Οι Μάγκες πήραν την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανατροπή (31-31) κόντρα στην Γκορένιε!
Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια δεν τα παράτησε ΠΟΤΕ στο παιχνίδι και κατάφερε κάτι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ, με τη φοβερή ανατροπή στην Σλοβενία! Δεν χάνεται το φετινό τρόπαιο με την ομαδάρα που έχει χτίσει ο Παπασταμάτης!
Στο ματς, πολλά προβλήματα αντιμετώπισε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, καθώς είχε πολύ άσχημο ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 5-1 στην αρχή του αγώνα. Ο Δημήτρης Δημητρούλιας πήρε άμεσα time out για να μπορέσει να οργανώσει την ομάδα ξανά και να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο σε άμυνα και επίθεση. Οι επιθετικές αρετές των Σλοβένων, αλλά και οι σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα τους έδωσαν μεγάλο προβάδισμα, καθώς σε ένα σημείο του πρώτου μέρους το σκορ έφτασε στο +8 (16-8), με τους Βέρτινεκ και Κάβτσιτς να είναι αυτοί που πλήγωσαν περισσότερο την Ένωση στο πρώτο μισάωρο του αγώνα. Το ημίχρονο έληξε με σκορ το 19-13.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και ενώ στα πρώτα λεπτά όλα έδειχναν πως δύσκολα θα μπορέσει η ομάδα του Δημητρούλια να γυρίσει το ματς, ήρθε η μεγάλη ανατροπή μετά το πρώτο τέταρτο! Η Ένωση πίεζε ασταμάτητα τους Σλοβένους και με μεγάλες τις επεμβάσεις σε άμυνα, αλλά και τις γρήγορες και εύστοχες αντεπιθέσεις πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά στο συνολικό σκορ 7 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα (27-26)! Η ψυχή και η συγκέντρωση που έδειξαν οι Μάγκες μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα ήταν το κλειδί για τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, την οποία και κατάκτησαν με το σπαθί τους, με το τελικό σκορ να είναι το 31-31!

