Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Αρνητικό το πρώτο αγωνιστικό δείγμα γραφής της ΑΕΚ!

Αρνητικό το πρώτο αγωνιστικό δείγμα γραφής της ΑΕΚ!

 Την περασμένη Κυριακή η ΑΕΚ έδωσε το πρώτο φιλικό, με την αγωνιστική εικόνα να είναι αρνητική μια εβδομάδα πριν τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Γράφει ο Γιάννης Γρεβενάρης.

Αν και δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία στα φιλικά στη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Τα φιλικά παιχνίδια στην προ αγωνιστική περίοδο είναι για να κάνουν οι προπονητές πολλούς πειραματισμούς και χρησιμοποιούν παίκτες που δεν θα υπολογίζουν με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Το πρώτο φιλικό για τη νέα αγωνιστική περίοδο έδωσε η ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή κόντρα στο Ατρόμητο με την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε η Ένωση να είναι αρνητική… Δεν περίμενα να δω αυτή την κακή εικόνα από την ομάδα στο φιλικό της περασμένης Κυριακής. Αλλά παρατήρησα κάτι και μου έκανε θετική εντύπωση που στην πορεία της αγωνιστικής περιόδου θα φανεί πολύ σημαντική. Οι παίκτες φαινόντουσαν να είναι κουρασμένοι… σωματικά! Σε πολύ μεγάλο βαθμό… το έβλεπες αυτό στα τρεξίματα τους δεν είχαν την φρεσκάδα και στις μεταβιβάσεις ενώ είχαν καλή σκέψη οι μεταβιβάσεις τους δεν έβγαιναν στο κατάλληλο χώρο και χρόνο ενώ ο συμπαίκτης τους έκανε τη σωστή κίνηση. Αυτό σημαίνει πως γίνεται σωστή δουλεία στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας από τον Ντ’ Ουρμπάνο και θα φανεί σε βάθος χρόνου.

Στο φιλικό παιχνίδι της Κυριακής η εικόνα της ΑΕΚ μετά το πρώτο 25΄λεπτό του αγώνα με τον Ατρόμητο ήταν μέτρια έως κακή. Η πραγματικότητα αυτή είναι από το πρώτο δείγμα γραφής της Ένωσης του Μάσιμο Καρέρα με την εικόνα της «κιτρινόμαυρης» άμυνας να προβληματίζει για ακόμη μια φορά (σ.σ. κυρίως στις στατικές φάσεις). Όμως δεν πρέπει να βγάλουμε γρήγορα συμπεράσματα καθώς ακόμα η ομάδα βρίσκεται στην δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας και την περασμένη Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο ήταν το πρώτο φιλικό.

Έχω κάνει πολλές προετοιμασίες και από όσα είδα στο φιλικό με τον Ατρόμητο μπορώ να καταλάβω πως ο Μάσιμο Καρέρα και το προπονητικό τιμ δουλεύουν στοχευμένα. Αυτό φάνηκε όταν βγήκε η κούραση και η απουσία δύναμης και αντοχής κυριάρχησε σωματικά έσβησε και η ΑΕΚ, Είναι κάτι που καταλαβαίνει κάποιος που έχει παίξει ποδόσφαιρο.

Το πιο μεγάλο πρόβλημα από το φιλικό με τον Ατρόμητο αφορούσε τις στατικές φάσεις. Η αντίδραση της ομάδας ήταν απαράδεκτη σε όλες τις μπάλες που ήρθαν στο κουτί από εκτελέσεις  κόρνερ. Αυτό δεν μπορεί να περάσει αβίαστα…  από τον Μάσιμο Καρέρα. Οι περισσότερες ομάδες δεν δίνουν έμφαση στις στατικές φάσεις πλέον στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και είναι λογικό, αυτό το κομμάτι το κάνουν όταν ρίχνουν τους ρυθμούς της προπόνησης και προσπαθούν να φρεσκάρουν την ομάδα.

Υ.Γ. Από τη σημερινή προπόνηση ο Μάσιμο Καρέρα θα ρίξει την ένταση των προπονήσεων ώστε η ομάδα να έχει φρεσκάδα ενόψει του τελικού Κυπέλλου της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό.

 

Σχετικά με Γιάννης Γρεβενάρης

Γιάννης Γρεβενάρης
Γεννήθηκα στην Έδεσσα τον Μάρτιο του 1976, η αθλητική δημοσιγραφία με ενδιέφερε από μικρή ηλικία (όταν και άρχισα να διαβάζω αθλητικές εφημερίδες και ένα παραπάνω τον Δικέφαλο, το Ευαγγέλιο για εμάς τους φίλους της ΑΕΚ). Tο Ποδόσφαιρο με κέρδισε από την ηλικία των 10 ετών σαν ποδοσφαιριστής έχω αγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες στο Νομό Πέλλας και είχα τη χαρά να έχω στεφθεί Πρωταθλητής στην τοπική ένωση με την ομάδα του Ηρακλή Έδεσσας. Ευχαριστώ την οικογένεια του AEKPASSION που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω κάτι που ήθελα από μικρό παιδί να ασχολούμαι με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ.

Ελέγξτε επίσης

Με Άρη Νικαίας για το 2×2

H εμφατική νίκη της ΑΕΚ την περασμένη Δευτέρα απέναντι στον Ολυμπιακό, ήταν μόνο η αρχή. …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com