Αρχική / Αρχική Σελίδα / Άγνοια πρωταθλητισμού σε μέγιστο βαθμό

Άγνοια πρωταθλητισμού σε μέγιστο βαθμό

Ό,τι ήταν να δούμε το είδαμε και πάλι στο ΟΑΚΑ… Τα συμπεράσματα δεν είναι μεμονωμένα αλλά αποτυπώνουν μια άκρως χαμένη χρονιά. 

Γράφει ο Βαλάντης Αλεξούδης

Πέρυσι, που ο κάθε οπαδός της ΑΕΚ κοιμόταν ήσυχος και περηφανευόταν δικαίως για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του, δεν μπορούσα να φανταστώ πως μια ομάδα που είναι πρωταθλήτρια φτάνει στην διάλυση όσων κατάφερε. Έμελλε όμως να το αντιληφθώ φέτος με την ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη. Δεν χρειάζεται να σταθούμε μόνο στο χθεσινό ματς για να το καταλάβουμε, αρκεί μια περίληψη της φετινής χρονιάς.

Δεν νοείται ομάδα που μια ποδοσφαιρική σεζόν πριν δεν είχε χάσει ούτε ένα ντέρμπι να φτάνει στο σημείο φέτος να μην έχει πάρει ούτε ένα τρίποντο στα δύσκολα ματς με τους παραδοσιακούς αντιπάλους. Δεν θα αναφερθώ καν στους χαμένους βαθμούς με τις υπόλοιπες ΄΄μικρότερες΄΄ ομάδες. Μια ΑΕΚ άνευρη, χωρίς πλάνο, χωρίς πάθος αλλά πάνω απ΄όλα… χωρίς να γνωρίζει την έννοια του πρωταθλητισμού.

Τι εννοώ με αυτό… Θα χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα το πιο πρόσφατο παιχνίδι. Η τακτική προσέγγιση και η ενδεκάδα που θα βλέπαμε στον αγωνιστικό χώρο ήταν γνωστή. 3-5-2 η επιλογή του συστήματος(ορθώς αφού έδειξε πως ταιριάζει) και η εντολή «βρείτε το Πόνσε με κάθε τρόπο» μπήκε σε λειτουργία. Αυτό όμως δυστυχώς μεταφράστηκε ως συνεχόμενες σέντρες που κουράζουν πρώτον τον επιθετικό και δεύτερον τον θεατή. Στα 90΄ το σκηνικό ήταν ίδιο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέρασε μπροστά στο σκορ με μια στατική φάση (μεγάλο πρόβλημα και φέτος για την Ένωση) και οι Κιτρινόμαυροι προσπαθούσαν να πετύχουν το γκολ.

Αντί όμως να το προσπαθούν με κάθε τρόπο το έκαναν με έναν και μόνο τρόπο. Με γεμίσματα μήπως πάρει μια καλή κεφαλιά ο Πόνσε, όπως και ευτυχώς έγινε. Αν αυτό επιχειρούταν για πέντε-έξι φορές δεν θα υπήρχε θέμα συζήτησης καθώς θα είχε στεφθεί με επιτυχία μετά και την επίτευξη του γκολ. Το θέμα είναι ότι αυτό συνεχίστηκε για όλο το παιχνίδι. Κάτι που δεν βγάζει λογική αφού το να προσπαθείς να ξεκλειδώσεις την άμυνα των Βαρέλα και Κρέσπο με σέντρες είναι σαν να πηγαίνεις σε πόλεμο με νεροπίστολα.

Εν ολίγοις δεν υπήρχε εναλλακτικό πλάνο. Αυτό από μόνο του δείχνει έλλειψη εμπειρίας σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό με αποτέλεσμα να την τραβάει προς τα κάτω. Άλλωστε δεν είναι άδικα στην τρίτη θέση η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Φέτος έχει πάρει αυτό που αξίζει και δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Σίγουρα, η επίτευξη πολλών γκολ απέναντι σε ΠΑΣ και Αστέρα είναι σημαντικό αλλά η ουσία είναι να αλλάξει η εικόνα ολοκληρωτικά και όχι μεμονωμένα.

ΥΓ: Δεν έχω πτυχίο προπονητικής απλά αναφέρω κάτι που είναι φανερό και στον πιο απλό θεατή

ΥΓ1: Η μη χρησιμοποίηση στο αρχικό σχήμα του Κριστίτσιτς δείχνει πως οι κινήσεις του Ουζουνίδη είναι με με γνώμονα το φόβο του ρίσκου

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Λάτσι: «Δυσκολεύτηκα να αφήσω την οικογένεια και τους δικούς μου»

Ο Ζίγκα Λατσί μίλησε για τα συγχαρητήρια μηνύματα μετά τον αγώνα. Ο στόπερ της ΑΕΚ …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com