Αρχική / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Ο Δημήτρης Παπασταύρου μιλά αποκλειστικά στο AEKPASSION

Ο Δημήτρης Παπασταύρου μιλά αποκλειστικά στο AEKPASSION

Ο κύριος Δημήτρης Παπασταύρου μίλησε αποκλειστικά στο AEKPASSION και τον Βαλάντη Αλεξούδη. Αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο παιχνίδι της Τούμπας, για την πιθανή τιμωρία του ΠΑΟΚ, την Ερασιτεχνική της ΑΕΚ αλλά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. 

Ο πρώην έφορος του Στίβου (και του Χάντμπολ παλαιότερα) μίλησε αποκλειστικά στο AEKPASSION. Ο Δημήτρης Παπασταύρου, εκτός από την προσφορά του στα τμήματα της ΑΕΚ, είναι γνωστός και για μια πράξη που έδειξε ότι το συναίσθημά του για τον Δικέφαλο ξεπερνά τα συμφέροντα. Χάρισε λοιπόν στην Ερασιτεχνική το ποσό των 120.000 ευρώ ενώ είχε επιδικαστεί υπέρ του. Όσα μας είπε είναι ενδιαφέροντα και σίγουρα δίνουν τροφή για σκέψη και συζήτηση.

Είδαμε στην Τούμπα κάποια πράγματα που προσβάλλουν τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης αλλά και το ίδιο το ποδόσφαιρο. Ποια η γνώμη σας για αυτά που όλοι είδαμε να διαδραματίζονται.

Για μένα το κακό ξεκινάει από παλιά, απλά τώρα φτάσαμε στην κορύφωση των γεγονότων. Εδώ και 20 χρόνια ζούμε έναν παραλλογισμό στο ποδόσφαιρο με την αυτοκρατορία του Ολυμπιακού και τον τρόπο που έχει συμβεί. Για μένα αυτή είναι η πηγή του κακού. Βέβαια το περιστατικό που συνέβη είναι ατυχές συμβάν λόγω της φάσης στο 89. Μίας φάσης που αν ρωτήσεις 10 ανθρώπους οι μισοί θα πούνε ότι ήταν οφσάιντ ενώ οι άλλοι μισοί ότι δεν ήταν. Για μένα υπάρχει παράβαση, όχι γιατί υποστηρίζω την ΑΕΚ αλλά έτσι θεωρώ. Βέβαια και να το μετρούσε ο διαιτητής θα το θεωρούσα στα όρια του ανθρωπίνου λάθους. Ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφαση και επειδή το γκολ ακυρώθηκε έγιναν αυτά που όλοι είδαμε. Είναι λυπηρά, κατακριταία όμως δεν θεωρώ πως έγινε κάτι χειρότερο από αυτά που συμβαίνουν μέχρι τώρα. Απλά είδαμε κάτι που δεν είχαμε συνηθίσει, την οπλοφορία. Αν και εμένα δεν με ενόχλησε αφού θεωρώ ατυχές το να φανερωθεί. Πιστεύω πως και άλλοι παράγοντες ομάδων έχουν στην κατοχή τους όπλο μέσα στο γήπεδο. Από εδώ και πέρα ας εφαρμοστούν οι νόμοι μια φορά στην Ελλάδα.

Υπάρχουν πολλές εικασίες για πιθανή τιμωρία του ΠΑΟΚ. Κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τιμωρία απο την ΦΙΦΑ. Ποια είναι η άποψή σας για αυτό και τί περιμένετε να γίνει ;

Αν εφαρμοστούν οι κανονισμοί, το παιχνίδι θα κατοχυρωθεί υπέρ της ΑΕΚ και θα υποστεί ο ΠΑΟΚ τις συνέπειες. Όσο για τη ΦΙΦΑ θεωρώ πολύ τραβηγμένο να τιμωρήσει ένα σύλλογο για κάτι που έπραξε ο πρόεδρός του σε ένα παιχνίδι Εθνικού ενδιαφέροντος. Σίγουρα μπορεί να τιμωρήσει τον Κύριο Ιβάν Σαββίδη με αποκλεισμό εισόδου στα γήπεδα αλλά το να επιβάλλει ποινή στον ΠΑΟΚ σε ότι αφορά στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια το θεωρώ τραβηγμένο και δεν θα ήθελα να το δω. Η ΟΥΕΦΑ βέβαια μας έχει συνηθίσει σε περίεργες ποινές, δηλαδή στην αθώωση κάποιων σωματείων και από την άλλη μεριά να τιμωρεί εύκολα κάποια άλλα. Ο ΠΑΟΚ ήταν στη δεύτερη κατηγορία αφού, όπως θυμάμαι, είχε τιμωρηθεί για κάποια επεισόδια ενάντια στη Ραπίντ Βιένννης και παλαιότερα ενάντια στη Παρί Σε Ζερμέν. Εν ολίγοις η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει πληρώσει ακριβά κάποιες απιρσκεψείες οπαδών της. Όποια ποινή όμως επιβληθεί θεωρώ πως θα είναι στο πρόσωπο του παράγοντα και όχι στον σύλλογο. Για το εδώ όμως Πρωτάθλημα, οτιδήποτε εκτός από την κατοχύρωση του αγώνα υπέρ της ΑΕΚ θα είναι παραλογισμός. Για τον διαιτητή της αναμέτρησης θα ήθελα να προσθέσω πως, αφού και ο ίδιος δήλωσε πως δεν θα ξανα σφυρίξει, καλό θα ήταν να το πράξει αφού άλλαξε τρεις φορές την απόφαση για την επίτευξη ενός τέρματος.

Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέλαβε ξανά τα ινία της Ένωσης, βλέπουμε μια διοικητική σταθερότητα και πολλά βήματα προόδου. Ποια είναι η άποψή σας για τη διοίκηση της ομάδας.

Εγώ τις επιτυχίες της ομάδας τις χρεώνω πρώτα στον προπονητή. Για μένα δεν είναι επιτυχία διοίκησης αλλά του Μανόλο Χιμένεθ. Η ίδια διοίκηση είχε φέρει κάποιους προπονητές πέρυσι που απαξίωσαν την ομάδα. Ευτυχώς ήρθε ο Χιμένεθ που κατά τη γνώμη μου, μεταμόρφωσε την ομάδα, άρα αξίζει και όλα τα εύσημα. Εύχομαι αν ο ίδιος επιθυμεί, αφού τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο σίγουρα θα απομακρύνουν κάποιους προπονητές και παίκτες του εξωτερικού από αυτό, να ανανεώσει με την ομάδα για παραπάνω από ένα χρόνο. Όσο για τη διοίκηση θεωρώ πως πρέπει να κριθεί στο τέλος, όταν θα έχει ολοκληρώσει το έργο της.

Πως βλέπετε τα πράγματα που συμβαίνουν στην Ερασιτεχνική;

Δεν κρύβω πως θλίβομαι με όσα βλέπω στα πεπραγμένα της διοίκηση της Ερασιτεχνικής. Θεωρώ πως όσοι έχουν γνώση και άποψη λένε τα ίδια πράγματα με εμένα. Τα τμήματα που, μέχρι πριν λίγο καιρό, κυριαρχούσαν και τιμούσαν το σωματείο, σχεδόν έχουν διαλυθεί. Αρχικά στον στίβο έχουν μείνει ελάχιστοι αθλητές, ανώ στα ομαδικά αθλήματα όπως βόλλεϊ και πυγμαχία έχουν χάσει το αγωνιστικό τους υπόβαθρο. Όσο για κάποια τμήματα που τα πηγαίνουν καλά, όπως το Χάντμπολ που πάντα ήταν σε υψηλό επίπεδο, οι επιτυχίες που έχουν οφείλονται σε ανθρώπους που δουλεύουν συνεχώς για αυτά και όχι στη διοίκηση που θεωρώ πως είναι ανύπαρκτη. Τέλος θεωρώ ειρωνία και με ενοχλεί η δημιουργία καινούργιων τμημάτων ενώ τα παλαιά και ιστορικά γνωρίζουν την εγκατάλειψη. Εγώ ήμουν πάντα της αρχής που υποστήριζε τα λιγότερα τμήματα, αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμοι αρκετοί χώροι, με πρωταγωνιστικό ρόλο παρά να είναι πολλά και να είναι ανύπαρκτα. Δυστηχώς τώρα επικρατεί το δεύτερο.

Τέλος θα ήθελα να μου πείτε πως ονειρεύεστε να δείτε την ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα;

Θέλω να βλέπω την ΑΕΚ πρωταγωνίστρια σε όλα τα αθλήματα που διαθέτει. Χαίρομαι εξίσου σε μια επιτυχία του ποδοσφαίρου όπως και σε μία επιτυχία του βόλεϊ, του μπάσκετ ή και σε μια διάκριση ενός αθλητή που εκπροσωπεί την ομάδα. Βέβαια όλοι ξεκινήσαμε από το ποδόσφαιρο για να γίνουμε ΑΕΚ, σίγουρα η επιτυχία στο συγκεκριμένο άθλημα δημιουργεί μεγαλύτερο ενθουσιασμό και κάνει μεγαλύτερη αίσθηση. Θα ήθελα να κλείσω με μια επιθυμία μου. Είχα ταξιδέψει στο Κίεβο καθώς ακολουθώ την ομάδα, ειδικά στα παιχνίδια του εξωτερικού, αυτό που επιθυμώ είναι η Ευρωπαϊκή διάκριση. Αυτό που έλεγα είναι ότι θα χάριζα Πρωτάθλημα και Κύπελλο για να φτάσει η ΑΕΚ φέτος στη φάση των οκτώ ή και των τεσσάρων του Europa League.

 

επιμέλεια:  Γιαννίτση Αρχοντούλα

 

Σχετικά με Βαλάντης Αλεξούδης

Βαλάντης Αλεξούδης
Ο Βαλάντης είναι γεννημένος το 1998, μεγαλωμένος στην Αθήνα με καταγωγή από τον Έβρο. Σπουδάζει αθλητική δημοσιογραφία, καθώς αυτό ήταν το όνειρο του. Ασχολείται με την κιτρινόμαυρη "καψούρα" του από πολύ μικρός και αποφάσισε να ενταχθεί στο ΑΕΚPASSION, ώστε να συμβάλει δυναμικά στην έγκυρη κιτρινόμαυρη ενημέρωση.

Ελέγξτε επίσης

Οι δηλώσεις Ουζουνίδη, Γκάλο και Τσόσιτς (vid)

Ο προπονητής και οι δύο αμυντικοί του «Δικεφάλου» έκαναν δηλώσεις στην κάμερα της NOVA ενόψει …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com