Η νοοτροπία του παίκτη δεν αλλάζει με τα συστήματα με βάση το σύστημα του Σάρι. Δεν σε απασχολεί ο αντίπαλος, αλλά οι γραμμές και η πορεία της μπάλας. Είναι διαφορετικός ο τρόπος άμυνας σε σχέση με άλλες ομάδες. Είμαι σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα παίζει με τελείως διαφορετικό τρόπο. Αλλά θα τον βοηθήσει το ποδόσφαιρο που έχει μάθει».

Για τη συστηματική εκπαίδευση των αμυντικών στην Ιταλία: «Όλοι οι προπονητές στην Ιταλία, δίνουν βάση στην άμυνα. Το έχουν στο αίμα τους. Κατά πόσο μπορεί όμως να αναδείξει τα ταλέντα ενός παίκτη δεν είναι τόσο ξεκάθαρο. Οι Ιταλοί κοιτούν την κάθε λεπτομέρεια και κριτικάρουν πολλοί τους αμυντικούς τους. Αυτό δεν συμβαίνει αλλού. Είναι πολύ απαιτητικοί με τους αμυντικούς οι Ιταλοί. Αυτό σε βοηθάει να είσαι συγκεντρωμένος. Αυτό κάνει τους αμυντικούς να είναι πάντα συγκεντρωμένοι και να κάνουν το καλύτερο. Πιστεύω ότι αυτή η συγκέντρωση είναι αυτό που μαθαίνει και αποκτά ως στόχο ο παίκτης».

Για τα στοιχεία του Τσόσιτς: «Ένας αμυντικός χρειάζεται καθαρό μυαλό. Αν έχει αυτό που είναι το σημαντικό τότε θα είναι εντάξει. Τον Τσόσιτς τον βοηθάει το κορμί του, είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι και η συγκέντρωση που έχει στο παιχνίδι του είναι σημαντική. Το να είσαι στην ΑΕΚ και να πρωταγωνιστείς είναι πάντως διαφορετικό από το να παίζεις σε μια ομάδα που παλεύει να μείνει στην κατηγορία».

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Πάλι μαζί Ατματσίδης, Χιώτης, Κουτούλας, Καλλιτζάκης (ΦΩΤΟ)

 Μετά από αρκετό καιρό βρεθήκαν ξανά μαζί τέσσερις παλαίμαχοι παίκτες της ΑΕΚ Η ΑΕΚ Β΄ …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com