Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κυριάκος Χήνας: Το ΠΑΡΕΛΘΟΝ του εγκιβωτισμού στα δόγματα και το ΜΕΛΛΟΝ των ανοιχτών οριζόντων!

Κυριάκος Χήνας: Το ΠΑΡΕΛΘΟΝ του εγκιβωτισμού στα δόγματα και το ΜΕΛΛΟΝ των ανοιχτών οριζόντων!

Όταν διακυβεύονται κρίσιμα ζητήματα επιβίωσης σε μια κοινωνία με 60% ανεργία κατά το Συμβούλιο της Επικρατείας)…

και σύνολη δυσφορία για την έλλειψη παραγωγικών δραστηριοτήτων,τότε δύο είναι διαχρονικά οι απαραίτητες προϋποθέσεις-αφετηρίες για την ανάκαμψη: πρώτο, να εμπεδωθεί μια ενότητα των πολιτών χωρίς πολωτικούς διχασμούς.

Βέβαια, όλοι προερχόμαστε από διαφορετικές ιδεολογικές και ταξικές συνιστώσες, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε εχθρικά απέναντι όταν η επιβίωση επιβάλλει ομοψυχία. Δεύτερο, να αναζητήσουμε επενδύσεις και πλουτοπαραγωγικές πηγές για να κινηθεί η οικονομία και να λυτρωθούν κυρίως οι νέοι.

Δυστυχώς, η απερχόμενη δημοτική αρχή, δέσμια των δογματικών εμμονών της, δεν έκανε κάτι γι αυτά τα δύο σημεία. Εγκιβωτισμένη στο μαρξιστικό φαντασιακό του 19ου αι. χώρισε τους πολίτες σε “προοδευτικούς” και “αντιδραστικούς”, ενώ παράλληλα κουνούσε το δάχτυλο επιτιμητικά στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας,που έκρινε ότι το νέο γήπεδο συνιστά σημαντική παραγωγική επένδυση για την περιοχή. Κι όταν με στοιχεία καταδείχθηκε ότι το γήπεδο παραμένει στην ιδιοκτησία του ερασιτεχνικού Σωματείου ΑΕΚ και δεν κινδυνεύει από κανέναν δολοπλόκο εκμεταλλευτή, τότε αρνήθηκε να δει τη ρέουσα πραγματικότητα, προφανώς με το ευτράπελο σχήμα “αν η πραγματικότητα είναι αντίθετη με εμάς, τότε… τόσο πιο κακό για την πραγματικότητα”!!

Εντελώς αντίθετη με αυτά, η “Πολιτών Πολιτεία” από την αρχή έθεσε έναν όρο για να συγκροτήσει το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιό της: να ενώσει συνειδητούς και μάχιμους πολίτες από διαφορετικές ιδεολογίες και κοινωνικές διαστρωματώσεις, ώστε να αφουγκράζεται τον παλμό όλου του κοινωνικού σώματος. Εντυπωσιακή ήταν η επιτυχία της συμμετοχής προσωπικοτήτων από τους δημοτικούς συνδυασμούς των προηγούμενων εκλογών του 2014 ( Γεωργαμλής, Αράπογλου, Αποστολάκη, Κόντος), εξαίρετο δείγμα ουσιαστικής ενότητας.

Επιπλέον, θεωρεί αυτονόητα ότι θα εκτοξευθεί η τοπική οικονομία με την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, συντασσόμενη με το σκεπτικό της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση 2153/2015), όπου το γήπεδο αξιολογείται ως σημαντική παραγωγική και στρατηγική επένδυση σε τρόπο ώστε να επιφέρει ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα σημαντικής έντασης τόσο στην τοπική όσο και στη συνολική οικονομία.

Αλλά υπάρχει και κάτι πολύ σπουδαίο, που έντεχνα αποσιωπάται από τους αντίπαλους: η “Πολιτών Πολιτεία” δεσμεύεται (με τη βαρύτητα που έχει η φερεγγυότητα του Γιάννη Βούρου και των επίλεκτων στελεχών) ότι θα υλοποιήσει μια δέσμη άμεσων παρεμβάσεων στο Δήμο για να αρχίσει η πορεία προς την αναδημιουργία. Είναι πολύ δύσκολο σε περιορισμένο χώρο να συμπυκνωθούν τα όμορφα, αναγκαία και καλά μελετημένα σχέδια, αλλά επιλεκτικά αναφέρουμε:

Καίριες προτεραιότητες η Καθαριότητα, το Πράσινο και ο Φωτισμός, η δραστική παρέμβαση για τα λαϊκά στρώματα (δημοτικά ιατρεία, αναβάθμιση των ΚΑΠΗ, στέγη για τα ΑΜΕΑ, κοινωνικό εστιατόριο, αρωγή στους τοπικούς επαγγελματίες), η αναβάθμιση του Άλσους της ντροπής, η επαναλειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας, η επαναδραστηριοποίηση της δημοτικής αστυνομίας, εφαρμογή των νέων τεχνολογιών για τη διευκόλυνση των δημοτών, σημαντική μέριμνα για τους αθλητικούς συλλόγους και φυσικά έμφαση στην Παιδεία και στον Πολιτισμό (εδώ αναμένεται πανδαισία νου και ψυχής).

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019. Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα, μπροστά στην ιστορική πρόκληση να αφήσουν πίσω το παρελθόν του εγκιβωτισμού στα αδιέξοδα δόγματα και να ανοίξουν τους ορίζοντες του δημιουργικού μέλλοντος, θα ψηφίσουν με την ψυχή της προσφυγικής ιστορικής συνείδησης.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Κυριάκος Χήνας: Η Οικονομική εξυγίανση και η Αγωνιστική καχεξία της ΑΕΚ

Ανεξάντλητη η διαμάχη μεταξύ των Επιστημών για να εντοπιστούν τα αίτια που ωθούν τους Έλληνες …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com