Αρχική / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Αγγελόπουλος: «Υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός μέσα στην Ευρωλίγκα, μέσα στον Γενάρη θα έχουμε καταληκτικές συζητήσεις για το γήπεδο»

Αγγελόπουλος: «Υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός μέσα στην Ευρωλίγκα, μέσα στον Γενάρη θα έχουμε καταληκτικές συζητήσεις για το γήπεδο»

Ο Μάκης Αγγελόπουλος σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 94,6 αναφέρθηκε στο νέο απόκτημα της ΑΕΚ, τον Θίοντορ, μίλησε για την Ευρωλίγκα, ενώ έκανε λόγο και για το γήπεδο.

Διαβάστε την συνέντευξή του παρακάτω:

-το πόσο εύκολο είναι να πείσει παίκτες επιπέδου Θίοντορ η ΑΕΚ: «Είναι πάρα πολύ δύσκολα όλα αυτά. Ο ανταγωνισμός έχει ένα 10ετές εγγυημένο συμβόλαιο που του αποφέρει 7-8 εκατ. περισσότερα έσοδα από αυτά που έχουμε εμείς κάθε χρόνο. Τα δικά μας είναι γύρω στα 2-2,2 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι και η διαφορά μας ακριβώς από τους δύο ανταγωνιστές μας στην Ελλάδα. Κι αναγκαζόμαστε λόγω αυτής της διαφοράς να βάζουμε νομίζω περισσότερα χρήματα από όσα βάζουν οι ίδιοι».

-το πρόβλημα του ευρωπαϊκού μπάσκετ: «Δυστυχώς υπάρχει ένα φαινόμενο που θεωρώ πως σύντομα με κάποιον τρόπο θα λυθεί. Στην Ευρώπη παίζουν μπάσκετ 650 ομάδες, αυτό αφορά χιλιάδες παίκτες και προπονητές. Δεν μπορεί να διαφεντεύεται από 11 ομάδες που κυριαρχούν στο χώρο με πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού. Αυτό είναι ευχή αλλά και πληροφόρηση. Όποιος αγαπά το μπάσκετ πρέπει να τον απασχολεί αυτό. Όποιον τον ενδιαφέρει η ECA το βλέπει διαφορετικά. Υπάρχει ένα αποδεδειγμένα πετυχημένο μοντέλο στο ποδόσφαιρο. Θα έπρεπε να υπάρχει απευθείας σύνδεση των διοργανώσεων, ώστε να είναι ευθυγραμμισμένα τα έσοδα και να είναι ξεκάθαρη η εικόνα για τους χορηγούς. Ο άλλος δρόμος, ο πιο σύντομος θεωρώ, είναι να αναβαθμιστεί σε τέτοιο βαθμό το BCL, ώστε ο άλλος να μην έχει στόχο να πάει μια χρονιά στην Ευρωλίγκα και να ζήσει το όνειρό του. Είδαμε τι έκαναν η Χάποελ και η Μπάμπεργκ που επέλεξαν το BCL. Αν αναβαθμιστεί τόσο το BCL θα αναβαθμιστούν και τα εθνικά πρωταθλήματα».

-τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού: «Υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός και μέσα στην Ευρωλίγκα μεταξύ των 11 και των άλλων 5 που εμφανίζονται για μια χρονιά και μετά χρεοκοπούν ή σχεδόν χρεοκοπούν. Αθέμιτος είναι ο ανταγωνισμός και για τα πρωταθλήματα, γιατί με τα έσοδα αυτά από μια ιδιωτική διοργάνωση ανταγωνίζονται τις άλλες ομάδες που έχουν περιορισμένα έσοδα. Και υπάρχει και το κλίμα ‘τι να παίξω τώρα με ομάδες με 300 χιλιάρικα μπάτζετ’. Αυτό τιμωρεί και τους ίδιους, γιατί ένα μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα κάνει κακό σε όλους».

-τις θέσεις της Ευρωλίγκας: «Στην Ισπανία υπάρχουν κάποιες θέσεις με αγωνιστικά κριτήρια. Σε χώρες όμως όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και το Ισραήλ υπάρχει ο απόλυτος φασισμός. Έχει προαποφασιστεί ποιες ομάδες θα έχουν αυτά τα χρήματα. Μιλάνε τα χρήματα και όχι τα αθλητικά κριτήρια, όχι το μπάσκετ. Γιατί να μην έχουμε καμία περίπτωση να δούμε μια νέα Ποπ 84’; Αυτό το στοιχείο της έκπληξης έχει εξ ορισμού αποκλειστεί. Μπασκετική Λέστερ δεν θα υπάρξει ποτέ. Αποτέλεσμα είναι τα νερά να λιμνάζουν και τα νερά που λιμνάζουν βρωμίζουν κιόλας».

-το αν «ματώνει» οικονομικά για να πείσει έναν παίκτη Ευρωλίγκας να παίξει στην ΑΕΚ: «Σε μένα το λέτε; Είναι δεδομένο! Για να έρθει ο Θίοντορ ένα θέμα είναι το οικονομικό και μετά το περιβάλλον. Η ΑΕΚ μετά τις ομάδες της Ευρωλίγκας είναι το ιδανικό περιβάλλον για έναν παίκτη να κάνει επανατοποθέτηση στο υψηλότερο επίπεδο. Βλέπω πως πάρα πολλοί άνθρωποι ξέρουν τι είναι η ΑΕΚ. Είναι μια ομάδα που παίζει για την ιστορία της και κουβαλά τις ρίζες της. Παίζει ρόλο φυσικά και ο προπονητής».

-το θέμα του κλειστού των Άνω Λιοσίων: «Υπάρχει μια ανοιχτή συζήτηση από πέρσι το καλοκαίρι. Έχουν γίνει μελέτες και πιστεύω πως μέσα στο Γενάρη θα έχουμε κάποιες καταληκτικές συζητήσεις. Θα είναι το κερασάκι στην τούρτα, να χτίσουμε στο μέλλον. Έχουμε πάρα πολλά παιδιά που έρχονται στην ΑΕΚ, έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και κατορθώσαμε να πάρουμε και κάποιους τίτλους. Όλα γίνονται ταυτόχρονα. Θέλαμε για το γήπεδο μια ορατή λύση σε εύλογο βάθος χρόνου. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε ξανά με περιπτώσεις χώρων που μπορούν να τραβήξουν και να μας ταλαιπωρήσουν για αρκετά χρόνια».

Σχετικά με Στράτος Γυμνάγος

Στράτος Γυμνάγος
Γεννημένος στη Μυτιλήνη τον Φεβρουάριο του 1994. Με ενδιαφέρει η αθλητική δημοσιογραφία και συγκεκριμένα η ΑΕΚΑΡΑ (ακούω αθλητικές ραδιοφωνικές εκπομπές, κυρίως εκείνες που σχετίζονται με αυτήν), που είναι από τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ πράγματα στη ζωή μου, η αιτία που είμαι στον κόσμο αυτό, που λέει και το σύνθημα. Επίσης, λατρεύω το ποδόσφαιρο, το οποίο με κέρδισε από πολύ μικρή ηλικία, στο πρακτικό, και αργότερα και στο θεωρητικό κομμάτι. Επιπλέον, μου αρέσει η γυμναστική και τις ελεύθερες ώρες μου ασχολούμαι με αυτήν, καθώς το θεωρώ πολύ σημαντικό για την υγεία. Από ξένα πρωταθλήματα, συμπαθώ το ισπανικό και συγκεκριμένα την Μπαρτσελόνα, την οποία παρακολουθώ μερικές φορές. Στο aekpassion, όπου έμαθα πάρα πολλά, βρίσκομαι σχεδόν τρεις μήνες και θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα τα παιδιά που με δέχτηκαν σ'αυτή την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και μου έδωσαν την ευκαιρία να ασχοληθώ με κάτι που μου αρέσει πολύ, πάνω σ'αυτό που αγαπάω.

Ελέγξτε επίσης

Βασιλική Διάλλα: «Να δούμε και πάλι τον κόσμο στα γήπεδα»

Μια από τις κορυφαίες κεντρικές στην κατηγορία, και μια αθλήτρια κλειδί για την άνοδο της …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com