Ο Ερρίκος Σουλολλάρι γράφει για την τεσσάρα της ΑΕΚ μέσα στο Αγρίνιο και σχολιάζει όλη την εμφάνιση των κιτρινόμαυρων, που δείχνουν πως το 2018 θα είναι μαγικό.
ΕΝΑΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ
Αρχικά, όταν έγινε γνωστή η ενδεκάδα της ΑΕΚ για το ματς με τον Παναιτωλικό, και ο Χιμένεθ αντί του Λόπεζ ξεκίνησε τον Μπακασέτα, επικράτησε και πάλι στα social media η γνωστή γκρίνια. Οι ειδήμονες του ποδοσφαίρου βγήκαν και πάλι να κράξουν άρον άρον τον προπονητή αλλά και τον ίδιο τον παίκτη, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν για πιο λόγο δεν ξεκίνησε ο Λόπεζ.
Όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο Λόπεζ φαίνεται να ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι του και για αυτό το λόγο ξεκίνησε ο Μπακασέτας αντί του Πορτογάλου. Όσο μερικοί ειδήμονες ακόμα κράζανε τον Μπακασέτα, ο ίδιος ο παίκτης με το καλήμερα έδωσε την απάντησή του, καθώς άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και μας θύμισε για ακόμη μια φορά πόσο επικίνδυνος είναι στα στημένα.
Ωστόσο. απόψε μας απέδειξε πως δεν καλός μόνο στα στημένα, αλλά και πως έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε κάτι πολύ αξιόλογο για την ΑΕΚ. Για όσους έλεγαν, πως ο Μπακασέτας έχει πιάσει ταβάνι. η σημερινή του εμφάνιση κλείνει πολλά στόματα. Ο Μπακασέτας έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, καθώς εκτός από το πανέμορφο γκολ που πέτυχε, κατάφερε να κερδίσει το πέναλτι και έπειτα με μια ωραία ενέργεια να δώσει και την ασίστ στον Αραούχο για να κάνει το 0-3. Πραγματικά ένας Μπακασέτας να τον πιεις στο ποτήρι! Το αξιοσημείωτο είναι πως αυτήν την απόδοση την έπιασε χωρίς να παίζει στην φυσική του θέση.
ΑΠΟ ΤΕΣΣΑΡΑ ΣΕ ΤΕΣΣΑΡΑ ΜΕ ΟΜΟΡΦΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Είναι γεγονός πως η ΑΕΚ του Χιμένεθ παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και αυτό δεν φαίνεται μόνο στους αριθμούς αλλά και στο γήπεδο. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έχουν εδραιώσει σε απόλυτο βαθμό την φιλοσοφία του Ισπανού και πλέον η ομάδα προσφέρει κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο στο φίλαθλο κοινό που την παρακολουθεί. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την συνέχεια καθώς αυτή η ομαδικότητα μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ κυνισμό και να πηγαίνει από νίκη σε νίκη.
Είχαμε γράψει πως το σημερινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό δεν θα ήταν τόσο εύκολο όσο στο κύπελλο, και πως οι Αγρινιώτες θα έμπαιναν με σκοπό να πάρουν την εκδίκηση τους. Τελικά, η ΑΕΚ του Χιμένεθ δεν καταλαβαίνει από αυτά και όταν παίζει ομαδικά γίνεται φουρτούνας και τα παρασύρει όλα. Οι παίκτες έχουν την κατάλληλη ψυχολογία και φαίνεται πως έχουν μπει όλοι στο πετσί του ρόλου για την διεκδίκηση του τίτλου. Ουδείς δεν θέλει να χάσει αυτό το πρωτάθλημα και όσο θα περνάνε οι μέρες θα δένονται ακόμα πιο πολύ μεταξύ τους. Σε αυτό το δέσιμο συμβάλει στα μέγιστα και ο Χιμένεθ που προσπαθεί καθημερινά να κρατήσει το οικογενειακό κλίμα, το οποίο βοηθά και στο αγωνιστικό κομμάτι.
ΜΕ ΑΡΑΟΥΧΟ ON FIRE ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ
Στο ματς με τον Παναιτωλικό έχεις πολλά να κρατήσεις εκτός από την νίκη με ευρύ σκορ 1-4. Όπως προαναφέραμε το πρώτο που κρατάμε είναι η εκπληκτική εμφάνιση του Μπακασέτα, που ήταν πολλά υποσχόμενη για το μέλλον αλλά και το ωραίο ποδόσφαιρο που αποδίδει κατά διαστήματα η ομάδα. Όμως προσωπικά κρατάω και την αντεπίθεση του Αραούχο. Ο Αργεντινός μετά το ματς στη Νέα Σμύρνη έχει κάνει μεγάλο come back και ανεβάζει συνεχώς την απόδοσή του, με αποτέλεσμα να θυμίζει τον καλό παλιό Αραούχο.
Στις γιορτές έγινε ο χαμός με τον Αραούχο, καθώς φήμες τον θέλανε να έχει ξενερώσει με την ΑΕΚ και να θέλει να επιστρέψει πίσω στη Λας Πάλμας. Προσωπικά, ουδέποτε τα πίστεψα αυτά, καθώς βλέπω συνεχώς πως ο Αραούχο είναι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ και θέλει σαν τρελός το πρωτάθλημα. Απόψε με το γκολ που πέτυχε, εκτός ότι άνοιξε λογαριασμό για το 2018, έκανε και μια άκρως συμβολική κίνηση που σημαίνει πολλά για το μέλλον του. Ο Αραούχο πήγε στην εξέδρα, εκεί που βρισκόταν το φίλαθλο κοινό της ΑΕΚ και αφού φίλησε το σήμα της ομάδας, έκανε με νόημα σε όλους πως εγώ είμαι ΕΔΩ!
Τι πιο όμορφο πράγμα λοιπόν να βλέπεις τον Αραούχο να σκοράρει και να δίνει ένα τέτοιο μήνυμα. Κάτι τέτοια σε κάνουν να μην φοβάσαι τίποτα. Πραγματικά. δεν μου καίγεται καρφί αν ο Ολυμπιακός πάρει Μιραλάς, γιατί αν η ΑΕΚ έχει Αραούχο on fire μπορεί να καταφέρει πολλά.
ΤΕΣΣΑΡΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ
Ένα άλλο χαρακτηριστικό που κρατάμε από αυτήν την τεσσάρα είναι ότι η ΑΕΚ κερδίζει άνετα και ας έχει ένα σορό απουσίες στην πλάτη της. Για παράδειγμα, η Ένωση πήγε στο Αγρίνιο δίχως να έχει τους Σιμόες, Βράνιες, Τσόσις, Μοραν, Μανταλο, και Γιοχανσον, απουσίες που σε κάθε άλλη ομάδα θα κόστιζαν. Ειδικά όταν μιλάμε για δυο σέντερ μπακ με την κλάση του Βράνιες και του Τσόσιτς. Εκεί που λες, πως η ομάδα ανασταλτικά θα έχει θέμα, καθώς εκτός από τα δυο αυτά σεντέρ μπακ έλλειπε και ο Σιμόες, όμως τελικά στο Αγρίνιο ήταν άψογη σε αυτό το κομμάτι.
Προφανώς, η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία της ομάδας οφείλεται και στην εξαιρετική απόδοση του Κονέ με τον Γαλανόπουλο αλλά και στους αμυντικούς που για ακόμη μια φορά ήταν βράχοι πίσω. Η ΑΕΚ όπως είδαμε απειλήθηκε λίγες φορές και όταν χρειάστηκε ο Τσιτώντας ήταν εκεί. Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έκανε φοβερή εμφάνιση και μας απέδειξε πως είναι ικανός για μεγάλα πράγματα και ήδη αρχίζουμε και ξεχνάμε τον Ανέστη.
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ
Όλα αυτά τα θετικά που καταγράψαμε παρά πάνω είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό και το ζητούμενο πλέον είναι η Ένωση να συνεχίσει στο ίδιο ρυθμό. Ο δρόμος προς το πρωτάθλημα είναι μακρύς και δύσκολος, ωστόσο η ΑΕΚ του Χιμένεθ δείχνει έτοιμη και πάνω απ΄ όλα ομάδα που μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο.
ΥΓ1: Πολύ καλός και ο Μασούντ, σίγουρα θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ

