Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ / ΑΕΚ, θα κλάψω, αλλά δε θα φοβηθώ.

ΑΕΚ, θα κλάψω, αλλά δε θα φοβηθώ.

Ο ΤΕΜΟΝΑΕΚ κάνει κατάθεση ψυχής της δικής του ΑΕΚ!

Για την ΑΕΚ της Καρδιάς και της Προσφυγιάς, 1924 μετά από 95 χρόνια Ζωής στην Ελλάδα. Θα κλάψω, αλλά δε θα φοβηθώ, εγώ θα ζήσω με την ΑΕΚ που αγαπώ, είμαι ΑΕΚ και θα κρατηθώ!!!

Ναι θα κλάψω, θα κλάψω για την ΑΕΚ, θα κλάψω για τα τρία ιστορικά γράμματα, για τα τρία γράμματα βγαλμένα από τα κόκαλα των Ελλήνων, για τα τρία γράμματα γραμμένα στην καρδιά, στο χρόνο, στην ιστορία.


Ναι, θα κλάψω για τα τρία γράμματα, που έχουν το βαρύ φορτίο που κουβάλησαν στις πλάτες τους οι κυνηγημένοι πρόσφυγες.


Ναι, θα κλάψω για τα τρία γράμματα, για το δέντρο με τις προσφυγικές ρίζες, το δέντρο του ξεριζωμού, που το έφερε μαζί του ο παππούς μου με την ελπίδα να ανθίσει, να καρποφορήσει και να ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες, το μπόλιασε με αγάπη, με αγώνες με αίμα.


Αυτήν την ελπίδα, αυτό το όνειρο, δεν θα το αφήσω να σβήσει. Το καντήλι που άφησαν αναμμένο στην Πατρίδα, καίει ακόμη και η φλόγα του φωτίζει και ζεσταίνει την καρδιά, με οδηγεί στα στενά της Πόλης, στους δρόμους του Πόντου, στους δρόμους που συναντήθηκαν ο Αιμίλιος Ιωνάς και ο Κώστας Σπανούδης στην Αθήνα, ο Νίκος Πετρόπουλος και ο Φανούριος Βυζάντιος στη Θεσσαλονίκη και κράτησαν Ζωντανή την ΑΕΚ!!!

Ναι, θα κλάψω όπως τότε, παλιά, που ήθελα να με πάει ο πατέρας μου στο γήπεδο για να δω τον πρώτο μου αγώνα με τον Άρη, στα χώματα της Ν. Φιλαδέλφειας και νικήσαμε και τα καταφέραμε!!!

Ναι, θα κλάψω όπως τότε που γκρεμίζανε «Τα Τείχη» του Ναού της Νέας Φιλαδέλφειας, μετά από τον τελευταίο αγώνα πάλι με τον Άρη.

Ναι, θα κλάψω όπως τότε που η ΑΕΚ μου έπεφτε από την Α΄ κατηγορία.

Ναι, θα κλάψω όπως τότε που περήφανα επανήλθε στη θέση της και τώρα θα ξανακλάψω από χαρά γιατί ετοιμάζεται ο «Ναός» της Αγια Σοφιάς και θα χτυπήσει η Καμπάνα ….

και θα κρούει και κλαίει και τραγωδεί και θα χάρεται ο κόσμον!!! 

Ναι, θα κλάψω γι αυτήν την ΑΕΚ, για την ΑΕΚ της καρδιάς και της Προσφυγιάς αλλά δεν θα φοβηθώ γιατί ΑΕΚ Σημαίνει Προσφυγιά Ξεριζωμένη και μέσα από τις στάχτες Αναγεννημένη και η δική μου ΑΕΚ ΔΕΝ πεθαίνει!!!

Είναι ΤΕΜΟΝΑΕΚ!!!

Γιώργος Ζαχαριάδης

Δρομέας ΑΕΚ

Σχετικά με Γιώργος Ζαχαριάδης

Γιώργος Ζαχαριάδης
Ο Γιώργος Ζαχαριάδης είναι δρομέας της ΑΕΚ & Σ.Δ.Ο.Εορδαίας. Κατάγεται από την Άρδασσα Πτολεμαϊδας του Ν. Κοζάνης, είναι ποντιακής καταγωγής (Αργυρούπολη Πόντου) και εργάζεται στην ΕΛ. ΑΣ. Τα τελευταία χρόνια έχει επιδοθεί στις Υπεραποστάσεις και τρέχει σε όλη την Ελλάδα πάντα με την βαριά φανέλα της ΑΕΚ. Είναι ο 1ος Έλληνας που έτρεξε σε επίσημη διοργάνωση την διαδρομή του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη, Αθήνα Σπάρτη Αθήνα 500 χλμ σε 84 ώρες και το μετάλλιο με το κύπελλο του είναι αφιερωμένα στου μουσείο της ΑΕΚ. Έχει στο ενεργητικό του πολλές διαδρομές και το μεγάλο του επίτευγμα είναι η διαδρομή που έτρεξε το έτος 2015, από την Παναγία Σουμελά Καστανιάς Βέροιας μέχρι Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, τρέχοντας επί 27 ημέρες, διανύοντας 1924 χλμ, Στις ελεύθερες ώρες του ασχολείται με θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό. Η ΑΕΚ είναι η κινητήριος δύναμη των διαδρομών του και έχει γίνει πλέον το δέρμα του. Τρέχει με το προσωνύμιο ΤΕΜΟΝΑΕΚ, (ποντιακή ορολογία «η δική μου ΑΕΚ»)

Ελέγξτε επίσης

Όταν οι σημαίες άλλαξαν ιστό…

Δύο από τις μεγαλύτερες μορφές της ιστορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου, φόρεσαν και τίμησαν τη φανέλα …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com