Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ανακοίνωση Λέσχης και Ιστορίας Πολιτισμού ΑΕΚ για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ανακοίνωση Λέσχης και Ιστορίας Πολιτισμού ΑΕΚ για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ θα παρευρεθεί στην εκδήλωση του Σ.Φ. Πιερίας-Κατερίνης για την Γενοκτονία των Ποντίων. 

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση:

Με πρόταγμα την άρνηση να υποταχθούμε στη Λήθη, η οποία απειλεί πάντοτε να κωδικοποιεί τη σκέψη μας για να συμμορφώνεται μηχανιστικά στη χοάνη της αδράνειας, αποδεχθήκαμε την ευγενική πρόταση του δραστήριου ΣΦ ΑΕΚ Κατερίνης να συμμετάσχουμε σε εκδήλωση Μνήμης για την Ποντιακή Γενοκτονία.

Το Σάββατο 18 Μαΐου — ώρα 4.30μμ — θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικό τουρνουά Παλαίμαχων με τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο γήπεδο της ΑΕ Ποντίων.

Την Κυριακή 19 Μαΐου — ώρα 11.30πμ — στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με συνδιοργανώτρια τη Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ.

Μετά το χαιρετισμό του προέδρου του ΣΦ ΑΕΚ Κατερίνης κ. Βάιου Χαρισόπουλου, θα ακολουθήσει συνοπτική εισήγηση του αντιπροέδρου του ΑΣ ΑΕΚ και Προέδρου της Λέσχης μας κ. Σταμάτη Παπασταμάτη για τα ιστορικά σημαινόμενα της ΑΕΚ.

Στη συνέχεια θα υπάρξουν τρεις ομιλίες:

ο π. Σωκράτης Ξενίδης, εφημέριος του Ιερού Ναού, θα αναφερθεί στο ιστορικό του πόντιου ήρωα Αναστασίου Παπαδοπούλου,

η κα Χριστίνα Σούκερη, μέλος της Λέσχης μας, θα ανακαλέσει στη μνήμη μας τις ιστορικές παραμέτρους της Ποντιακής Γενοκτονίας

και ο εκπαιδευτικός κ. Άρης Κασιμίδης θα προσδιορίσει κρίσεις και προσδοκίες από την επέτειο.

Η εκδήλωση θα ομορφύνει με παραδοσιακά τραγούδια και ύμνους του Πόντου, αλλά και πυρρίχιο χορό.

Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές της έλλογης αλλά και συγκινητικής αυτής εκδήλωσης, οι οποίοι με ασυμβίβαστη συνείδηση συμβάλλουν στην επιβαλλόμενη έμφαση σε γεγονότα που κηλίδωσαν τις σταθερές διαχρονικές Αξίες του Πολιτισμού.

Σχετικά με Θοδωρής Μιμίκος

Θοδωρής Μιμίκος
Ο Θοδωρής Μιμίκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998. Σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τα επόμενα χρόνια θα ασχοληθεί επαγγελματικά με την αθλητική δημοσιογραφία, που είναι και το όνειρό του. Βρίσκεται στο AEKPASSION από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του σάιτ φροντίζει για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας.

Ελέγξτε επίσης

Αγγελόπουλος: «Στόχος είναι να… χτιστεί νέο μπασκετικό κοινό πέρα από τη βάση οπαδών που υπάρχει αυτή τη στιγμή» (pics)

Ο διοικητικός ηγέτης της «Βασίλισσας», Μάκης Αγγελόπουλος, βρέθηκε σήμερα το πρωί σε ένα σεμινάριο του …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com