Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / «Ανεπιθύμητος» στην Τουρκία ο Γιώργος Ζαχαριάδης – Τι καταγγέλει ο Πόντιος δρομέας μεγάλων αποστάσεων

«Ανεπιθύμητος» στην Τουρκία ο Γιώργος Ζαχαριάδης – Τι καταγγέλει ο Πόντιος δρομέας μεγάλων αποστάσεων

Απίστευτη καταγγελία του ΤΕΜΟΝΑΕΚ.

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης, ένας αγαθός και σεμνός άνθρωπος, ο οποίος την περασμένη χρονιά έτρεξε  από την Κων/πολη έως και την Νέα Φιλαδέφλεια στην Αθήνα και με τον οποίον το ΑΕΚPASSION έχει την τιμή να συνεργάζεται, προέβη σε μία καταγγελία δίχως προηγούμενο, καθώς ο ίδιος προσπάθησε να περάσει προς την Τουρκία από την μεριά των Κηπών του Έβρου, αλλά δεν του επετράπη η είσοδος.

Πιο συγκεκριμένα: 

«Την Τρίτη 21/7/2020, για προσωπικούς λόγους, θέλησα να ταξιδέψω στη γειτονική χώρα, στην Τουρκία. Πήγα μέχρι τα σύνορα, στους Κήπους του Έβρου. Περνώντας το ελληνικό τμήμα, όλα μια χαρά. Όταν έφτασα στην άλλη πλευρά, στον έλεγχο διαβατηρίων της Τουρκίας, ο αρμόδιος υπάλληλος με ενημέρωσε ότι δεν μπορώ να περάσω διότι είμαι καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων, έχω απαγόρευση εισόδου.

Τον ρώτησα να μου εξηγήσει για ποιο λόγο, τι συμβαίνει αλλά δεν ήξερε να μου απαντήσει και με παρέπεμψε να ενημερωθώ από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη αφού ο ίδιος, όπως επέμενε, δεν γνώριζε και αυτό του έκανε εντύπωση. Δεν μπορούσε να το δει μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα!».

Συνεχίζοντας ο ΤεμόνΑΕΚ επισημαίνει ένα περιστατικό που του είχε συμβεί στη Ραιδεστό πέρσι τον Σεπτέμβριο (5/9/2019), όταν έτρεξε τη διαδρομή από Κωνσταντινούπολη προς Νέα Φιλαδέλφεια και Μέγαρα, τον δρόμο «Αγια-Σοφιά 1924». Κατά τη 2η ημέρα, στο τέλος της διαδρομής Σηλυβρία-Ραιδεστός, τον σταμάτησε η τουρκική αστυνομία και τον οδήγησε στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου πάνω από έξι ώρες –όπως λέει ο ίδιος– τον ανέκριναν λες και είχε κάνει κάποιο έγκλημα.

Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι του παρουσίασαν φωτογραφικό υλικό (το οποίο μάλλον βρήκαν από τη σελίδα του στο facebook) όπου μεταξύ άλλων του έδειξαν κάποιες φωτογραφίες του ίδιου μαζί με τον Ταμέρ Τσιλιγκίρ (σε μια πορεία για την Γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη), με τον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, με τον Κώστα Νεστορίδη, τον Μίμη Παπαϊωάννου, κ.ά.

«Τους εξήγησα ότι σημαίνει το αρχικό του ονόματός μου στα αγγλικά George και Greece», λέει χαρακτηριστικά ο Γ. Ζαχαριάδης και προσθέτει ότι ο αξιωματικός που τον ανέκρινε, χαμογελώντας, του είπε –όπως του μετέφερε η μεταφράστρια από Κωνσταντινούπολη– πως είναι «μαφία» και «ξέρει να ελίσσεται».

Αναφέρει ακόμη ότι τότε από την τουρκική αστυνομία, του είχαν πει πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα και δεν θα γίνει καμία απέλαση ή κάτι το οποίο θα έχει επιβαρυντικές επιπτώσεις για τον ίδιο, απλά ήθελαν να τον προστατεύσουν από «διάφορους κινδύνους» («Γκρίζοι Λύκοι»;), που ενδεχομένως υπήρχαν στην περιοχή.

 

 

 

Σχετικά με Γιώργος Ζαχαριάδης

Γιώργος Ζαχαριάδης
Ο Γιώργος Ζαχαριάδης είναι δρομέας της ΑΕΚ & Σ.Δ.Ο.Εορδαίας. Κατάγεται από την Άρδασσα Πτολεμαϊδας του Ν. Κοζάνης, είναι ποντιακής καταγωγής (Αργυρούπολη Πόντου) και εργάζεται στην ΕΛ. ΑΣ. Τα τελευταία χρόνια έχει επιδοθεί στις Υπεραποστάσεις και τρέχει σε όλη την Ελλάδα πάντα με την βαριά φανέλα της ΑΕΚ. Είναι ο 1ος Έλληνας που έτρεξε σε επίσημη διοργάνωση την διαδρομή του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη, Αθήνα Σπάρτη Αθήνα 500 χλμ σε 84 ώρες και το μετάλλιο με το κύπελλο του είναι αφιερωμένα στου μουσείο της ΑΕΚ. Έχει στο ενεργητικό του πολλές διαδρομές και το μεγάλο του επίτευγμα είναι η διαδρομή που έτρεξε το έτος 2015, από την Παναγία Σουμελά Καστανιάς Βέροιας μέχρι Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, τρέχοντας επί 27 ημέρες, διανύοντας 1924 χλμ, Στις ελεύθερες ώρες του ασχολείται με θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό. Η ΑΕΚ είναι η κινητήριος δύναμη των διαδρομών του και έχει γίνει πλέον το δέρμα του. Τρέχει με το προσωνύμιο ΤΕΜΟΝΑΕΚ, (ποντιακή ορολογία «η δική μου ΑΕΚ»)

Ελέγξτε επίσης

Ο Λοτζέσκι αντικαταστάτης του Μορέιρα στην Basket League

Τον σέντερ από την Ανγκόλα θα αντικαταστήσει στα παιχνίδια του πρωταθλήματος ο Αμερικανός -με βελγικό …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com