Αρχική / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Αλεξίου στο AEKPASSION: «Στηρίζουμε όλοι την Ερασιτεχνική με την ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΟΥ ΑΕΚ»! (Β΄ΜΕΡΟΣ)

Αλεξίου στο AEKPASSION: «Στηρίζουμε όλοι την Ερασιτεχνική με την ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΟΥ ΑΕΚ»! (Β΄ΜΕΡΟΣ)

Έκκληση στον κόσμο για αγορά ΚΑΡΤΑΣ ΦΙΛΟΥ κάνει μέσω του AEKPASSION ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής και Β΄ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ γίνεται αναφορά και σε άλλα «καυτά» θέματα που αφορούν την «Αγιά-Σοφιά» και την Μάνα ΑΕΚ!

Ο Αλέξης Αλεξίου μίλησε στο AEKPASSION και τον Κυριάκο Χήνα για την γιγαντιαία προσπάθεια που γίνεται στην Ερασιτεχνική, την συνεχή ανάπτυξη όλων των τμημάτων, λύνει κάθε απορία για την πορεία του βόλεϊ, ενώ ξεκαθαρίζει για μια ακόμη φορά σε ποιον θα ανήκει το νέο «παλάτι» του συλλόγου στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Συνέντευξη-Επιμέλεια: Κυριάκος Χήνας

Αναλυτικά όσα δήλωσε (Β΄ ΜΕΡΟΣ):

-Επειδή αμφιλέγεται στη σκέψη κάποιων, σε ποιον ανήκει η «Αγιά-Σοφιά»;

«Δεν υπάρχει ούτε αμφιβολία, ούτε αποτελεί αντικείμενο συζήτησης ή έρευνας. Η “Αγιά-Σοφιά” ανήκει στο Σωματείο! Αυτό ήταν εξαρχής ξεκάθαρο, αυτό το βροντοφώναξε μέσα από την καρδιά του ο ηγέτης μας ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν να σπείρουν φήμες ψευδείς και να πανικοβάλλουν τον κόσμο.

Αυτοί οι κάποιοι στους οποίους αναφέρεσαι είναι οι ίδιοι που σκόπιμα διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και συκοφαντίες για ο,τιδήποτε και τους γνωρίζεις πολύ καλά ένα προς έναν. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου δεν αλλάζει, ούτε στο ένα χιλιοστό. Παραμένει αυτό που ήταν όσο το “Νίκος Γκούμας” έστεκε ακόμη στα ιερά χώματα. Εκεί που έχει ήδη ανεγερθεί η “Αγιά-Σοφιά”»!

-Πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα για να στηρίξει ο κόσμος οικονομικά το Σωματείο;

«Τι άλλο πρέπει να δει ο ΑΕΚτζής για να βοηθήσει την Ερασιτεχνική; Είμαστε το μοναδικό σωματείο στην Ελλάδα που θα έχει στη νέα σεζόν εκπροσώπηση σε όλα τα ομαδικά αθλήματα στην Πρώτη Κατηγορία. Έχουμε δημιουργήσει ίσως το πλέον αξιόπιστο σωματείο στην Ελλάδα, σε περιόδους που δεν υπάρχει καμία οικονομική στήριξη από την πολιτεία και τις ομοσπονδίες, ούτε ρέουν εκατομμύρια από την ΠΑΕ ή την ΚΑΕ, που στα περισσότερα παιχνίδια τους έχουν παθητικές εκκαθαρίσεις.

Προσπαθούμε πολύ όσοι αγαπούμε την ΑΕΚ, όσοι αγαπούμε τους αθλητές μας που φοράνε το δικέφαλο, είτε είναι αγόρια, είτε κορίτσια, είτε μικρά είτε ενήλικοι, είτε αγωνίζονται στο ποδόσφαιρο, είτε στο πόλο, είτε στο ράγκμπι, είτε ξιφασκία, είτε στο πινγκ πονγκ. Θέλουμε λοιπόν τη βοήθεια του κόσμου για αυτά τα παιδιά. Να αγοράσουν όλοι μία κάρτα φίλου, κοστίζει 10 ευρώ. 80 λεπτά το μήνα θα διαθέσει κάποιος για να βοηθήσει το σωματείο της καρδιάς του. Αυτό είναι το ποσό. Μόλις 80 λεπτά το μήνα. Πραγματικά πιστεύω ότι η αγορά αυτής της Κάρτας Φίλου με μόλις 10 ευρώ ως ενίσχυση της Ερασιτεχνικής πρέπει να είναι μια ιερή υποχρέωση του κάθε ΑΕΚτζή.

Η Ερασιτεχνική για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και για να έχει την παρουσία αυτή που έχει σε όλα τα αθλήματα, πρέπει να έχει έσοδα πάνω από 2.000.000 ευρώ κάθε χρόνο. Πόσα μπορούμε να βάζουμε εμείς που είμαστε διοίκηση κάθε χρόνο; Ποιος άλλος το κάνει; Θέλουμε βοήθεια. Δεν υπάρχουν δηλαδή 100.000 ΑΕΚτζήδες σε όλη την υφήλιο να πάρουν την ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΟΥ; Να ενισχύσουν; Όλοι μας θέλουμε τις επιτυχίες, αλλά δυστυχώς πλέον κανένας αθλητής ή προπονητής δεν έρχεται χωρίς κάποια χρήματα, χωρίς τα οδοιπορικά του.

Αναλογιστείτε ότι φέτος μάλλον δεν θα έχουμε έσοδα από την ΠΑΕ λόγω της πανδημίας. Λάβετε υπόψη σας ότι από τον Μάρτιο κόπηκαν και τα όποια έσοδα από τι Ακαδημίες, από χορηγούς. Εμείς δεν μπορούμε να στερήσουμε από νέα παιδιά, από αγόρια και κορίτσια να φορέσουν τη φανέλα με το δικέφαλο, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να διατηρήσουμε τα αθλήματα όλα σε λειτουργία.

Ας σκεφτούν όμως όλοι, πόσο διαφορετικά και πόσο πιο ενισχυμένα θα είναι όλα τα αθλήματα, αν βρεθούν κάποια έσοδα να γίνουν κάποιες μεταγραφές ακόμη στο χάντμπολ, στο βόλεϊ, στο πόλο, στο στίβο, στο φούτσαλ, στην ξιφασκία, στο πινγκ πονγκ. Πόσο θα βοηθηθεί το σωματείο στα έξοδα για τις συμμετοχές στα ταξίδια για τους αγώνες, στα παράβολα, σε όλα. Κάρτα Φίλου λοιπόν, αλλά και διαρκείας. Η ΑΕΚ είναι η ιστορία της και ο κόσμος της. Και ο κόσμος της πρέπει να δίνει το «παρών» και να το δείχνει έμπρακτα με την αγορά μίας ΚΑΡΤΑΣ ΦΙΛΟΥ. Μόλις 10 ευρώ το χρόνο για την Μάνα ΑΕΚ!».

-Κατά την αγωνιστική χρονιά που έληξε απότομα, ποια κρίνεις ότι ήταν τα μεγαλύτερα αγωνιστικά και λοιπά επιτεύγματα του Σωματείου;

«Στη χρονιά που έληξε είχαμε στόχους να πρωταγωνιστήσουμε παντού. Σε όλα μας τα αθλήματα. Και το καταφέραμε. Απλώς θεωρώ ότι αν συνεχίζονταν οι αγώνες σε όλα τα αθλήματα, θα κάναμε νταμπλ στο χάντμπολ, ίσως να παίζαμε τελικό και ίσως και παίρναμε και το Challenge Cup, θα παίρναμε τέσσερις τίτλους
στο φούτσαλ, θα κάναμε νταμπλ σε άνδρες γυναίκες στην ξιφασκία, γενικά θα πηγαίναμε παντού πολύ καλά.

Τα μεγάλα επιτεύγματα όμως δεν είναι μόνο τα αγωνιστικά. Είναι η εξυγίανση. Δεν μεταφέρουμε χρέη από χρονιά σε χρονιά. Και παράλληλα εξοφλούμε παλιές οφειλές. Και μάλιστα οφειλές σχεδόν εικοσαετίας και δεν
εννοώ μόνο προς παλιούς αθλητές και προπονητές που είχαν μείνει απλήρωτοι. Ξέρετε ότι εξοφλήσαμε οφειλές 12ετίας στο ΟΑΚΑ; Ξέρετε ότι πληρώνουμε τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί με δικαστικές αποφάσεις και είναι πάνω από 220.000 ευρώ; Είναι οι χώροι άθλησης που φτιάχνουμε. Φτιάχνουμε γυμναστήρια, σκοπευτήρια,
εντευκτήρια. Για δείτε τι έχουμε κάνει. Δύο γυμναστήρια για μαχητικά και τα δυναμικά αθλήματα, εντευκτήριο για το σκάκι, προπονητήριο τοξοβολίας κλειστού χώρου, αίθουσα προβολής βίντεο για χάντμπολ και βόλεϊ και τώρα ετοιμάζουμε και αίθουσα για το άθλημα της Γυμναστικής, αλλά και τρίτο προπονητήριο για το Tae-Kwon-Do και άλλα μαχητικά σπορ. Και έπεται συνέχεια…

Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Σωματείο μπήκε σε διεθνή fora, συνεργάστηκε με Συλλόγους του εξωτερικού, συμμετείχε σε προγράμματα Erasmus+ και Horizon και κατέθεσε προτάσεις για την ένταξη των προσφύγων μέσω του αθλητισμού και την επαγγελματική ενσωμάτωσή τους, την εκπαίδευση παλαιμάχων αθλητών, την ενίσχυση του τουρισμού μέσω του αθλητισμού, την κατασκευή καινοτόμου τόξου για γυναίκες με ειδικές ανάγκες…

Για όλα αυτά είναι αναγκαία η βοήθεια του κόσμου. Με μόλις 10 ευρώ, θα συνεχίσω να το επαναλαμβάνω, συμμετέχει ο κόσμος στη δημιουργία ενός σωματείου πρότυπου για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην Ελλάδα. Φυσικά είναι και η απόκτηση ισχυρής φωνής της ΑΕΚ στις Ομοσπονδίες στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Η ΑΕΚ δεν είναι πια το αποπαίδι του ερασιτεχνικού αθλητισμού, εκφράζει θέσεις τεκμηριωμένες, έχει άποψη, έχει προτάσεις. Και σχεδόν πάντα έχει δίκιο».

-Πράγματι τέτοια έξαρση δημιουργίας δεν είχαμε δει ποτέ στην Ερασιτεχνική. Πράγματι πολύ πρωτοποριακά ακούγονται όλα αυτά. Έτσι κάπως καινοτόμα, προσπάθησε να ενεργήσει η ΑΕΚ και πέρσι στην ΕΣΑΠ, αλλά τελικά δεν εισακούστηκαν οι απόψεις της και οι προτάσεις της και τελικά η ομάδα βόλεϊ ανδρών δεν κατέβηκε στο Πρωτάθλημα.

«Κατ’ αρχήν να σου ξεκαθαρίσω ότι η ΕΣΑΠ δεν είναι η Ομοσπονδία του βόλεϊ, αλλά ένας Συνεταιρισμός που λειτουργεί δήθεν ως επαγγελματική λίγκα του βόλεϊ ανδρών. Διοργανώνει επαγγελματικό πρωτάθλημα όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ από την Σούπερ Λίγκα και τον ΕΣΑΚΕ. Οι ομάδες λοιπόν είναι επαγγελματικές. Εμείς πέρσι τους λέγαμε τα αυτονόητα, ότι δεν μπορεί να υποχρεώνετε ένα ερασιτεχνικό σωματείο να διατηρεί επαγγελματική ομάδα και να την χρηματοδοτεί και ουσιαστικά να διαλύεται ένα σωματείο για να ζει μια επαγγελματική ομάδα.

Ζητήσαμε λοιπόν να γίνουν οι επαγγελματικοί φορείς, οι εταιρίες, όπως στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ και να ξέρουν οι επενδυτές και οι χρηματοδότες τι έχουν να αντιμετωπίσουν και πώς να επενδύσουν. Ζητήσαμε, αφού είναι επαγγελματική η Λίγκα να μπορεί κάθε ομάδα να διαχειρίζεται τα έσοδα της από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Μας είπαν ότι αυτό δεν το επιτρέπουν και ότι θα μας δώσουν αυτό που κρίνουν αυτοί, και ότι αν δεν αποδεχθούμε αυτόν το «ληστρικό» όρο, θα μας αποβάλλουν. Προτείναμε ένα σωρό θέσεις για την εξυγίανση του επαγγελματικού βόλεϊ, αλλά τότε κάποιοι βολεύονταν να κάνουν ένα πρωτάθλημα όπως όπως και άσε την ΑΕΚ να φωνάζει.

Καταγγείλαμε διάφορα, αλλά απάντηση δεν πήραμε, ούτε στα γραπτά μας αιτήματα. Και αποφασίσαμε να μη συμμετάσχουμε σε αυτό που καταγγέλλουμε ως παράνομο και ως εντελώς απαξιωμένο. Ομάδες φτιάχτηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, άλλες ομάδες υποχρεώθηκαν να συμμετέχουν για να μην γίνει πρωτάθλημα με 8 ομάδες, κι ας ήταν το μέλλον τους προδιαγεγραμμένο. Άλλες κατέβηκαν με την ελπίδα ότι θα τους χρηματοδοτήσουν οι Δήμοι των περιοχών τους. Πρωτάθλημα επαγγελματικών ομάδων είναι αυτό ή πρωτάθλημα επαιτείας;

Ως Διοίκηση της ΑΕΚ, κάναμε το αυτονόητο, προστατεύσαμε το Σωματείο και δεν επιλέξαμε να συμμετέχουμε σε μια κακοστημένη παράσταση για πολύ λίγους. Αυτό δεν ήταν ούτε αθλητισμός, ούτε επαγγελματικό πρωτάθλημα. Κι αν νομίζετε ότι υπερβάλλω, σας παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από την ανακοίνωση της Ελπίδας Αμπελοκήπων, σχετικά με κάποια λίγα πράγματα που διαπίστωσε: Παλεύοντας Αύγουστο μήνα να φτιάξουμε γήπεδο στο οποίο γίναμε τελικά επαίτες για να πάρουμε ώρες προπόνησης, καταλάβαμε ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ακολουθήσαμε όλες τις επιταγές της προκήρυξης της Volley League, η οποία δεν τηρήθηκε σε τίποτα (αναβολή έναρξης πρωταθλήματος, λανθασμένος προϋπολογισμός, όλο ψέματα και ανεφάρμοστα σχέδια), ανακαλύψαμε ότι ο «συνεταιρισμός» έχει την άποψη «ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ», μάθαμε επίσης ότι μία ομάδα μπορεί να πάρει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και να κάνει μεταγραφές ξένων αθλητών παρότι κατά δήλωση του προέδρου της έχει ακάλυπτες οφειλές…

Και αφού μ’ αυτά και μ’ αυτά «ξεφύτρωσαν» τρεις ομάδες, επιτέλους ξεκινήσαμε. Ήδη από τη 2η αγωνιστική, στην πρώτη παρουσία μας στο γήπεδό μας, καταλάβαμε πού μπλέξαμε. Παρουσία του προέδρου της Λίγκας έγινε «ντου» οπαδών της αντίπαλης ομάδας και στο αίτημά μας να διακοπεί το παιχνίδι για να αποκατασταθεί η τάξη, η απάντηση των αρμοδίων ήταν… «Α1 θέλατε»!

Σε άλλη περίπτωση, αντιμετωπίσαμε αθλητή να παίζει με την παλιά του ομάδα παρότι είχε ήδη μεταγραφεί σε άλλο σύλλογο και σε σχετική επισήμανσή μας η απάντηση ήταν «τι ψάχνετε τώρα»… Η ΑΕΚ επέδειξε εντιμότητα και ευθύτητα και απέναντι στη Λίγκα και απέναντι στον Ελληνικό Αθλητισμό και απέναντι στην κοινωνία του βόλεϊ. Και αυτό από την πλειοψηφία που βλέπει τον αθλητισμό με αγάπη και ρομαντισμό, εκτιμήθηκε δεόντως. Από τη μειοψηφία που έλκει οφέλη από τη διατήρηση μιας κατάστασης σήψης, αποδοκιμάστηκε. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για την εξυγίανση του ανδρικού βόλεϊ, μας λυπεί η κατάσταση απαξίωσης στην οποία έχει περιέλθει και παρακολουθούμε τις εξελίξεις ελπίζοντας στην ανασύσταση του αθλήματος του ανδρικού βόλεϊ γενικά. Αναλόγως θα δράσουμε και ως Σωματείο. Παράλληλα, συνεχίζουμε να καλύπτουμε παλιές οφειλές, που μας έχουν κληροδοτηθεί από παλιά».

-Δηλαδή το ανδρικό βόλεϊ δεν το διαλύσατε όπως σας κατηγορούν κάποιοι;

«Αγαπητέ Κυριάκο, η Διοίκησή μας δεν διαλύει τμήματα, δημιουργεί, αυξάνει, εξυγιαίνει. Το ανδρικό βόλεϊ υπάρχει και θα υπάρχει. Για αυτό και λειτουργούν οι Ακαδημίες, τα τμήματα Υποδομών, οι ομάδες παίδων, εφήβων, νέων. Πέρσι δεν κατεβάσαμε ανδρική ομάδα, αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα ανδρών καταργήθηκε,
ούτε ότι διαλύθηκε το ανδρικό βόλεϊ της ΑΕΚ, πολύ δε περισσότερο το βόλεϊ της ΑΕΚ.

Με τους Αντιπροέδρους Σταμάτη Παπασταμάτη, Λευτέρη Αρχόντη και Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Κατσαδήμα και τον Ειδικό Γραμματέα Ανδρέα Παπασταμάτη, έχουμε σταθμίσει τα πράγματα και αναμένουμε τις εξελίξεις, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι το βόλεϊ ανδρών βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς, είναι επαγγελματικό. Ο φορέας του δεν μπορεί να είναι η Ερασιτεχνική ΑΕΚ και ο Νόμος απαγορεύει τη χρηματοδότησή του από το ερασιτεχνικό σωματείο.

Όπως και να ‘χει πάντως, να είναι σίγουροι όλοι ότι η Διοίκηση αυτή μόνο το καλύτερο κάνει για την ΑΕΚ. Το βόλεϊ ανδρών θα συμμετάσχει στην Pre League με σκοπό να δημιουργήσει και στο ανδρικό βόλεϊ, ό,τι έχει δημιουργήσει και στα υπόλοιπα τμήματα. Τις βάσεις για μια υγιή ομάδα, με αθλητές ταλαντούχους, στους οποίους μπορεί να ξεκινήσει να κτίζεται το μέλλον τη ΑΕΚ, με διάθεση για διάκριση, με αγάπη και σεβασμό στο έμβλημα και με αίσθημα δέους και ευθύνης για τη φανέλα που φορούν».

-Κατά την επόμενη αγωνιστική χρονιά, ποιοι είναι οι κυριότεροι στόχοι, με την
επιφύλαξη των υγειονομικών μέτρων;

«Υγεία, υγεία και υγεία. Για τους αθλητές, τις οικογένειές τους και τον κόσμο. Και εφόσον όλοι έχουμε την υγεία μας, τα γήπεδα θα ξαναγεμίσουν και οι ομάδες μας και οι αθλητές μας σε όλα τα αθλήματα θα τιμήσουν ξανά το Σωματείο μας και θα γεμίσουν όλους με υπερηφάνεια. Η πορεία για την κατάκτηση της κορυφής του Ελληνικού αθλητισμού δεν μπορεί να ανακοπεί ούτε από πανδημίες. Μπορεί τέτοια δυσάρεστα γεγονότα να καθυστερούν λίγο την εξέλιξη της ανοδικής πορείας, αλλά δεν είναι ικανά να την ανακόψουν…».

-Κάποιο μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ;

«Ρίξτε λίγο το βλέμμα σας στη Μάνα ΑΕΚ, αγαπήστε την Ερασιτεχνική ΑΕΚ! Δείτε στα πρόσωπα των μικρών παιδιών, των ερασιτεχνών αγοριών, κοριτσιών, ανδρών και γυναικών τη χαρά που νιώθουν όταν φορούν τη φανέλα με το έμβλημα του δικέφαλου αετού. Δείτε τη λάμψη στα μάτια τους όταν αγωνίζονται για την ομάδα της ΑΕΚ, ακούστε τους πανηγυρισμούς τους στις επιτυχίες της ΑΕΚ και φέρτε τον εαυτό σας στη θέση τους. Αισθανθείτε αυτήν την ανατριχίλα και αυτό το δέος και βοηθήστε την προσπάθειά τους. Αγκαλιάστε τις προσπάθειες όλων μας. Μπείτε στο aek.gr και δείτε τους τρόπους. Ενισχύστε με το ποσό που μπορείτε, αγοράστε την Κάρτα Φίλου, αγοράστε ένα διαρκείας σε κάποιο άθλημα…».

Σχετικά με Θοδωρής Μιμίκος

Θοδωρής Μιμίκος
Ο Θοδωρής Μιμίκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998. Σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τα επόμενα χρόνια θα ασχοληθεί επαγγελματικά με την αθλητική δημοσιογραφία, που είναι και το όνειρό του. Βρίσκεται στο AEKPASSION από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του σάιτ φροντίζει για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας.

Ελέγξτε επίσης

Μπότος: «Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα, όνειρο κάθε παιδιού να παίξει στην “Αγιά Σοφιά”»

Οι δηλώσεις του Γιάννη – Φοίβου Μπότου, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, για το μέλλον …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com