Η ΑΕΚ έμεινε ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση, καθώς γύρισε από την κόλαση του πρώτου ημιχρόνου και έκανε ανατροπή ισοφαρίζοντας σε 2-2 το ματς. Αραούχο και Λάζαρος σκόραραν για λογαριασμό της Ένωσης ενώ ακυρώθηκε και γκολ του Αραούχο. Δυο δοκάρια είχε η Ριέκα στο πρώτο ημίχρονο.
Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε την ομάδα με 3-5-2 έχοντας στο αρχικό σχήμα τον Μπακασέτα αντί του Λιβάγια και Μπακάκη στα στόπερ αντί του Τσόσιτς. Πιο αναλυτικά οι ένδεκα εκλεκτοί του Χιμένεθ ήταν οι εξής: Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο
Το ματς ξεκίνησε με την Ριέκα να απειλεί στο 4΄ καθώς ο Γκόργκον βγήκε στην πλάτη του Λόπες, όμως η πάσα του στον αμαρκάριστο Γκαβράνοβιτς δεν ήταν καλή και πέρασε παράλληλα. Στο 8΄ λεπτό η Ριέκα θα ανοίξει το σκορ καθώς εέπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ακόστι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Γκόργκον με δεύτερη νίκησε τον Ανέστη. Για άλλη μια φορά η Ένωση την πατάει στα κόρνερ. Στο 14΄ τεράστια ευκαιρία για την Ριέκα καθώς είχε δοκάρι έπειτα από κόρνερ, ο Ζούπαριτς σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι του Ανέστη. Η ΑΕΚ στο πρώτο τέταρτο του αγώνα δεν μπορεί να βρει ηρεμία στο παιχνίδι της. Οι παίκτες του Χιμένεθ δεν μπορούν να αλλάξουν δεύτερη πάσα. Στο 20΄ η Ριέκα θα έχει και άλλο δοκάρι καθώς οι Κροάτες έβγαλαν αντεπίθεση, ο Γκόργκον έπιασε σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ανέστη. Ένα πολύ καλό 20΄ λεπτό για την Ριέκα που δείχνει να πατά καλύτερα σε αυτά τα λεπτά. Ευκαιρία για την Ριέκα στο 25΄ πάλι από εκτέλεση κόρνερ, καθώς μετά από κεφαλιά του Ακόστι, η μπάλα λίγο άουτ. Στο 26΄ η Ριέκα θα κάνει το 0-2, καθώς μετά από κεφαλιά του Βράνιες προς τα πίσω, ο Γκοργκόν πήρε την μπάλα και με δυνατό σουτ νίκησε τον Ανέστη. Στο 29΄ ο Χιμένεθ θα κάνει την πρώτη του αλλαγή αλλάζοντας τον Γκάλο με τον Λιβάγια. Με αποτέλεσμα να αλλάξει και το σύστημα καθώς έγινε σε 4-4-1-1 η διάταξη της ΑΕΚ. Στο 40΄ νέα αδράνεια στην άμυνα της ΑΕΚ και ο Γκαβράνοβιτς μπήκε στην περιοχή, ο Ανέστης δεν βγήκε σωστά αλλά επιθετικός της Ριέκα δεν τελείωσε τη φάση και η μπάλα πέρασε κόρνερ. Στο 45΄ η ΑΕΚ θα έχει την πρώτη της ευκαιρία μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου, με τον Πρσκαλο να διώχνει με δυσκολία. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου η Ένωση θα μειώσει σε 1-2 με τον Αραούχο, ο οποίος μετά από σέντρα του Μπακάκη από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στα πόδια του και με εξαιρετική προβολή την έστειλε στα δίχτυα. Το ημίχρονο τελείωσε με την Ένωση να έχει κάκιστη εικόνα και ειδικά στα πρώτα 20΄ λεπτά κινδύνευσε ακόμα και με διασυρμό καθώς οι Κροάτες πέρα από τα γκολ είχε και δυο δοκάρια . Ωστόσο το γκολ του Αραούχο στις καθυστερήσεις δίνει ελπίδες αντεπίθεσης.
To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για την ΑΕΚ. Ωστόσο μπήκε πιο δυναμικά σε σχέση με αυτό του πρώτου ημιχρόνου έχοντας κινητικότητα. Στο 55΄ η Ένωση κάνει το 2-2 με τον Λάζαρο, καθώς ο Μπακασέτας εκτέλεσε ωραία το φάουλ ο Πρσαλκο βγήκε αλλά δεν έδιωξε σωστά και ο Λάζαρος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στην κενή εστία. Στο 62΄ ακυρώνεται γκολ του Αραούχο καθώς ο παίκτης πήρε την κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο βοηθός σφύριξε επιθετικό φάουλ στον Ζούτα. Στο 64΄νέα τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ. Μετά από μαγική ενέργεια του Αραούχο που έβγαλε στον Λιβάγια αυτός προσπάθησε να του ξανασπάσει την μπάλα όμως δεν την έκοψε καλά και πέρασε στο πλάι. Ο Κροάτης διαμαρτυρήθηκε και για πέναλτι από τον Πρσάλκο, όμως δεν φάνηκε να τον βρήκε. Στο 68΄ ο Κονέ κάνει το ντεμπούτο του παίρνοντας τη θέση του Γαλανόπουλου. Ενώ στο 85΄ ο Πατίτο θα πάρει την θέση του Λάζαρου. Η Ένωση ελέγχει το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο με την Ριέκα να μην έχει πλησιάσει το τέρμα του Ανέστη. Στο 87΄ τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ που έχει δοκάρι. Ο Αραούχο με διπλή προσπάθεια και τσίμπημα της μπάλα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο. Πραγματικά σπουδαία ευκαιρία για την Ένωση. Το ματς έληξε με την Ένωση να παίρνει την ισοπαλία και κρατά την πρόκριση στα χέρια της.
Με λίγα λόγια το πρώτο ημίχρονο ήταν καταστροφικό για την Ένωση, που δέχτηκε δυο γκολ και θα μπορούσε να δεχτεί και τον διασυρμό καθώς η Ριέκα ήταν πολύ καλή. Ωστόσο το γκολ του Αραούχο στις καθυστερείς του πρώτου ημιχρόνου και η είσοδος του Λιβάγια από το ημίωρο αλλάξαν τελείως την εικόνα. Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με το μαχαίρι στα δόντια κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Λάζαρο και αν ήταν πιο τυχερή θα μπορούσε να κάνει και την ολική ανατροπή καθώς το δεύτερο ημίχρονο έκανε ότι ήθελε. Ενώ η Ριέκα δεν κατάφερε να κάνει ούτε τελική στο δεύτερο ημίχρονο και αποκλείστηκε από την διοργάνωση. Η ΑΕΚ κυνηγάει δυο αποτελέσματα πλέον στην Αυστρία για να περάσει στην επόμενη φάση.

