Η ΑΕΚ με τον Διομήδη από τον πρώτο όμιλο, και ο ΠΑΟΚ με τη Δράμα από τον δεύτερο, συνθέτουν την τελική τετράδα του Πρωταθλήματος.
Η ΑΕΚ και ο Διομήδης από τον Α’ όμιλο καθώς και ο ΠΑΟΚ και η Δράμα από τον Β’ όμιλο θα είναι οι τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν τελικά στην β’ φάση του πρωταθλήματος, διεκδικώντας και την πρόκριση στους τελικούς που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή. Ό,τι και να γίνει στην τελευταία αγωνιστική της Α’ φάσης η βαθμολογία έχει ήδη κριθεί.
Ουσιαστικά οι τέσσερις ομάδες θα αγωνιστούν σε ένα μίνι πρωτάθλημα μεταφέροντας μόνο τους βαθμούς που κέρδισαν απέναντι στις ομάδες που συνεχίζουν από την Α’ στην β’ φάση. Επιπλέον ΑΕΚ και Διομήδης δεν θα αγωνιστούν ξανά μεταξύ τους ενώ αντίθετα η «Ένωση» θα αντιμετωπίσει ΠΑΟΚ και Δράμα εντός και εκτός.
Αναλυτικά η απόφαση της ΟΧΕ:
«Στο Δ.Σ. αποφασίστηκαν οι αλλαγές στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων 2020-2021, όπως προβλέπει η σχετική τροπολογία. Handball Premier: Στην Β’ φάση θα συνεχίσουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, μεταφέροντας μόνο τους βαθμούς που κέρδισαν απέναντι στις ομάδες που συνεχίσουν στη Β’ φάση. Θα διεξαχθεί μίνι πρωτάθλημα (4 αγωνιστικές) εντός- εκτός και οι ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο δεν αγωνίζονται ξανά. Οι δύο πρώτοι προκρίνονται στον τελικό και ο τίτλος θα κριθεί στις δύο νίκες. Δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα»