Αρχική / ΓΗΠΕΔΟ / Απάντηση της ΑΕΚ για τη χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας και τα 35 εκ. ευρώ για το γήπεδο

Απάντηση της ΑΕΚ για τη χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας και τα 35 εκ. ευρώ για το γήπεδο

Η ΠΑΕ ΑΕΚ επιχειρεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, σε ό,τι έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση του γηπέδου από κονδύλια της Περιφέρειας. 

Το AEKPASSION σας ενημέρωσε χθες για την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τη χρηματοδότηση του γηπέδου. Σε αυτήν, αναφερόταν χαρακτηριστικά το ποσό των 35 εκ.€ σαν χρηματοδότηση της Περιφέρειας για το γήπεδο.

Σήμερα η ΑΕΚ επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας πως το ποσό για το γήπεδο είναι 20 και όχι 35 εκ. ευρώ, αφού τα υπόλοιπα είναι για συνοδά έργα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Αναλυτικά η θέση της ΑΕΚ:

«Σε σχέση με την ανακοίνωση που έκανε χθες η Περιφέρεια Αττικής, είναι απαραίτητο να δοθούν ορισμένες διευκρινίσεις».

Ουδέποτε δόθηκαν 35 εκατομμύρια στην ΑΕΚ για το γήπεδο. Και πρέπει να είναι ξεκάθαρο αυτό, γιατί η προπαγάνδα τόσα χρόνια οργιάζει και το κάπως αόριστο της αναφοράς της Περιφέρειας ίσως ενισχύει κάπως το μπέρδεμα. Η ΑΕΚ μετά από προσπάθειες ετών κι ενώ είναι γνωστό σε όλους πόσο ευνοήθηκαν σε οικονομικό επίπεδο από το κράτος ανάλογα project και πριν, αλλά τώρα και μετά από το δικό μας, εξασφάλισε επιδότηση ύψους 20 εκατομμυρίων από την Περιφέρεια, για την κατασκευή του νέου γηπέδου. Το σύνολο του κόστους του έργου έχει ξεπεράσει τα 75 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ πρέπει να σημειωθεί πως εκτός από αυτό, πάνω από 3 εκατομμύρια στοιχίζει και το καθένα από τα δύο Μουσεία.

Στα 35 εκατομμύρια φτάνει το ποσό από την Περιφέρεια αν συνυπολογίσουμε τα έξοδα για τα συνοδά έργα, απαραίτητα φυσικά για την πόλη. Με αυτά τα χρήματα καμιά σχέση δεν είχε η ΑΕΚ, όλα διατέθηκαν μέσω διαγωνισμών σε φορείς που συμμετείχαν στο κατασκευαστικό μέρος.

Αλλά και τα 20 εκατομμύρια που πήγαν στο γήπεδο, ουδέποτε τα διαχειρίστηκε η ΑΕΚ. Κι αυτά πήγαν απευθείας από την Περιφέρεια στους εργολάβους που ανέλαβαν διάφορους τομείς του έργου. Αυτά για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις για οικονομικά ζητήματα και μαζί και η ανάλογη σπέκουλα. Και τέλος, μη ξεχνάμε πως μέσα από μια σειρά διαδικασιών με μεγάλη πίεση και μεγάλες δυσκολίες, φτάνουμε στο να φτιάχνουμε το μοναδικό γήπεδο που δε θα έχει την παραμικρή οικονομική εκκρεμότητα και δε θα χρωστάμε ούτε σεντ».

Σχετικά με Μπάμπης Εγγλέζος

40 χρόνια ζωής, 40 χρόνια ΑΕΚτζής! Όταν με ρώταγαν παιδί, τί θέλω να γίνω, τους έλεγα να δουλεύω στην ΑΕΚ. Πρώτη επιλογή για σπουδές η δημοσιογραφία, με απώτερο στόχο, τί άλλο, το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Αλλιώς τα έφερε η ζωή και τώρα, με λίγα χρόνια καθυστέρηση, ερασιτεχνικά πλέον, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Αφού έτσι κι αλλιώς, όλη μέρα ήμουν μπροστά σε μια οθόνη και διάβαζα για την ΑΕΚ, τώρα το κάνω και για το ΑΕΚpassion. Και η ικανοποίηση είναι μεγάλη.

Ελέγξτε επίσης

Χωρίς Στρέλνιεκς απέναντι στη Ρέτζιο Εμίλια

Ο Λετονός δεν θα προλάβει τον «τελικό» της ΑΕΚ με τους Ιταλούς του Ντράγκαν Σάκοτα. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com