Αρχική / AEKPASSION / Aποκλειστική συνέντευξη με τον Αντώνη Πετρόπουλο!

Aποκλειστική συνέντευξη με τον Αντώνη Πετρόπουλο!

Μια ακόμα σημαντική συνέντευξη για το aekpassion.gr αυτή τη φορά με τον Πετρο-γκολ ή αλλιώς Αντώνη Πετρόπουλο που βοήθησε πολύ την ΑΕΚ στα “μαύρα χρόνια” με τα γκολ που πέτυχε. 

Η αποκλειστική συνέντευξη έρχεται να κολλήσει λίγο πριν τη σέντρα με το παιχνίδι του ΟΦΗ με την ΑΕΚ, δύο ομάδες τις οποίες υπηρέτησε ο Έλληνας επιθετικός. Ο Πετρόπουλος είχε τον σεβασμό της Original21 για την προσφορά του στον Δικέφαλο, ενώ και στον ΟΦΗ και την Κρήτη έχει φίλους λόγω των καταστάσεων που έζησε. Μπορεί να του χρωστούσαν χρήματα οι ομάδες αλλά δεν έκανε το παραμικρό για το καλό των συλλόγων. Ο Πετρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Ιανουαρίου του 1986 και έχει αγωνιστεί σε (Αιγάεω,Παναθηναϊκό,ΟΦΗ,ΑΕΚ,Απόλλων Σμύρνης,Καλλονή, Μπάρι,Δόξα Δράμας, Πλατανιά,Ασπρόπυργο, Αιγάλεω δεύτερη θητεία και στον Εθνικό Πειραιά.

Αναλυτικά όσα μου είπε ο Αντώνης Πετρόπουλος:

Στον ΟΦΗ έζησες δύο χρονιές καλές αλλά δύσκολες. Φέτος δεν διανύει την καλύτερη σεζόν, πιστεύεις όμως θα πετύχει πράγματα στο άμεσο μέλλον;
Στον ΟΦΗ έζησα δύο χρονιές, με τη μία να είμαι δανεικός από τον Παναθηναϊκό. ‘Ηταν στις τελευταίες θέσεις αλλά σωθήκαμε στο τέλος. Έχω περάσει πολύ ωραίες στιγμές στον ΟΦΗ και τη δεύτερη χρονιά το 2014 με προπονητή τον Τζενάρο Γκατούσο. Πάλι η ομάδα πάλευε για την παραμονή της λόγω διοικητικών προβλημάτων. Ο ΟΦΗ είναι πολύ μεγάλη ομάδα και έχει περάσει πολλά. Είδαμε πέρυσι επέστρεψε στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια και πιστεύω χρόνο με το χρόνο, με τη βοήθεια των Σαμαρά και Νιόπλια αλλά και της διοίκησης θα καταφέρει πολλά. Οι άνθρωποι στον ΟΦΗ είναι πολύ έμπειροι στο χώρο του ποδοσφαίρου, και εξαιρετικοί επαγγελματίες και θεωρώ θα έχει πολύ μέλλον ο ΟΦΗ γιατί κάνει στοχευμένες μεταγραφές, βάζει νέους παίκτες και χρησιμοποιεί Έλληνες. Απλώς τώρα δεν ξεκίνησε φέτος καλά, ωστόσο το θετικό είναι ότι δεν παρεκλείνουν από το στόχο που έχουνε.

Η ΑΕΚ είναι σε μια “σύγχυση” και το πρωτάθλημα πήγε στράφι, και έχασε όλους τους τελικούς τους 3 με ΠΑΟΚ και τον περσινό από τον Ολυμπιακό, γιατί πιστεύεις συνέβη αυτό;
Εντάξει η ΑΕΚ είναι σε σύγχυση αλλά τώρα τα τελευταία χρόνια με τον κύριο Μελισσανίδη έχει δύναμη και έχει σταθερότητα λύνοντας τα προβλήματα. Επέστρεψε και είναι μεγάλο μέγεθος για την Ελλάδα και το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να έχασε τους τελικούς όπως λες από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, αλλά στην Ελλάδα έτσι γίνεται και οι μεγάλες ομάδες πρέπει να κοιτάξουν το επόμενο παιχνίδι. Η ΑΕΚ έχει κάνει πολλά βήματα την τελευταία 6ετια, φτιάχνει και το δικό της γήπεδο. Ο χρόνος είναι λίγος για να κρίνεις τόσο γρήγορα. Πιστεύω η ΑΕΚ θα πάρει τελικούς, θα πάρει τίτλους, είναι μεγάλη ομάδα. Ξεκίνησε από το μηδέν και τα τελευταία 5-6 χρόνια γίνονται πράγματα. Απλώς το μέγεθος της είναι μεγάλο και ο κόσμος επίσης μεγάλος και απαιτητικός και γι’αυτό υπάρχει σύγχυση.

H απόφαση στο να διαγραφούν για τα χαμηλότερα πρωταθλήματα της χώρας μας είναι άκρως καταστροφική. Πιστεύεις υπάρχει μέλλον στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;
Δεν έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα η football league, ενώ στο εξωτερικό έχουν ξεκινήσει και 3η και 4η κατηγορία. Πρέπει να ακούμε τους ειδικούς, αλλά περιμένουμε να ξεκινήσουμε και εμείς, τηρώντας τα πρωτόκολλα. Πρέπει ο αθλητισμός να είναι  στη ζωή μας γιατί πολλές οικογένειες ζούν από αυτόν και είναι πολύ καλός για όλους μας. Πρέπει να μπούνε άνθρωποι που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο. Πρέπει να γίνει κάποια στιγμή βελτίωση στο ποδόσφαιρο. Όσο περνάνε οι συγκυρίες και τα χρόνια θα βελτιωθεί πιστεύω για να υπάρχει καλύτερο μέλλον για τους θεατές και εμάς τους ποδοσφαιριστές.

Βλέπουμε όμως παρ’αυτά, κάποιες ομάδες δίνουν ευκαιρίες σε Ελληνόπουλα, Τί θα συμβούλευες να κάνουν; Να μείνουν στην Ελλάδα ή όχι;
Βλέπουμε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός βάζουν μικρούς, εμφανίζονται πολλοί παίκτες συνεχώς, και γίνεται μεγάλη δουλειά στις ομάδες αυτές. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες αλλά τα παιδιά τα καταφέρνουν. Σκοπός είναι να παίζουν να γίνονται καλύτεροι για να κάνουν το επόμενο βήμα. Δεν θέλω να πω ονομαστικά και αδικήσω κάποιο παιδί, απλά βλέπω ότι οι ομάδες τους στηρίζουν και βάζουν πολλά παιδιά να παίξουν. Μερικές φορές μπορεί να βιάζονται τα παιδιά και βλέποντας την επιλογή του εξωτερικού θέλουν να φύγουν. Όντως επειδή έχω δουλέψει και εγώ στο εξωτερικό, υπάρχουν καλύτερες συνθήκες και είναι πιο οργανωμένοι. Αλλά θεωρώ πρέπει αν είσαι έτοιμος για να ζήσεις αυτή την εμπειρία. Ο καθένας το κρίνει από μόνος του. Την εμπειρία στο εξωτερικό πρέπει να την ζήσουν και να κάνουν καριέρα στα κορυφαία πρωταθλήματα όπως πολλοί Έλληνες έχουν υψώσει την Ελληνική σημαία με τις επιτυχίες τους.

Η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά να μπει στο νέο γήπεδο. Ενώ περίμενε ο κόσμος την αντάξια ομάδα να μπει στην Αγιά Σοφιά, υπάρχει αρνητικότητα. Πρέπει από την αρχή να πηγαίνει καλά; δεν μπορεί δηλαδή να βρει τα πατήματα στη συνέχεια και να μην υπάρχει άλλο γκρίνια;
Πιστεύω πως η ΑΕΚ τώρα που φτιάχνει το γήπεδο την Αγιά Σοφιά θα είναι πολύ συναρπαστικό για τον κόσμο που περιμένει χρόνια να μπει στο σπίτι του, είναι ένα υπερσύγχρονο γήπεδο. Η ΑΕΚ συνεχίζει πολλά πράγματα σε πολλούς τομείς. Υπάρχει η γκρίνια αλλά στις μεγάλες ομάδες αυτό συμβαίνει. Οι ποδοσφαιριστές και η διοίκηση βιώνουν την πίεση του κόσμου ο οποίος περιμένει τίτλους και Ευρωπαϊκές διακρίσεις αλλά πιστεύω με το νέο γήπεδο θα υπάρξουν τα θεμέλια. Θα βελτιώνεται συνεχώς και θα έρθουν όλα τα πρωταθλήματα και οι Ευρωπαϊκές διακρίσεις. Το πιο σημαντικό είναι το ότι μπαίνει στο δικό της γήπεδο. Είναι το έργο που το ήθελαν χρόνια και θα δυναμώσει πολύ μέσα στην έδρα της τα επόμενα χρόνια.

Βλέπουμε ότι ομάδες που αλλάζουν προπονητή συχνά δεν βρίσκουν τα πατήματα τους. Ο Ολυμπιακός το σταμάτησε αυτό προς το παρών. Αυτό είναι το κλειδί για τις ομάδες;
Ο Ολυμπιακός το σταμάτησε, όπως και ο ΟΦΗ. Στην Ελλάδα δεν έχουμε υπομονή, ο πρώτος που την πληρώνει είναι ο προπονητής, ενώ στο εξωτερικό δεν γίνεται αυτό. Ο προπονητής παραμένει και φτιάχνει ένα πλάνο και οι ομάδες στην πορεία πετυχαίνουν.

Θέλω να μου πεις μια mix εντεκάδα με εσένα μέσα, με τους συμπαίκτες που ξεχωρίζεις στις θητείες σου σε ΟΦΗ και ΑΕΚ;
Και στον ΟΦΗ την πρώτη χρονιά παρά τις δυσκολίες, και τη δεύτερη με προπονητή τον Γκατούζο, και στην ΑΕΚ είχα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Όταν πήγα στους δύο συλλόγους, ήταν υψηλό το επίπεδο και οι δύο ομάδες είχαν πολλούς αξιόλογους παίκτες γι’αυτό δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Ήμουν τυχερός καθώς και οι Έλληνες και οι ξένοι ήταν καλοί ποδοσφαιριστές.

Υπήρχαν στην ΑΕΚ περιπτώσεις Ντέμη Νικολαϊδη που αρνήθηκαν εκατομμύρια και έμεινε στο σύλλογο που αγαπούσε. Πιστεύεις πλέον το ρομαντικό κομμάτι του ποδοσφαίρου έχει ξεφτύσει;
Εντάξει όπως είπες ο ρομαντισμός στο ποδόσφαιρο χάνεται. Τότε υπήρχαν τέτοιες περιπτώσεις που παραμένανε οι ποδοσφαιριστές πολλά χρόνια, τον αγαπούσε ο κόσμος και δεν άλλαζε ομάδα. Θεωρώ πως κάποια στιγμή μπορεί να γυρίσουμε σε αυτές τις εποχές. Αν είναι καλές οι συνθήκες και σε αγαπάει ο κόσμος, τότε μπορείς να μείνεις. Όταν είσαι καλά και προσφέρεις και έχεις μια αγάπη μπορείς να μείνεις χωρίς πολλά χρήματα. Η μπάλα και η ζωή είναι ρόδα οπότε μπορεί να γυρίσουμε όπως είπα σε αυτές τις εποχές ή τουλάχιστον να υπάρξουν ποδοσφαιριστές που θα μένουν στις ομάδες για χρόνια. Ο κάθε ποδοσφαιριστής σκέφτεται το καλύτερο για την οικογένεια του και για το μέλλον του.

Σχετικά με Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Ο Κωνσταντίνος Κουτλιάνης, σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και αποφοίτησε το 2018. Το 2019 πραγματοποίησε την 6μηνη πρακτική του άσκηση στην ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη. Είναι δημιουργός και συντάκτης του αθλητικού site Kseperasetous.com. Έχει εργαστεί επίσης και σε άλλο αθλητικό site, για 3 χρόνια αρθρογραφούσε σε μουσικό blog και συνεργάζεται με ραδιοφωνικό σταθμό. Διαχειρίζεται τα social media,αρθογραφεί και κάνει συνεντεύξεις για το AEKPASSION ως μέλος του.

Ελέγξτε επίσης

Θέλουν να υιοθετήσουν κουταβάκια Σιμόες και Γαλανόπουλος

 Δύο παίκτες της ΑΕΚ συμπλήρωσαν τις αιτήσεις  οι πρώτοι εκ των ποδοσφαιριστών που απαιτούνται για …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com