Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ / Αλεξίου στο AEKPASSION: «Η εποχή της εσωστρέφειας και των εκβιασμών στην ΑΕΚ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί!» (Α΄ΜΕΡΟΣ)

Αλεξίου στο AEKPASSION: «Η εποχή της εσωστρέφειας και των εκβιασμών στην ΑΕΚ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί!» (Α΄ΜΕΡΟΣ)

Ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής και Β΄ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ μίλησε στον Κυριάκο Χήνα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, με θέματα αποκλειστικά και μόνο για την Ένωση!

Ο Αλέξης Αλεξίου μίλησε στο AEKPASSION για όλους και για όλα! Σε μια συνέντευξη-κόλαφο ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής και Β΄ Αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ ΑΕΚ μίλησε για πρώτη φορά τόσο ανοικτά και αναφέρθηκε στη Διοίκηση της Μάνας ΑΕΚ, τα λάθη που έχουν γίνει, τους «πολέμιους» της Ερασιτεχνικής, αλλά και τα νέα τμήματα που δημιουργούνται συνεχώς!

Συνέντευξη-Επιμέλεια: Κυριάκος Χήνας

Αναλυτικά όσα δήλωσε: (Α’ ΜΕΡΟΣ)

-Ας επιτραπεί να αρχίσουμε με ένα κοινό βίωμα το 2014, έξω από την αίθουσα της Επιτροπής που εξέταζε το φάκελο της μπασκετικής ΑΕΚ για να εγκρίνει τη συμμετοχή της στην Α1, ενώ είχε ανέβει αγωνιστικά. Θυμάμαι ότι αρχικά είπαν ότι δεν εγκρίνεται.

«Δεν είπαν ότι δεν εγκρίνεται αγαπητέ Κυριάκο. Είπαν ότι για να εγκριθεί, θα πρέπει να γίνουν κάποιες επιπρόσθετες διαδικασίες, λόγω των καταγγελιών που υπήρχαν από κάποια μέλη του Σωματείου στο Υπουργείο, που ζητούσαν να μην εγκριθεί η ΚΑΕ. Ξεπεράστηκαν και αυτές οι τρικλοποδιές όμως που μας έβαζαν κάποιοι που δήθεν κόπτονταν για το καλό της ΑΕΚ… Να θυμίσω ότι είναι οι ίδιοι που προσπάθησαν ακόμη και να πείσουν τον Αγγελόπουλο, να φύγει από την ΚΑΕ και να μην την αναλάβει…

Επίτρεψέ μου όμως να σε πάω λίγο πιο πίσω. Όταν παρακολουθούσες τις συνεδριάσεις των Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής, που αφορούσαν το μέλλον της ομάδας μπάσκετ μετά την αποτυχία της το 2012 να ανέβει στην Α1. Τότε που ελήφθη η μεγάλη απόφαση να εξυγιανθεί το μπάσκετ. Τότε που λίγοι το πιστέψαμε, λίγοι το παλέψαμε. Και ανεβάσαμε την ομάδα στην Α1 χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ η Ερασιτεχνική. Παρόλο που επί δύο χρόνια οι γνωστές Κασσάνδρες που πλέον έχουν μεταλλαχθεί σε εραστές του πληκτρολογίου και βιαστές της πραγματικότητας και της αλήθειας, φώναζαν ότι το σωματείο θα χρεωθεί και τι θα γίνει με τα χρέη που θα αφήσει το μπάσκετ κλπ.

Κι όμως και η ομάδα ανέβηκε και το Σωματείο δεν επιβαρύνθηκε ούτε με ένα ευρώ για την ομάδα μπάσκετ, ούτε για παίκτη, ούτε για ταξίδια, ούτε για μπάλες. Και κάποια λίγα που έμειναν να οφείλονται, εξοφλήθηκαν από μένα σιγά σιγά, χωρίς να επιβαρυνθεί το Σωματείο. Κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ ξανά άλλοτε, έτσι δεν είναι; Το γνωρίζεις αυτό. Και αφού η ομάδα ανέβηκε, έπρεπε να γίνει όλη η διαδικασία για τη σύσταση της ΚΑΕ. Δύο δύσκολοι καλοκαιρινοί μήνες του 2014, ξέρεις ότι τους πέρασα μόνος κυριολεκτικά στα γραφεία και στις υπηρεσίες, με πολύ πόλεμο από κάποιους μέσα από την ΑΕΚ, με μοναδικό σκοπό να μην εγκριθεί η σύσταση της νέας εταιρίας, ούτε από το ΓΕΜΗ, ούτε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Θυμάσαι τι μαθαίναμε, για τις καταγγελίες που ετοίμαζαν κάποιοι.

Τις είχα βρει μπροστά μου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, στην ΕΕΑ. Απίστευτα πράγματα. Λίγοι φίλοι στάθηκαν τότε στο πλάι μου. Ο μεγάλος Αεκτζής και Πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Ασλανίδης και οι Σταύρος Ξενοφωντίδης, Γιώργος Χήνας, Γιώργος Κατσαδήμας και Γιώργος Μπέργκοβιτς που είναι τα ιδρυτικά μέλη της ΚΑΕ ΑΕΚ. Και φυσικά ο Βασίλης ο Παναγιωτόπουλος που βοήθησε τα μέγιστα στα λογιστικά για την λύση κι εκκαθάριση της ΚΑΕ του Φιλίππου και για τη σύσταση της νέας ΚΑΕ, της σημερινής. Και αφού σε πείσμα όλων, που έλεγαν ότι δεν θα εγκριθεί η εταιρία, η εταιρία εγκρίθηκε και πήγαμε στην ΕΕΑ. Άλλες τρικλοποδιές εκεί. Με πολλή νομική δουλειά όμως και φυσικά με την κάλυψη της εγγυητικής από τον κ. Μελισσανίδη, άνοιξε ο δρόμος. Τους κατατροπώσαμε όλους, όλα αυτά τα ερπετά που τόλμησαν να βλάψουν την ΑΕΚ, που δεν ήθελαν την νέα ΚΑΕ, που ασφυκτιούν στην ιδέα πως η ΑΕΚ στο μπάσκετ ξαναφτιάχτηκε και ήδη είναι στα χέρια ενός μεγάλου ηγέτη και σαρώνει τους τίτλους».

-Συνεργάστηκες κατά την πρώτη προεδρία σου με ένα διοικητικό σχήμα που δεν αποδείχθηκε ομοιογενές και κυρίως λειτουργικό. Μετά τις περσινές εκλογές, υπάρχει σε κάθε επίπεδο πιο πρακτική δημιουργικότητα και πιο μεγάλη αποδοτικότητα.

«Στις εκλογές του 2013 προσπαθήσαμε να κατεβάσουμε ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο. Δυστυχώς όμως τότε πίστεψα σε κάποιους που δήθεν ήθελαν το καλό της ΑΕΚ και υπόσχονταν πολλά και διάφορα. Άλλος υποσχόταν γήπεδα και πληρωμές και άφησε δεκαπλάσια χρέη από αυτά που βρήκε, άλλος υποσχόταν ότι θα αναλάβει το ανδρικό βόλεϊ, και δεν αγόρασε ούτε ένα διαρκείας, γενικά πολλά φρου-φρου και αρώματα και από ουσία μηδέν.

Δυστυχώς για αυτούς, αποδείχθηκε ότι σκοπός τους ήταν να προσεγγίσουν συγκεκριμένα πρόσωπα, να κάνουν συγκεκριμένες γνωριμίες, να αποκομίσουν οφέλη. Αρκετά από τα πρόσωπα που τελικά εξελέγησαν, είχαν ιδιοτέλεια και προσωπικές επιδιώξεις. Γι αυτό και τελικά, όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να ικανοποιήσουν τα θέλω τους, κάποιοι πήδηξαν από το τρένο. Και επειδή δεν μπορούν ακόμη να χωνέψουν ότι έχασαν το φαίνεσθαι και τη λεζάντα, έχουν τον καημό τους τόσα χρόνια και ολισθαίνουν διαρκώς. Αυτοί και τα θλιβερά παρεάκια τους που δεν σέβονται τίποτα, που ζούσαν στον μικρόκοσμο που είχαν φτιάξει και ήθελαν την ΑΕΚ μικρή, απαξιωμένη και χειραγωγούμενη από αυτούς. Δεν τους κάνει αυτή η ΑΕΚ, δεν τους κάνει η ΑΕΚ που δεν χρωστάει, η ΑΕΚ που πρωταγωνιστεί παντού.

Ήθελαν μία ΑΕΚ μέσα στην κακομοιριά για να μπορούν να φαίνονται ως δήθεν επίδοξοι σωτήρες, ως φανφαρολόγοι μεγαλεπήβολων προτάσεων που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι αυτοί που δεν θέλουν την ΠΑΕ και την ΚΑΕ και την Ερασιτεχνική, όπως είναι σήμερα, είναι αυτοί και οι λιγοστοί φίλοι τους που κάνουν αγώνα ακόμη και τώρα για να μην γίνει το γήπεδο, είναι θλιβερά υποκείμενα μηδενικού αναστήματος, που κάθονται στα πληκτρολόγια και γράφουν, δυσφημούν και συκοφαντούν. Όμως η μακρά περίοδος χάριτος πέρασε πλέον και για αυτούς.

Εφεξής ο,τιδήποτε συκοφαντικό, θα οδηγείται στη δικαιοσύνη. Και θα γνωστοποιούνται και ονόματα. Χορτάσαμε από τους χαζούς, που θαρρούν ότι βρήκαν διέξοδο στο Facebook, για να πληκτρολογούν ό,τι ανοησία θέλουν και να συκοφαντούν όποιον θέλουν, νομίζοντας ότι θα μείνουν ατιμώρητοι. Η σημερινή διοίκηση είναι στιβαρή και σοβαρή και το έχει αποδείξει. Με έργα και μόνο με έργα. Το τι έχουμε καταφέρεις, το βλέπεις, το ζεις. Οργάνωση, δουλειά και πειθαρχία. Η πολιτική είναι αυτή. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, ή όποιος επιχειρεί να προτάξει προσωπικές επιδιώξεις ή να εκμεταλλευτεί το σωματείο για να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του δεν έχει θέση πλέον στην ομάδα. Η εποχή της εσωστρέφειας και των εκβιασμών έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί! Βλέπεις πώς λειτουργεί η Ερασιτεχνική, πως όλα πάνε ρολόι με τόσα πολλά αθλήματα πλέον.

Βλέπεις πως η Διοίκησή μας αποτελεί πόλο έλξης από ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν και να βοηθήσουν. Είτε είναι επιχειρηματίες, είτε είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι μέλη και φίλοι του Σωματείου που βοηθούν οικονομικά, είτε είναι έφοροι, στελέχη, γραμματείς που εργάζονται αφιλοκερδώς, είτε είναι διακεκριμένοι πρωταθλητές και προπονητές που διδάσκουν στις ακαδημίες μας. Όλοι αυτοί βοηθούν γιατί διαπιστώνουν την ηθική, τη διαφάνεια, την αξιοπρέπεια, τη φερεγγυότητα του Σωματείου μας. Για αυτό μας εμπιστεύονται και για αυτό συνδράμουν και για αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Αυτή η διοίκηση, αυτοί οι άνθρωποι που συνεργάζονται και επενδύουν στο Σωματείο, οι αθλητές μας, όλοι αυτοί αξίζουν και την προστασία μας».

-Πώς θα σχολίαζες τα κίνητρα μιας έντονης αρνητικότητας που αντιμετώπισε στην πρώτη φάση της προεδρίας σου; και πώς πέτυχες να τη μετατρέψεις σε θετικό πρόσημο;

«Η αρνητικότητα στην οποία αναφέρεσαι ήταν κατευθυνόμενα συκοφαντικά δημοσιεύματα κάποιων site ή blog που έχουν φτιάξει οι ίδιοι οι συκοφάντες ή στα οποία αρθρογραφούν οι ίδιοι και διαβάζονται από ελάχιστους. Συνεπώς αυτό που αποκαλείς αρνητικότητα, δεν ήταν παρά κάτι εντελώς περιορισμένο και κατευθυνόμενο από ταπεινά αίτια. Δεν λυπάμαι που η Διοίκησή μου και εγώ, τους κόψαμε την προβολή και δεν τους κάναμε τα προσωπικά τους χατίρια. Θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί ότι για εμάς η ΑΕΚ είναι πάνω από
πρόσωπα. Ούτε εγώ, ούτε τα υπόλοιπα μέλη μπήκαμε στην Διοίκηση της ΑΕΚ για να κάνουμε φιλίες ή να κάνουμε μπίζνες ή να βγάλουμε λεφτά.

Αντίθετα, εργαζόμαστε για το σωματείο, αφιλοκερδώς και πληρώνουμε από την τσέπη μας, άλλοι λίγα και άλλοι πολλά, δεν έχει σημασία, για να βοηθάμε όπου μπορούμε. Σημειωτέον όχι επειδή έχουμε υποχρέωση, αλλά επειδή αυτό θέλουμε, επειδή αγαπάμε την ΑΕΚ. Θα σου πω δύο παραδείγματα με δύο πολύ πρόσφατα περιστατικά σχετικά με αυτό που προσπαθεί κάποιος ή κάποιοι να προκαλέσει σε βάρος του Σωματείου.

Ένα site, ζήτησε από τον Μάνο Μακρή μία συνέντευξη και του έστειλε συγκεκριμένες ερωτήσεις έτοιμες να τις απαντήσει και ο Μακρής του έστειλε τις απαντήσεις. Στον εν λόγω δημοσιογράφο, λοιπόν, φαίνεται ότι δεν άρεσαν οι απαντήσεις που του έδωσε ο Μακρής. Μετά λοιπόν από τις απαντήσεις του Μακρή, ο δημοσιογράφος αυτός, έκανε σχόλια και ερωτήσεις, που ποτέ δεν γνωστοποίησε στον Μακρή, με σκοπό να τον εμφανίζει αναξιόπιστο ότι δήθεν λέει ψέματα και δεν απαντάει. Και μιλάμε για τον Μακρή, τον άνθρωπο που έχασε μια ολόκληρη περιουσία για την ΑΕΚ, τον άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομα του μόνο με επιτυχίες, τον μεγαλύτερο βολεϊκό παράγοντα στην ΑΕΚ μακράν και ίσως ένα από τους μεγαλύτερους γνώστες του βολεϊκού χώρου στην Ελλάδα.

Ένα δεύτερο παράδειγμα: Πριν λίγο καιρό ο προπονητής της ποδηλασίας Παναγιώτης Σκυλοδήμος μας γνωστοποίησε ότι λόγω φόρτου εργασίας του, δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του στο Σωματείο. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Ένας δημοσιογράφος λοιπόν, έκανε ολόκληρο θέμα και έθιξε υπολήψεις, συκοφάντησε κόσμο και δυσφήμισε το σωματείο μας, αναφέροντας ότι διαλύουμε την Ποδηλασία. Την επόμενη μέρα το πρωί έλαβα ένα μήνυμα από τον Σκυλοδήμο, που μου έλεγε ότι του έστειλαν αυτό το δημοσίευμα και μου ορκιζόταν ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτό, γιατί φοβήθηκε μην τυχόν νομίσω ότι αυτός είπε κάτι και με διέβαλε. Και μου συνέχισε λέγοντας ότι δεν κρύβεται τίποτα άλλο πίσω από την παραίτησή του, αλλά μόνο οι επαγγελματικοί του λόγοι. Του είπα βεβαίως ότι τον πίστεψα γιατί ξέρω το ποιόν του δημοσιογράφου. Την ίδια μέρα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο έφορος και μου είπε ότι πηγαίνει σε ένα ποινικολόγο για να υποβάλλει μήνυση. Από την προηγούμενη μέρα, ο Τεχνικός Διευθυντής ήταν έξαλλος.

Ξέρεις κάτι Κυριάκο; Δεν μπορούν να μένουν πλέον αναπάντητα τέτοια συκοφαντικά δημοσιεύματα. Και εμμένω στην λέξη «συκοφαντικά» γιατί όσα αναφέρονται είναι ψευδή και προσβάλλουν σκόπιμα το σωματείο. Και κυρίως δεν μπορεί οποιοσδήποτε επειδή δεν πέτυχε κάτι που προσδοκούσε, να εκβιάζει και να συκοφαντεί. Και πολύ περισσότερο να δυσφημεί το σωματείο. Ποιος θα πληρώσει τη ζημιά από αυτούς που θα φύγουν από την ποδηλασία επειδή κάποιος απερίσκεπτος ή κακόβουλος διαδίδει ότι διαλύεται; Ποιος θα πληρώσει τη ζημιά από τη μείωση των εγγραφών; Ποιος θα πληρώσει τη ζημιά από τη χορηγία που είχε κλειστεί και ενδέχεται να αποσύρει ο χορηγός επειδή κάποιος γράφει ό,τι του κατέβει;

Και το ίδιο site συνέχισε να κατηγορεί τη διοίκηση μας για δήθεν διάλυση της ποδηλασίας. Μιλάει για διάλυση ενός τμήματος της ΑΕΚ που από την 47η θέση έφθασε στην 6η και με το πρωτάθλημα Cyclocross στην 4η, που έχει ακαδημία πρότυπο, που σαρώνει στα μετάλλια σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, που στη θέση του προπονητή που παραιτήθηκε έφερε προπονητή εθνικής ομάδας, που έχει πρωταθλητή Ελλάδας και αθλητή στην Ολυμπιάδα. Ντροπή στους ψεύτες και τους συκοφάντες».

-Πλέον όμως την Ερασιτεχνική την έχεις φθάσει σε θετικό πρόσημο;

«Το θετικό πρόσημο έχει προκύψει από τη σκληρή δουλειά, την παροχή των υπηρεσιών και της εργασίας που ο καθένας μπορεί να προσφέρει και την οργάνωση. Τεχνοκρατική οργάνωση, διευθύνσεις που λειτουργούν
επαγγελματικά και τμήματα που λειτουργούν υπό καθεστώς κεντρικής διαχείρισης, όπως απαιτεί ο Νόμος. Και το αποτέλεσμα είναι το προφανές. Ακαδημίες πρότυπα, σπουδαίοι προπονητές, ομάδες παίδων, εφήβων, νέων,
κορασίδων, νεανίδων με μέλλον, δημιουργία αθλητών, προσέλκυση σημαντικών αθλητών στις μεγάλες ομάδες.

Προσέλκυση ρομαντικών ενωσιτών που ξέρουν που θα επενδυθεί κάθε ευρώ που βάζουν. Και μάλιστα το ίδιο ζητούμε να μας υποδείξουν πλέον και οι απλοί οπαδοί της ΑΕΚ, που από το υστέρημά τους, ενισχύουν το σωματείο μας. Κυρίως όμως θέλω να πω τούτο. Δεν κατάφερα μόνος μου κάτι. Το κατάφερα με τους ανθρώπους που νυχθημερόν αγωνίζονται για την ΑΕΚ, αλλά και με αυτούς που προσφέρουν αρκετές ώρες από τη μέρα τους για την ΑΕΚ.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Σταμάτη Παπασταμάτη για την πολλή καθημερινή δουλειά που προσφέρει στο Σωματείο αλλά και για τη μεγάλη οικονομική του συμβολή, ευχαριστώ τον Λευτέρη Αρχόντη, που τρέχει ακατάπαυστα. Ευχαριστώ τη Γεωργία που είναι η προσωποποίηση της οργάνωσης, της ευθύνης και της αμεσότητας, αλλά και τον Λάμπρο Μπέλεση, Άννα Σπαθή και Βασίλη Παναγιωτόπουλο που τρέχουν τα λογιστικά και φορολογικά θέματα, τον Γιώργο Κατσαδήμα με τη βοήθεια στα νομικά θέματα και γενικά τον καθένα που ασχολείται με τόσα ζητήματα αγωνιστικά, οργανωτικά, γηπεδικά, ανάπτυξης, ευχαριστώ γενικά τον κάθε σύμβουλο στο μέτρο που προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του, τον Μίμη τον Δεληγιάννη, τη Λένα, τη Νάντια, ακόμη και μη εκλεγμένους συμβούλους, όπως η Όλγα, ο Σταύρος, ο Κίμωνας, που βοηθούν όποτε τους ζητηθεί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως αξίζει στα κορίτσια των γραφείων την Πία, την Μαρίλια και τη Μαριάννα που καταφέρνουν να λειτουργούν με αρμονία και αποδοτικότητα τόσα αθλήματα με όλα τα ηλικιακά τους τμήματα, τις Ακαδημίες, τα Γυμναστήρια και το Εμπορικό μας τμήμα. Και βέβαια ένα διαρκές ευχαριστώ στον Κώστα Μαρινάκη, που είναι από την αρχή της αναδημιουργίας του φούτσαλ στην ομάδα, αλλά και στον Πάνο Μιχαλόπουλο και τον Γιώργο Κιρμίζογλου για το θαύμα του πόλο. Φυσικά δεν μπορώ να παραλείψω το μεγάλο ευχαριστώ στον Ηλία Χατσίκα που μέσα σε λίγες ημέρες έχει δικαιώσει στο υπερπολλαπλάσιο την επιλογή μας».

-Προηγουμένως είπες ότι στο Σωματείο δεν βάζετε λεφτά γιατί έχετε υποχρέωση, αλλά επειδή το θέλετε κι επειδή αγαπάτε την ΑΕΚ. Τι ακριβώς θέλεις να πεις με αυτό;

«Στα ερασιτεχνικά σωματεία Κυριάκο, η κάθε διοίκηση εκλέγεται για να διαχειριστεί τα έσοδα του σωματείου με τρόπο που να λειτουργεί το σωματείο και τα τμήματά του. Τα έσοδα του Σωματείου είναι πολύ συγκεκριμένα, τα έσοδα από την ΠΑΕ και την ΚΑΕ, τα έσοδα από τις συνδρομές των μελών, τα έσοδα από τις χορηγίες και την οικονομική ενίσχυση. Πόσα πιστεύεις ότι είναι αυτά; Όλα μαζί δεν υπερβαίνουν τις 300.000 στις καλές εποχές με γεμάτα τα γήπεδα και με χρήμα στην αγορά. Για αυτό πετύχαμε να κάνουμε θεσμό την ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΟΥ, ώστε να αυξηθούν λίγο τα έσοδα της Ερασιτεχνικής.

Και πάλι όμως ξέρεις πόσα ήταν τα έσοδα από την Κάρτα Φίλου πέρσι; Ούτε 300.000. Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο μεγάλη προσπάθεια κάνουμε. Η Διοίκηση του Σωματείου οφείλει να κάνει χρηστή διαχείριση και όχι χρηματοδότηση. Εμείς τα κάνουμε και τα δύο. Και ψάχνουμε συνεχώς ανθρώπους για να βοηθήσουν οικονομικά. Και τους βρίσκουμε γιατί διαπιστώνουν την φερεγγυότητα μας και την φερεγγυότητα του Σωματείου. Και βοηθούν. Όμως αυτό δεν είναι λύση. Δεν μπορεί να υπάρχουν πάντα κάποιοι λίγοι άνθρωποι να πληρώνουν για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ από την τσέπη τους σε σημείο που να απειλείται η οικονομική υγεία της δουλειάς τους ή της οικογένειάς τους. Κάποια στιγμή αυτό μπορεί να σταματήσει.

Για αυτό πρέπει να αντιληφθεί ο κόσμος ότι την Ερασιτεχνική που θέλει, θα την καθορίζει ο ίδιος. Είναι δυνατό να μην βρεθούν 1.000 αεκτζήδες να πάρουν το πακέτο των διαρκείας των 90 ευρώ; Είναι δυνατό να μην υπάρχουν 50.000 ΑΕΚτζήδες να πάρουν από μία κάρτα φίλου των 10 ευρώ; Ας δώσουν αυτή τη βοήθεια και θα δεις πόσο περισσότερο θα εκτοξευθούν τα τμήματα όλα. Ξέρεις ότι υπάρχει κόσμος που γκρινιάζει για τα 10 ευρώ της Κάρτας Φίλου; Ότι υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα ερασιτεχνικά; Δεν είναι θέμα ερασιτεχνικών. Είναι συνεισφορά στη Μάνα ΑΕΚ. Δεν μπορεί να είσαι ΑΕΚτζής και να μην σε ενδιαφέρει η Μάνα ΑΕΚ.

Κάποιοι λένε τι γίνονται τόσα λεφτά, που πάνε. Να σου πω που πάνε. Πάνε στα ενοίκια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, γιατί εμείς δεν παίρνουμε τίποτα τσάμπα και δεν έχουμε κανένα γήπεδο δωρεάν σε κανένα άθλημα. Ξέρεις ότι μόνο για ενοίκια για αγωνιστικούς χώρους και αθλητικές εγκαταστάσεις για προπονήσεις και αγώνες, πληρώνουμε κοντά στα 15.000 ευρώ το μήνα; Επίσης τα έσοδα πηγαίνουν στις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων και των αθλητών, στα ταξίδια τους, στις διαμονές τους. Δηλαδή πως ταξιδεύουν τα τμήματα; Ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και δεν μιλάω μόνο για τα ομαδικά αθλήματα σε άνδρες και γυναίκες που είναι η βιτρίνα.

Μιλάω για όλα τα τμήματα, τα ατομικά, τα λιγότερο δημοφιλή. Μιλάω για το πινγκ πονγκ σε άνδρες και γυναίκες, για τους παίδες και τους εφήβους και τις νεάνιδες και τις κορασίδες στα ομαδικά, για τις αποστολές του στίβου, του ράγκμπι, της ξιφασκίας, της πυγμαχίας, για όλα τα αθλήματα. Τσάμπα δεν γίνεται τίποτα. Αν φυσικά υπολογίσεις και αμοιβές και οδοιπορικά προπονητών και αθλητών, καταλαβαίνεις. Σε τι λοιπόν να πρωτοπάνε τα έσοδα από την Κάρτα Φίλου; Ή μήπως είχαμε καμία βοήθεια από τα διαρκείας; Ολόκληρη dream team χάντμπολ και πουλήθηκαν περίπου 40 διαρκείας…

Επίσης, παλιότερα, οι Ομοσπονδίες βοηθούσαν οικονομικά. Τώρα ούτε ευρώ. Εμείς λοιπόν, σε πείσμα όλων των παραπάνω, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι έχουν αλλάξει πολλά, ότι όλα είναι υγιή και διάφανα και ότι και το κάθε ένα ευρώ του καθενός που πηγαίνει στο Σωματείο μας κάνει να αγωνιζόμαστε περισσότερο για να πιάσει 1.000% τόπο η συνεισφορά του. Αποφασίσαμε να ταχθούμε στο Σωματείο γιατί χαιρόμαστε να βλέπουμε γενιές ΑΕΚόπουλων να αγωνίζονται με το δικέφαλο στο στήθος σε όλα τα αθλήματα. Ήρθε πλέον η ώρα να πάρει επιτέλους και μια ξεκάθαρη θέση ο κόσμος αν το θέλει αυτό. Η ξεκάθαρη θέση είναι ΟΛΟΙ ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΟΥ. Και διαρκείας σε χάντμπολ, σε πόλο, σε βόλεϊ, σε φούτσαλ».

-Η δημιουργία πολλών νέων τμημάτων θεωρείται από κάποιους ότι επιβαρύνει
την ήδη δυσχερή οικονομική κατάσταση του Σωματείου.

«Η γνώση και η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει, μας προφυλάσσει από τέτοια λάθη. Κατ’ αρχήν πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος της ΑΕΚ, πως όποια κίνηση γίνεται, γίνεται τεχνοκρατικά, κατόπιν οικονομοτεχνικής μελέτης και αγωνιστικού σχεδιασμού και μάλιστα με συνυπολογισμό επισφαλειών. Αυτό το κάνουμε γενικά για όλη την ετήσια λειτουργία του Σωματείου, που περιλαμβάνει όλα τα διοικητικά και αθλητικά του τμήματα.

Κανένα νέο τμήμα δεν έχει επιβαρύνει τη λειτουργία άλλων τμημάτων. Όλα λειτουργούν με τέτοιο σχεδιασμό, ώστε σε πρώτη φάση να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους και ακολούθως να μπορούν να εισφέρουν και κάποια οικονομικά οφέλη στην ερασιτεχνική και κυρίως για να βγάλουμε αθλητές που θα εκπροσωπούν το σωματείο και θα φορούν τη φανέλα του με το Δικέφαλο Αετό στο στήθος. Το μόνο λοιπόν που κάναμε είναι να φτιάξουμε τρία σύγχρονα γυμναστήρια και ένα εντευκτήριο για την ΑΕΚ, για να μπορούν να στεγαστούν η γυμναστική μας, τα μαχητικά και δυναμικά μας αθλήματα, όπως η πυγμαχία, το Muay Thai, το Kick Boxing, το καράτε, το ΜΜΑ, η άρση βαρών και το πάουερ λίφτινγκ, η πάλη αλλά και το σκάκι μας. Αυτή ήταν η επένδυσή μας, και για να γίνουν όλα αυτά, κάποια μέλη και φίλοι της ΑΕΚ, συνέβαλλαν με χρήματα και εργασία.

Γνωρίζετε ότι επί τόσα χρόνια, η ΑΕΚ με ένα τόσο μεγάλο όνομα, έχει το θλιβερό προνόμιο να μην έχει έσοδα από τις Ακαδημίες της; Αυτό θέλουμε να το διορθώσουμε. Από την ανάπτυξη των Ακαδημιών, μπορεί το Σωματείο να έχει και οικονομική αυτοτέλεια και να επενδύσει στους αθλητές του, και φυσικά να δημιουργήσει νέες γενιές Ενωσιτών που θα έχουν γαλουγηθεί με την ιστορία και τις αξίες τη ΑΕΚ, θα νιώθουν ύψιστη τιμή να φοράνε τη φανέλα με το Δικέφαλο και θα αποτελούν μέρος της μεγάλης φίλαθλης βάσης που θα παρακολουθεί τους αγώνες όλων των ομάδων μας, από ποδόσφαιρο και μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ και πόλο μέχρι ξιφασκία και ποδηλασία και καράτε και γυμναστική».

-Γιατί υπογραμμίζεις συνεχώς ότι το νέο γήπεδο θα είναι σωτήρια διέξοδος για το
Σωματείο; 

«Γιατί το νέο γήπεδο είναι ο φάρος της αναγέννησης, το σημείο κατατεθέν του Σωματείου, της ιστορίας μας, των ριζών μας. Είναι το σύγχρονο σύμβολο της βυζαντινής αυτοκρατορίας στην Ελλάδα, το μνημείο φόρου τιμής στους προγόνους μας. Είναι ο πόλος έλξης χιλιάδων οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και φίλων του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού και του πολιτισμού που με μόνη την επίσκεψή τους σε αυτό και στα μουσεία του, θα γίνουν ΑΕΚ. Είναι το σπίτι μας, το κάστρο των επιτυχιών μας, η εγκαθίδρυση της ΑΕΚ στην κορυφή. Όλα αυτά από μόνα τους αρκούν να σου αιτιολογήσουν την έννοια της σωτήριας διεξόδου για το Σωματείο. Πέραν αυτού όμως, και οικονομικά τα οφέλη για το Σωματείο θα είναι μεγάλα, αφού τα έσοδα θα είναι μεγαλύτερα και ο κόσμος θα γεμίζει το γήπεδο αδιάλειπτα».

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ανέβει στον «αέρα» του AEKPASSION και το 2ο μέρος της μαραθώνιας συνέντευξης του Αλέξη Αλεξίου. Μείνετε συντονισμένοι, το υπόλοιπο της συνέντευξης κρύβει πολλά και ενδιαφέροντα ερωτήματα που, φυσικά, έχουν απαντηθεί αναλυτικά από τον πλέον αρμόδιο, τον Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής και Β΄ Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ!

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Η κοπή πίτας της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ (vid)

Ολοκληρώθηκε η κοπή πίτας για το 2021 από την Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ στα …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com