Άνετη νίκη επί της Φουενλαμπράδα, 82-90

Με όμορφο και μεστό μπάσκετ η Βασίλισσα επιβλήθηκε εύκολα εκτός έδρας επί της Φουενλαμπράδα με το τελικό σκορ ωστόσο να μην αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα του παιχνιδιού. Η Ένωση από την αρχή είχε τον έλεγχο και πήρε  και διαφορά, η οποία μάλιστα άγγιξε τους 30π στην 3η περίοδο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει στην αρχική της πεντάδα τους Τσαλμπούρη, Λαρεντζάκη, Θίοντορ, Σαντ Ρος και Χάντερ. Η Ένωση ξεκίνησε με ένα γρήγορο 0-8 με πολύ καλές άμυνες και τον Χάντερ να ξεκινάει δυνατά, με τους γηπεδούχους να παίρνουν ταιμ άουτ από τα πρώτα λεπτά.

Η ΑΕΚ συνέχισε να σκοράρει και έφτασε στο 0-12 και οι γηπεδούχοι δεν είχαν σκοράρει στα πρώτα 3.5’ της αναμέτρησης. Η ομάδα του Μπάνκι συνέχισε να σκοράρει και υστερούσε μόνο στα ριμπάουντ αλλά η ΑΕΚ είχε ξεφύγει με +11 (3-14). Οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά προσπάθησαν και μείωσαν στο σκορ (8-17), τελικά η ΑΕΚ έκλεισε την πρώτη περίοδο με +13 (13-26)

- Advertisement -

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Φουενλαμπράδα άρχισε να σκοράρει κυρίως με τον Ρούπνικ και μείωσε στους έξι (22-28), στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Στην συνέχεια η Ένωση με κύριο εκφραστή τον Χάντερ έφτασε στο +9 (24-33). Η ΑΕΚ συνέχιζε και με τον Σάκοτα να αυξάνει διαφορά (26-44), προς τα τέλη και αυτής της περιόδου. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν (31-44) και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ΑΕΚ να είναι στο +13 (33-46).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ μπήκε και πάλι πολύ δυνατά και έφτασε γρήγορα στο +22 (33-55), με τον Χάντερ και πάλι να κάνει ότι θέλει στο παρκέ. Η ΑΕΚ με επιμέρους 17-4 και σε αυτή την περίοδο έφτασε στο +28 (37-65), λίγο μετά τα μέσα της περιόδου. Στην συνέχεια η Φουενλαμπράδα έριξε λίγο την διαφορά (45-67). Τελικά η ΑΕΚ θα τελειώσει την τρίτη περίοδο στο +17 (52-69)

Στην τελευταία περίοδο η ΑΕΚ δεν μπήκε καλά και η Φουενλαμπράδα μείωσε στους 15 (57-72), στα πρώτα λεπτά της περιόδου. Και στην συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι έβγαλαν καλές άμυνες και στα μέσα της περιόδου μείωσαν στους 13 (66-79). Ο Θίοντορ έβαλε ένα πολύ σημαντικό καλάθι στα τελευταία λεπτά και η ΑΕΚ αύξησε και πάλι διαφορά (66-83). Στο τέλος οι γηπεδούχοι έφτασαν στο -10 (77-87). Τελικά το ματς έκλεισε με την ΑΕΚ στο +8 (82-90) και η ομάδα του Λούκα Μπάνκι πήρε άλλη μια νίκη

 Τα δεκάλεπτα:13-26, 33-46, 52-69, 82-90

Φουενλαμπράδα: Ακονιόν, Ο’Λίρι 10, Ρούπνικ 11(2), Μπέλας 6(1), Γκαρσία 8(1), Κρους 11(1), Κεμπ 13, Γιόρκα 6(1), Γκονζάλες 4, Κλαρκ, Εγιένγκα 13(1), Κραβτσόφ

AEK: Τζέιμς, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 17(1), Τσαλμπούρης 2, Ματσιούλις 11(1), Λαρεντζάκης 2, Γκρίφιν 11, Θίοντορ 19(2), Σαντ Ρος 4, Γιαννόπουλος, Χάντερ 24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -