«Άγγιξε» το θαύμα η ΑΕΚ αλλά… πληγώθηκε στο 90+2′ από τη Ρεάλ

Οι «κιτρινόμαυροι» πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ωστόσο στις καθυστερήσεις του αγώνα γνώρισαν την ήττα (2-3) από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μια ανάσα από το ακατόρθωτο βρέθηκε η ΑΕΚ το βράδυ της Τετάρτης (4/11) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι παίκτες του Μάρκο Νίκολιτς ήταν εξαιρετικοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης για την 4η αγωνιστική της League Phase του UEFA Champions League, κρατούσαν στα χέρια τους το 2-2, όμως ο Βαλβέρδε με γκολ στο 90+2′ χάρισε στους Μαδριλένους τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο Κοϊτά στο 12′ και ο Πήλιος στο 75′ ήταν οι σκορερ του «Δικεφάλου», ενώ για τους φιλοξενούμενους εκτός από τον λυτρωτή Βαλβέρδε, δίχτυα βρήκαν οι Μπέλιγχαμ (32′) και Εμπαπέ (78′).

- Advertisement -

Το ματς

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ στην αναμέτρηση, με την ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Γιόβιτς αφού κουβάλησε για αρκετά μέτρα την μπάλα, είδε τον Μάγερ στα αριστερά και εκείνος έκανε το γύρισμα στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος εκτέλεσε αλλά ο Κουρτουά του είπε «όχι».

Οι «κιτρινόμαυροι» στο πρώτο δεκάλεπτο στεκόντουσαν πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από τους φιλοξενούμενους, παίρνοντας και μεγάλο boost από το κατάμεστο γήπεδο.

Στο 10′ καταγράφηκε η δεύτερη τελική εντός εστίας για την ΑΕΚ, ο Μάγερ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά, όμως, δεν μπόρεσε να βάλει τη δύναμη που έπρεπε και ο γκολκίπερ των Μαδριλένων μπλόκαρε, ωστόσο η Νέα Φιλαδέλφεια πήρε… φωτιά μόλις 2 λεπτά αργότερα.

Εξαιρετική η ανάπτυξη της Ένωσης, ο Γιόβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας έδωσε αριστερά στον Κοϊτά, ο Μαυριτανός μεσοεπιθετικός έκανε μια κοφτή προσποίηση και εκτέλεσε τον Κουρτουά στην κλειστή του γωνία για το 1-0.

Οι παίκτες της ΑΕΚ θέλοντας να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ του αγώνα συνέχιζαν στο ίδιο τέμπο και στο 17′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, όταν ο Γκατσίνοβιτς είδε τον Γιόβιτς, ο οποίος γύρισε εξαιρετικά στην περιοχή και εκτέλεσε, αναγκάζοντας σε δύσκολη απόκρουση τον Κουρτουά.

Στο 21′ ο Ντιομαντέ έκανε το γύρισμα, ο Εμπαπέ έκανε κάκιστο τελείωμα και έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στο 28′ η Ρεάλ σκόραρε με τον Μπέλιγχαμ, όμως το τέρμα ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ.

Ό,τι δεν κατάφερε στην εν λόγω φάση η Ρεάλ, το πέτυχε 4 λεπτά αργότερα. Ο Κουκουρέγια έκανε το γύρισμα από τα αριστερά στο ύψος του πέναλτι και ο Μπέλιγχαμ με εκπληκτικό τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Από το 30ο λεπτό και έπειτα, οι Μαδριλένοι ήταν αυτοί που ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν απειλή για την εστία του Μπρινιόλι.

Στο 42′ ο Ντάμφρις σέντραρε, ο Βινίσιους στην κίνηση εκτέλεσε, αλλά ο Μπρινιόλι έκανε τρομερή απόκρουση. Παρόλα αυτά, η φάση δεν καταγράφηκε, μιας και ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ.

Τρία λεπτά αργότερα, οι «Μερένχες» έχασαν τη μεγαλύτερη φάση τους μετά το τέρμα της ισοφάρισης. Ο Ντάμφρις έκανε τη σέντρα, ο Βινίσιους έβαλε εξαιρετικά το πόδι του στέλνοντας την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να αστοχεί από κοντά με το 1-1 να παραμένει μέχρι στο σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους.


Χωρίς αλλαγές μπήκαν οι δυο ομάδες στο β’ μέρος.

Στο 50′ ο Μιλιτάο έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον Μπρινιόλι να απομακρύνει εντυπωσιακά, ενώ λίγα λεπτά αργότερα καταγράφηκε η πρώτη αλλαγή στο ματς με τον Ζίνι να παίρνει τη θέση του Μάγερ.

Ο Εμπαπέ στο 55′ έκανε μαγική ενέργεια, το γύρισμά του Γάλλου σταρ βρήκε τον ανενόχλητο Κουκουρέγια που πλάσαρε όμως ο Ρότα έκανε σωτήρια παρέμβαση πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας του Μπρινιόλι.

Σε δυο ακόμη αλλαγές προχώρησε ο Μάρκο Νίκολιτς, περνόντας τους Μαρίν και Βάργκα αντί Γκατσίνοβιτς και Κάιρινεν.

Στο 65′ ανενόχλητος ο Εμπαπέ από το ημικύκλιο έκανε κακό πλασέ πάνω στον γκολκιπερ του «Δικεφάλου», ενώ στο 69′ ο Μπέλιγχαμ βρήκε χώρο όμως το σουτ του κατέληξε εκτός εστίας.

Η Ρεάλ διατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όλα όμως έμελλε να αλλάξουν στο 75′. Ο Κοϊτά έφυγε στο ανοιχτό γήπεδο από τα αριστερά είδε την κίνηση του Πήλιου που είχε πατήσει περιοχή, έκανε πάσα την κατάλληλη στιγμή και ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ πέτυχε το 2-1 βάζοντας εκ νέου… φωτιά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δυστυχώς, η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις 3 λεπτά, με τον Εμπαπέ να φέρνει το ματς στα ίσα (2-2) στο 78′.

Παράλληλα, ο Ζοσέ Μουρίνιο χρησιμοποίησε και τις 5 αλλαγές που είχε δικαίωμα να κάνει, προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του.

Στο 87′ οι Μαδριλένοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Εμπαπέ μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το σουτ, όμως ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Ρεάλ ο,τι στερήθηκε στην εν λόγω φάση, το πήρε στο 90+2′ όταν ο Βαλβέρε βρήκε χώρο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ και έπιασε ένα τρομερό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-3, το οποίο ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Μετά το σφύριγμα της λήξης ο MVP Αμπουμπακαρί Κοϊτά δέχτηκε την κόκκινη κάρτα, καθώς πάνω στον εκνευρισμό του έβρισε τον διαιτητή Μαριάνι.

ΑΕΚ (Νίκολιτς): Μπρινιόλι, Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος, Αριάγκα, Κάιρινεν (60′ Βάργκα), Μάγερ (53′ Ζίνι), Κοϊτά, Γκατσίνοβιτς (Μαρίν), Γιόβιτς

Ρεάλ (Μουρίνιο): Κουρτουά, Ντάμφρις, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Κουκουρέγια, Καμαβινγκά, Μπερνάρντο Σίλβα, Μπέλιγχαμ, Βινίσιους, Ντιομαντέ, Εμπαπέ

Κυριάκος Μαντζακίδης
Κυριάκος Μαντζακίδης
Γεννημένος στο Περιστέρι, είμαι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχοντας μεταπτυχιακό στη Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Με οικογενειακές καταβολές από τον Πόντο και παππούδες πρόσφυγες δεν θα μπορούσα να υποστηρίζω άλλη ομάδα πέρα από την προσφυγομάνα ΑΕΚ. Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά για την αξιέπαινη προσπάθεια που κάνουν στο aekpassion.gr και να τους ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσαν, ώστε να συμπορευτώ μαζί τους σε αυτό το υπέροχο «κιτρινόμαυρο» ταξίδι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -