Τα χρήματα που αποφέρουν στην ΑΕΚ οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Αν αναλογιστεί κανείς τα έσοδα που εισπράττουν οι ομάδες που προκρίνονται στους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ,τα οποία υπολογίζονται περίπου στα 12,7 εκατομμύρια,εξίσου σημαντικές είναι και οι οικονομικές απολαβές από τους προκριματικούς αγώνες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως όλες οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα προκριματικά του Champions League και δεν θα καταφέρουν να προκριθούν στους ομίλους της διοργάνωσης, θα πάρουν από 260.000 ευρώ, ενώ οι σύλλογοι,σαν η ΑΕΚ,που θα αγωνιστούν στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League και αποκλειστούν θα λάβουν 420.000 ευρώ μπόνους. Αν η ομάδα προχωρήσει και ο αποκλεισμός έρθει στα  play offs τότε τα έσοδα θα είναι 3 εκατ. ευρώ.

Αυτό συνεπάγεται πως η ΑΕΚ σε επικείμενη πρόκρισή της στους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ θα εισπράξει περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ.

Στην περίπτωση του Γιουρόπα Λιγκ, τα ποσά είναι μικρότερα.Η πρόκριση στους ομίλους αποφέρει στους συλλόγους 2,8 εκατ. ευρώ,ενώ οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα play offs και αποκλειστούν, θα πάρουν 245.000 ευρώ. Σε όλα αυτά τα ποσά δεν περιλαμβάνεται το market pool.

 

Αλεξάνδρα Καρδαμήλα
Αλεξάνδρα Καρδαμήλα
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1996.Τα τελευταία χρόνια ζει στην Κομοτηνή,όπου σπουδάζει στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.Μεγαλώνοντας σε μία ΑΕΚτζήδικη οικογένεια δεν άργησε να περαστεί το "μικρόβιο"της ΑΕΚ και στην ίδια.Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το αθλητικό ρεπορτάζ ερασιτεχνικά,σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κομοτηνής και στη συνέχεια μπήκε στη ζωή της το ΑΕΚ Passion,στο οποίο γράφει την ειδησιογραφία και αρθρογραφεί.Επίσης,στο ΑΕΚpassion Radio θα την ακούσετε κάθε Παρασκευή στην Εκπομπή "Λίγο πριν την σέντρα" στο ρεπορτάζ του γυναικείου και ανδρικού βόλεϊ της ΑΕΚ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -