Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα μπροστά στο κόσμο της και δέχτηκε την ήττα με 0-2 από την έμπειρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σε άσχημη μέρα ο Χιμένεθ που δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά τον αγώνα.
Πιο συγκεκριμένα, η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε με 4-3-3 έχοντας στην εντεκάδα τους εξής: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Λιβάγια. Στις εξέδρες επικρατεί κλίμα ενθουσιασμού για την άδεια του γηπέδου, καθώς ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα και επίσημα η απόκτηση της οικοδομικής άδειας για το γήπεδο. H AEK μπήκε ελαφρώς πιο δυνατά. Τα δύο-τρία γεμίσματα που έχουν γίνει στην περιοχή τους, τα έχουν καθαρίσει με ευκολία οι Ρώσοι. Έχοντας και την ώθηση της εξέδρας, η ΑΕΚ δείχνει από νωρίς διάθεση να πάρει εκείνη τον έλεγχο του αγώνα και να κλείσει την ΤΣΣΚΑ. Στο 13΄ ευκαιρία για τους Ρώσους καθώς ο Γκολοβίν κινήθηκε παράλληλα με την περιοχή της ΑΕΚ και δοκίμασε ένα φαλτσαριστό σουτ, αλλά δεν ήταν καθόλου καλό και έφυγε αρκετά άουτ. Στο 18 μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση, μετά από σέντρα του Γκάλο από δεξιά και απόκρουση στην περιοχή της ΤΣΣΚΑ, ο Αϊντάρεβιτς έπιασε απευθείας το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι. Στη συνέχεια ένα λεπτό αργότερο, ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε τετ α τετ αλλά άργησε να σουτάρει με αποτέλεσμα να του κλέψουν την μπάλα. Η ΑΕΚ στα πρώτα 25 λεπτά έχει τον έλενχο του αγώνα με ωραίους αυτοματισμούς και πίεση ψηλά. Φαίνεται πως η Ένωση έχει κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή της και παράλληλα ψάχνει μεθοδικά τον τρόπο να απειλήσει στην επίθεση. Στο 27′ τεράστια ευκαιρία για την ΤΣΣΚΑ που είχε δοκάρι. Το σουτ που έγινε από τον Βέρνμπλουμ έξω από την περιοχή- κόντραρε στον Σιμόες και αφού βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, έφυγε κόρνερ! Η ΤΣΣΚΑ έχει αρχίσει και παίρνει μέτρα μέσα στο γήπεδο και έχει κλείσει την Ένωση στην εστία της με συνεχόμενα κόρνερ. Έχει χάσει τον ρυθμό της στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ, που δέχθηκε και ένα μικρό διάστημα πίεσης από την ΤΣΣΚΑ. Στο 42΄ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Γκάλο βρήκε χώρο έκανε ένα τρομερό σουτ μακριά από την περιοχή και η μπάλα πέρασε ξυστά από το δοκάρι του Ακινφέεφ. Στη τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου η ΤΣΣΚΑ θα ανοίξει το σκορ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά και πρώτη κεφαλιά του Βάσιν στο δεύτερο δοκάρι, ο αμαρκάριστος Τζαγκόεφ στέλνει εύκολα -με δεύτερη κεφαλιά- την μπάλα στα δίχτυα. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με την Ένωση να βρίσκεται πίσω στο σκορ και μάλιστα το γκολ το δέχτηκε στο χειρότερο λεπτό ακριβώς στη τελευταία φάση του ημιχρόνου. Πλέον οι ομάδα του Χιμένεθ πρέπει να διαχειριστεί σωστά την ψυχολογία και να μπει στο δεύτερο με τσαμπουκά. Ένα ισοροποιημένο παιχνίδι και από τις δυο ομάδες με την ΑΕΚ να είναι ελαφρώς λίγο καλύτερη.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για την ΑΕΚ. Στο 49 έπειτα από επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου από δεξιά, η μπάλα βρήκε σε σώματα παικτών της ΤΣΣΚΑ (από τα πολλά που βρίσκονταν στην περιοχή) και κατέληξε στην αγκαλιά του Ακινφέεφ. Στο 56΄ η ΤΣΣΚΑ θα βάλει κι άλλο γκολ και θα κάνει το 0-2 παγώνοντας το ΟΑΚΑ. Σε μια ακόμα φαρμακερή εκτέλεση κόρνερ του Βινι από δεξιά, ο Βέρνμπλουμ νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία τους πάντες στην περιοχή της ΑΕΚ και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ανέστη! Διπλή αλλαγή για ΑΕΚ στο 59΄ με τον Αλμέιδα και Κλωναρίδη να μπαίνουν μέσα αντί του Λιβάγια Σιμόες. Στο 65΄ μεγάλη ευκαιρία για την ΤΣΣΚΑ καθώς ο Τσαλόφ βγήκε στην πλάτη του Τσιγκρίνσκι και πλάσαρε τον Ανέστη, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε σωτήρια. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Τζαγκόεφ, αλλά το σκαστό σουτ που έκανε, έφυγε πάνω από την εστία. Ένα λεπτό αργότερα η Ένωση είχε ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλο. ο οποίος ελίσσεται έξω από την περιοχή και κάνει ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις, αλλά η μπάλα καταλήγει την αγκαλιά του Ακινφέεφ. Στο 69΄ τελευταία αλλαγή για την ΑΕΚ με τον Πατίτο να παίρνει την θέση του Χριστοδουλόπουλου. Στο 77΄ευκαιρία για την ΑΕΚ μετά από σουτ του Κλωναρίδη- αλλά είναι άστοχο και φεύγει αρκετά έξω από το δεξί δοκάρι. Στο 79΄φάουλ για την ΤΣΣΚΑ σε πολύ καλή θέση. Το εκτέλεσε ο Βιτίνιο, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό γάμα του Ανέστη. Ωραίο σουτ του Αλμέιδα στο 88΄, ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα με πλάτη στο τέρμα και η μπάλα θα περάσει Άουτ. Ο αγώνας έλειξε με την ΑΕΚ να δέχεται σκλήρη ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που πλέον μόνο με θαύμα μπορεί να ελπίζει η Ένωση.
Η ΑΕΚ δέχτηκε σκληρή ήττα από την έμπειρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας που κατάφερε να πάρει το διπλό μέσα στο ΟΑΚΑ. Οι Ρώσοι δεν επηρεάστηκαν καθόλου από την ζέστη και το καμίνι που είχε δημιουργηθεί στο ΟΑΚΑ και έβγαλαν αντίδραση κερδίζοντας τον αγώνα. Μια νίκη που της δίνει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση καθώς η ΑΕΚ μόνο με θαύμα μπορεί να ελπίζει. Για την Ένωση αν και ξεκίνησε καλά το παιχνίδι έχοντας κατοχή και πίεση στη συνέχεια δεν κατάφερε να βάλει κάποιο γκολ και έτσι το πλήρωσε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, όπου και δέχτηκε το 0-1. Εκεί φαίνεται πως τελείωσαν όλα καθώς στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα προς το καλύτερο με αποτέλεσμα να δεχτεί και άλλο γκολ από κόρνερ. Γκολ στα οποία φέρει ευθύνη και ο Ανέστης που δεν βγήκε έγκαιρα να μπλοκάρει την μπάλα, όπως και η άμυνα η οποία δεν αντέδρασε σωστά και στις δύο φάσεις. Αρνητικός παράγοντας για την ήττα της ΑΕΚ είναι και ο Χιμένεθ ο οποίος δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά τον αγώνα.
Σκληρή ήττα με 0-2 η ΑΕΚ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας
- Advertisment -

