Αρχική / Αρχική Σελίδα / Αδίκησε τον εαυτό της..

Αδίκησε τον εαυτό της..

Η σεζόν όπως φαίνεται δεν θα κλείσει ιδανικά για την Ένωση, καθώς επί της ουσίας χάθηκε και ο τελευταίος εναπομείναντας στόχος, του Champions League. Γεγονός είναι πως η ΑΕΚ αδίκησε τον εαυτό της, διότι όπως είδαμε σε αρκετά παιχνίδια οι παίκτες μπορούσαν να πετύχουν το κάτι παραπάνω.

Όλα ξεκίνησαν άσχημα σε αυτή τη σεζόν, για την ΑΕΚ με την διοίκηση να κάνει σπασμωδικές κινήσεις σε ότι αφορά την επιλογή προπονητή και ρόστερ. Κινήσεις που τις πλήρωσε ακριβά η ΑΕΚ, και παραλίγο να τις κοστίσουν και την συμμέτοχη της στα πλεί οφ. Το χειμώνα ευτυχώς ο ισχυρός άντρας της Ένωσης, έκανε το αυτονόητο και έφερε πέρα από κανονικό προπονητή και παίκτες που με το καλημέρα έδειξαν ότι μπορούν να αποδώσουν τα ανάλογα. Μεγάλο παράδειγμα η παρουσία Αραούχο και Βράνιες, όπου με τον πρώτο γίνεται αγώνας δρόμο για να παραμείνει και τη νέα σεζόν.  Ακόμα και ο Αϊτζάρεβιτς δεν είναι κακός σαν παίκτης, έχω γράψει πολλές φορές τα θετικά σε αυτόν τον παίκτη.

Το θέμα είναι ότι η ΑΕΚ έχει καλύτερο ρόστερ από πέρσι και με την αποδυνάμωση του Ολυμπιακού θα έπρεπε να είναι κοντά στη κορυφή και να διεκδικεί πρωτάθλημα.  Εν συγκρίσει με τον ΠΑΟΚ, επίσης έδειξε πως όταν θέλει μπορεί να το συντρίψει. Να θυμίσω πως έκανε πάρτι στο ΟΑΚΑ και πρόσφατα μέσα στη Τούμπα η ΑΕΚ στο πρώτο 20 λεπτό, όπου θα μπορούσε να κάνει και άλλο πάρτι.  Σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ βελτιώθηκε πολύ και έπαιξε μπάλα κατά διαστήματα, όμως δεν μπόρεσε να έχει διάρκεια, με αποτέλεσμα να ταλαντεύεται στις αποδόσεις της.

Αυτά τα κρύα ντους, έχουν δυσαρεστήσει στο έπακρο τους Ενωσίτες, που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται για την φετινή κατάντια. Γιατί θαρρώ πως βλέπουν, αυτό που επισημαίνω τόσο καιρό και εγώ, ότι αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες για περισσότερα πράγματα και με εμφανίσεις όπως αυτή με τον Παναθηναϊκό και Πανιώνιο αδικούν τους εαυτούς τους. Γιατί αρνούμαι να πιστέψω, πως είναι ανίκανοι να κερδίσουν τον Πανιώνιο και αυτόν τον Παναθηναϊκό. Το ρόστερ κατά εμέ έχει ποιότητα πλην κάποιον εξαιρέσεων, οι οποίοι αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν, όπως όλα δείχνουν. Απλά το βασικό στο ποδόσφαιρο είναι η σωστή διαχείριση του υπάρχον ρόστερ, κάτι που αρχίζει να γίνεται με την άφιξη του Χιμένεθ.

Ο Χιμένεθ έβγαλε στους παίκτες εγωισμό και πήρε σημαντικά διπλά, όπως αυτό μέσα στο Καραϊσκάκη και στη Τούμπα,  όπου η ΑΕΚ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και δίκαια κέρδισε τον αντίπαλο. Όσο φτάναμε στο τέλος οι παθογένειες της ομάδας έβγαιναν προς τα έξω και μας θύμισαν δυστυχώς για άλλη μια φορά πόσο κακή δουλειά έχει γίνει στη προετοιμασία επί Κετσπάγια εποχή. Αυτή η αδούλευτη ομάδα που μέχρι να έρθει ο Μοραϊς αλλά πρωτίστως ο Χιμένεθ δεν ήξερε τι εστί τακτική. Μια ομάδα που ξεκίνησε χωρίς να έχει αρχή μέση και τέλος και σαν να μην έφτανε αυτό στη πορεία φάνηκε πως ήταν και αγύμναστη.

Ο Χιμένεθ μπορεί να έκανε κάποια λάθη αλλά δεν είναι δική του ομάδα και δεν ευθύνεται αυτός για τις παθογένειες που βγάζει κατά καιρούς η ΑΕΚ. Ούτε δικές του επιλογές είναι οι Αλμέιδα, Πέκχαρτ, Βάργκας και Πατίτο που αναμένονται να φύγουν το προσεχές καλοκαίρι.  Θαρρώ πως ο Χιμένεθ θα ξανά στήσει την ομάδα, όπως πρέπει να είναι και θα βάλει τις δικές του πινελιές.

Εν τέλει η ουσία είναι ότι η ομάδα διαθέτει ποιότητα και με το αποτέλεσμα να την άδικη ως προς την έκβαση της χρονιάς. Αν αυτή η ομάδα έβγαζαν το καλό τους πρόσωπο στα περισσότερα παιχνίδια, τότε η ΑΕΚ θα ήταν πολύ πιο ψηλά, από τη είναι τώρα. Αλλά θαρρώ πως το πρόβλημα και η ζημία έγινε εξ αρχής και αυτό δύσκολα διορθώνεται. Ας ελπίσουμε λοιπόν η διοίκηση να έμαθα για τα καλά τα λάθη τους και τη νέα χρονιά να δούμε την ΑΕΚ που όλοι λαχταρούμε.

Ερρίκος Σουλολλάρι

 

Σχετικά με AEK PASSION

Ελέγξτε επίσης

Επανήλθε στις προπονήσεις ο Άμραμπατ, παραμένει εκτός ο Μουκουντί

Ο Μαροκινός βρίσκεται ξανά στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα. Με ένα ευχάριστο νέο ολοκληρώθηκε η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *